L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 d’octubre del 2012

INFORME: Som els millors, som els primers del món.... començant per la cua! O si voleu: aquests són els resultats de 17 anys de govern del PP




 Som una de les escasses zones europees amb menys de 300 places hospitalàries per cada 100.000 persones, quan la mitjana és de 551.  I patim la taxa més elevada d'abandó escolar als 17 anys de tota la península Ibèrica, segons Eurostat

Hi ha 288 regions en Europa, però és impossible trobar una zona on hi haja menys llits d'hospital per habitant que al País Valencià. És la demoledora fotografia de l'últim anuari regional d'Eurostat, l'oficina estadística comunitària.

La mitjana europea aconsegueix 551 llits hospitalaris per cada 100.000 habitants —i en la regió alemanya de Meclemburgo-Pomerania la xifra arriba a 1.248 llits—, la sanitat valenciana disposa de menys de 300 llits d'hospital per cada 100.000 habitants. És el furgo de cua de l'estudi europeu, i només ens acompanyen dues comunitats espanyoles: Andalusia i Castella-la Manxa.

Les xifres espanyoles són de 2008, per la qual cosa encara no arrepleguen l'impacte de les successives retallades en matèria de sanitat que s'han aplicat des del principi de la crisi. Eurostat alerta de la progressiva reducció de llits hospitalaris per càpita que registra Europa i on el País Valencià toca fons.

Tan greu és un altre indicador sanitari : el nombre de metges. A Espanya, només Extremadura es troba un esglaó per davall els valencians.


Abandó escolar
Si la sanitat valenciana suspèn la prova europea, l'educació obté uns resultats preocupants. Un estudi del mateix anuari d'Eurostat constata que el País Valencià és la regió amb pitjors nivells d'abandó escolar als 17 anys de tota la Península Ibèrica.  La mitjana comunitària és que, als 17 anys, el 88,3 % dels joves seguesca estudiant, però ací cau a la franja entre el 80 i el 85 %, amb dades de 2010. En tota Espanya, només Balears entra en aqueix nivell tan baix d'estudi.

El País Valencià cau al penúltim graó d'Europa en un altre estudi que mesura el percentatge d'investigadors científics que existeix entre el total de persones emprades. Només té entre el 0,5 i l'1 %. Hi ha sis comunitats espanyoles que tenen entre l'1 i el 2 % d'investigadors.

I més
També estem a la cua en internet. La mitjana europea està en el 70 % de llars amb internet. Els valencians estem en el 61 % dels domicilis connectats a la xarxa i estem al nivell de Grècia, Macedònia, Romania, Bulgària, el mezzogiorno italià i Portugal.

Ara sabeu en què som veritablement els liders? Unes pistes: recordeu la visita del Papa, el cas Gurtel, la Formula 1, l’aeroport de Castelló, la Ciutat de la Llum d’Alacant... o els 10 deiputats imputats del PP en les Corts Valencianes!
-