L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 3 d’octubre del 2012

PLENARI D'OCTUBRE: Tavernes presentarà un recurs contra elxec a les empreses que vol donar Gandia perquè contracten gent de Gandia encara que siga fora del seu terme





El plenari va decidir per unanimitat presentar un recurs contencioso-administratiu contra el Pla d’Ocupació aprovat per l’Ajuntament de Gandia en base a donar un xec-treball a les empreses que contracten gent de Gandia, siga dins del terme de Gandia o fora del terme.

L'alcalde, Jordi Joan, va explicar l'argumentari de Tavernes per estar en contra d’aquest pla de Gandia. Indicava com l’ajuda era per a les empreses i no per als treballadors, que cobren el mateix i les empreses contracten més barat. Això implica, assenyalava,  un possible acomiadaments dels treballadors fixes discontinus i contractar gent nova.

Jordi Joan deia que el pla de Gandia introdueix la discriminació entre treballadors perquè amb la mateixa capacitat de treball i iguals circumstancies socials són contractades per raó de la seua residència i això és contrari als drets que reconeix la Constitució sobre igualtat i lliure circulació i residència.

També considerava l’alcalde de Tavernes que Gandia estava envaint competències de Tavernes perquè se subvencionen empreses i centres de treballs que no estan en el terme de Gandia, amb la qual cosa un treballador valler no té les mateixes oportunitats de trobar faena en el seu propi poble com té un de Gandia.

Un altre punt en contra que va comentar la màxima autoritat vallera va ser el fet que l’objectiu són les noves contractacions i l’increment de plantilles però això es incontrolable pels grans canvis que es donen en els contractes dels comerços de la taronja i tot el que gira al seu voltant. I gent de Tavernes que estava treballant els anys anteriors enguany no la contractaran i llogaran en el seu lloc un de Gandia per cobrar la subvenció.

Per tots aquests motius, Tavernes demanarà la nul·litat de pla dret de l’ordenança que regula les ajudes que vol Gandia i la seua aplicació. Segons es va dir són 2 milions d’euros els que destina Gandia per aquestes subvencions, una quantitat que el mateix portaveu del PP, el senyor Vidal, indicava que no venia a solucionar res dels problemes de desocupació i només era un factor que desestabilitzava el treball en altres pobles que no tenen el mateix potencial que Gandia.

El portaveu de l’oposició, comentava que els ajuntaments haurien de fer plans d’ocupació per a dir tot de seguida que coneixia l’informe de Secretaria General de Tavernes, en  referència a allò que és conegut: els ajuntaments nó són competents en matèria d’ocupació, i tot el que gira al seu voltant és competencia de la Generalitat i de l’Estat.
-

3 comentaris:

Robinjut ha dit...

Encara que crec que molts discreparan amb mí, he de dir que la discriminació és la mateixa si sols es subvencionara a empreses locals. Si tothom tenim els mateixos drets davant la llei (tan de moda que està ara la constitució) no es deu afavorir ningú per la loteria d'on ha nascut. Ja tenim prou amb el menyspreu als immigrants extrangers com per a fer també immigrants als forasters del poble veí. Quanta hipocresia dels polítics quan en eleccions bramen "feina primer per als del poble!!" i després treballen ells fora d'aci. Deurien d'aplicar-los el mateix raonament, a vore si després pensaven igual.

bonic ha dit...

El cas es defensar a la gent del poble contra idees estranyes de la dreta més rància que no sap que fer. Mira tots els concejals estan d'acord, per tant afecta al conjunt del poble, al conjunt de les persones de Tavernes i altres que per no tindre la capacitat d'endeutament com estos rics que després no paguen ells per a perjudicar a treballadors i treballadores que ja tenen feina. En fi contra desestabilitzar els llocs de treball que fan estos de la dreta que sols pensen com els egoistes en lo meu. Ben fet Jordi i companyia.

E ha dit...

Quant els diners entren per la porta, la solidaritat i la igualtat ixen per la finestra...