L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 d’octubre del 2012

Estudiants, professors, pares i mares es manifesten a València



 Milers d'estudiants, pares, mares i professors, uns 20.000 segons l'organització s'han manifestat aquest dijous a València "en lluita" per les ensenyament públic, i contra les retallades en educació i la pujada de taxes. Davant aquesta situació, han exigit la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

La marxa, convocada pel Sindicat d'Estudiants, ha arrancat en la Plaça de Sant Agustín, i ha discorregut pel carrer Sant Vicent, Periodista Azzatti, Plaza de l'Ajuntament, carrer de les Barques, Parterre, i ha finalitzat en la Plaça Amèrica.

La protesta coincideix amb la tercera jornada de vaga d'estudiants convocada en la denominada "setmana de lluita" i mobilitzacions en defensa d'una educació pública de qualitat, que aquest dijous han secundat el 80% dels alumnes.

A la convocatòria s'han adherit FAPA València, la Confederació d'associacions de mares i pares d'alumnes Gonzalo Anaya, sindicats i estudiants universitaris. Durant el recorregut, han llançat consignes com "si no hi ha solució, hi haurà revolució", "obrers i estudiants units i avant" i portaven pancartes que deien "L'educació és un dret, no un privilegi" i "Wert dimissió"..

El coordinador del Sindicat d'Estudiants a la Comunitat, Carlos Taronger, ha considerat la jornada de vaga "massiva" i "històrica" perquè "els pares s'han ajuntat als estudiants i els treballadors per a defensar l'educació pública" i ha exigit al Govern que suprimisca la 'reforma Wert' "i que tornen els 4.000 milions d'euros que s'han eliminat de l'educació pública".

Per la seua banda, el president de la Confederació Gonzalo Anaya, Tomás Sempere, ha assenyalat que els pares i mares estan protestant per a defensar el futur dels seus fills i considera una "actitud molt responsable eixir a manifestar-se pels drets dels alumnes.

"LLEIS EDUCATIVES POLITITZADES"

A més, ha criticat que s'estiga "desmantellant" l'escola pública i s'ha mostrat "cansat" que es facen "lleis educatives polititzades", i ha demanat que es reunesca tot el sector i es faça una llei comptant amb tots "que no es canvie cada quatre anys", ha afegit Sempere.

La vicepresidenta de FAPA València, Manoli Carrero, ha manifestat que la seua intenció és denunciar que l'educació dels seus fills és "nefasta" i ha assenyalat que "cal eixir al carrer perquè no és l'educació que es mereixen els nostres fills".

El dia de vaga a Tavernes 

Irregular ha estat el recolzament de la vaga als centres públics de Tavernes. Mentre als col·legis Magraner i Divina Aurora ha estat molt alta ( poc mes de trenta i vint xiquets respectivament són els que hi han assistit), a  l'Alfàndec l'hauria seguida poc més del 30%. A l'IES Jaume II el Just el seguiment es xifra en vora el 80% els que l'han seguida. No coneixem dades de la retsa de centres. A Benifairó ens diuen que el seguiment de la vaga a estat superior al 80%.
,