L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Els desaires del Govern de Rajoy deixen sense discurs polític el PP valencià



Potser el president Alberto Fabra estiga dient-se: "Què he fet jo per meréixer açò...?
Els comptes que el Govern de Rajoy va presentar la setmana passada per a l'exercici 2013 han alçat una onada d'indignació en el PP valencià que presideix Alberto Fabra. Les inversions de l'Estat l'any que ve es reduiran un 35,1% respecte a les del  2012, però el pitjor per al PP valencià és que disminueixen en un 57% respecte a l'últim pressupost del Govern socialista de Zapatero.

I, damunt i per afegir, la inversió estatal per càpita en el 2013 col·loca a la nostra comunitat per darrere de Catalunya i Andalusia, i això és molt greu perquè precisament eren les autonomies que feien servir d'exemple per a dir-nos que el govern socialista discriminava els valencians per interessos electorals. Doncs bé, ara va i el seu partit fa exactament igual: marginar els valencians.

Tot això posa en evidència un fet: el gran fracàs del discurs del PP valencià, durant anys prometent que un Govern presidit per Mariano Rajoy acabaria amb els greuges de l'Estat. No ha sigut així. Ni s’espera.

Se sap que el president valencia, el senyor Fabra, va traslladar el seu malestar a Rajoy i a Cristóbal Montoro, asfixiat com esta el PP valencià pels problemes de tresoreria i pendent del rescat del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Montoro es va excusar dient que la responsabilitat dels números eren dels ministres, amb la qual cosa venia a demostrar que com que  no hi ha cap alt càrrec valencià en el Govern de Rajoy, els valencians no pintem fava. El president del Govern, el senyor Rajoy,  va parlar de futures compensacions, cosa que està difícil quan pensem com està l’economia espanyola. O siga res de res. Fum i més fum per a Fabra i el PP valencià.

Davant això, el president de la Generalitat ha donat ordre als consellers que preparen esmenes parcials als pressupostos per a netejar la danyada imatge. Un brindis al sol on sembla ser que només es podrà millorar lleugerament la inversió en el corredor ferroviari mediterrani.

Davant això, l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), que presideix Vicente Boluda, s'ha convertit en un dels puntales de les reivindicacions econòmiques de Fabra davant l’Estat, però sense oblidar les  pròpies crítiques cap a la falta de diligència del Consell valencià. 
-