L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 d’octubre del 2012

INFORME: El PP de la CV i Fabra no pinten res i es manifesten com a titella política de Rajoy. Fabra és incapaç de complir el que va anunciar fa uns dies en Les Corts Valencianes.



Tot el muntatge del PP valencià davant els pressupostes de Rajoy del 2013 es va diluir el divendres com terròs de sucre en el café: ni el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ni els 145.000 afiliats que declara tenir el PP, ni els 1.400.000 vots obtinguts en les últimes eleccions generals, li valen de res. El PP de la CV no pinta gens a nivell estatal.

Fabra ha fracassat en el seu intent que el Grup Popular en el Congrés tramite les esmenes proposades pel Consell Valencià als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2013, que rebaixen un 35% la inversió i un 57% els diners destineu al País València.

Alberto Fabra habia promès en les Corts Valencianes esmenar els Pressupostos Generals de l'Estat per a obtenir 144 milions d'euros d'inversió addicional. El Grup Popular en el Congrés no solament s'ha negat a tramitar l'esmena de Fabra en la qual reclamava 76 milions d'euros per a impulsar l'execució del corredor ferroviari mediterrani. També es va negar a tramitar totes les restants.

La decisió del Govern de Rajoy de rebutjar les modificacions del PP valencià ha deixat el PP de la CV dins d’un “ridícul polític” sobretot, perquè Rajoy sí que ha acceptat tramitar les esmenes d’altres autonomies governades per ells, entre elles Aragó, presidida per Luisa Fernanda Rudi, també del PP, i que potencien les línies ferroviàries que travessen el seu territori i per a reobrir el túnel de Canfranc a França.

El vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, va admetre amb la boca xicoteta el fracàs del Consell i visiblement incòmode, es va negar a parlar sobre com actuaran els diputats del PP valencià en el Congrés quant es voten les esmenes del PSOE i Compromis i que venen a coincidir amb les que Rajoy no ha deixat presentar als populars valencians.

Compromís ha anat mes lluny i el seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví, s'ha oferit a defensar fins i tot les esmenes del PP valencià sempre que els diputats valencians del PP en el Congrés, "trenquen la disciplina de vot del seu partit i voten a favor d'exigir al govern de Rajoy més inversions en el nostre territori".

Ho faran? Votaran a favor de les esmenes del PSOE i Compromís que són pràcticament com les seues? S'admeten apostes. Nosaltres ens apuntem al fet que votaran en contra de les esmenes. Excuses ja en buscaran, per justificar un vot que serà en contra del que ells mateix pensen i volen i com no, en contra dels interessos valencians.

La debilitat de l'Executiu de Fabra s'evidencia també en el retard en la presentació dels Pressupostos de la Generalitat per a 2013, que estan sent tutelats, supervisats, pel Ministeri d'Hisenda, que dirigeix Cristóbal Montoro. Fabra no compta amb cap alt càrrec valencià en el Govern de Mariano Rajoy i lluny d'haver guanyat influència a Madrid, va demostrar aquest divendres que no pinta gens a Madrid.

PSOE: deixen caure a la comunitat
El secretari general del PSOE valencià, Ximo Puig, lamentava ahir que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, "està deixant caure a la Comunitat Valenciana" després de no haver presentat les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat de 2013 que va anunciar en les Corts per a reclamar 144 milions d'euros més per a la regió.

Compromís: Fabra s’hauria de plantejar dimitir
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, assenyalava ahir que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, "hauria de plantejar-se dimitir perquè no és capaç de defensar els interessos dels valencians davant Mariano Rajoy". 

Morera ha indicat que l'etapa d'Alberto Fabra com a president de la Generalitat, "ha arribat a la seua fi i després de la negativa de Mariano Rajoy d'acceptar les seues esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2013 es demostra que Fabra no està capacitat per a ser president. No ha sabut plantar-se davant Madrid i defensar les millores d'inversió en els pressupostos d'estat per al pròxim any".

EU: Fabra no pinta gens davant Rajoy
El portaveu adjunt de EUPV en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha assenyalat aquest dissabte que "ha quedat demostrat" que el cap del Consell, Alberto Fabra, "no pinta gens davant Mariano Rajoy i, la qual cosa es pitjor, que el president de la Generalitat és incapaç de complir els seus propis anuncis"

També ha afegit que Fabra ha de "plantejar-se la seua continuïtat al capdavant de la presidència de la Generalitat. el millor en aquests moments seria convocar eleccions i que el poble valencià decidisca qui vol que regisca les seues destinacions en el futur".

PP: Fabra hauria de plantar cara a Rajoy
I mentre açò ocorre, i Alberto Fabra ha ensopegat amb la realitat, ha erosionat la seua figura, ha provocat un profund malestar en el grup parlamentari popular en el Congrés dels Diputats i en el seu propi partit.   

Tant que el president del PP en la província de València, Alfonso Rus, ha reclamat a Fabra  “plantar cara” a Mariano Rajoy o “a qui siga” per a aconseguir un repartiment més equitatiu dels pressupostos.
-