L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimecres, 3 d’octubre del 2012

PLENARI ORDINARI D'OCTUBRE: Intervenció de l'alcalde sobre la nova depuradora




L'alcalde firma el contracte per a redactar l'avantprojecte i altes documents tècnics (octubre 2011)
Demanem disculpes per obligar-vos a llegir tant, però no hem pogut resumir més. A més el tema mereix una gran atenció per tots els vallers i valleres i és molt útil quant a informació sobre la nova depuradora. Gràcies.

El plenari d’anit podem considerar-lo com a de pur tràmit i bona prova és que només va durar una hora. El tema més important per a la ciutat, i no estava inclós en l’ordre del dia, va ser l’intervenció que sobre la depuradora feia l’alcalde, Jordi Joan, dirigit al consistori i públic assistent. Un tema que com deia era recurrent de molts plenari i que pensem que cal tindre ben clar en tot el procés, i més davant les afirmacions infundades i com es va demostrar ahir fora de lloc i falses, que ve dient l’oposició. El PP ha acusat moltes vegades al govern de no treballar per la nova depuradora, una acusació que a més de no tindre cap fonament es va demostrar anit que era falsa i que si hi ha algú que ha fet i està fent els deures des de l’any 2002 és el govern de Jordi Joan.

Explicava l’alcalde com el juliol del 2004 s’aprovava el PGOU, en plena bombolla immobiliària, i com a principis del 2005 els agents urbanitzadors havien presentat els PAIs dels diferents sectors de la platja.  “Però el PGOU tenia moltes deficiències: els sectors urbanitzables no tenien garantits els subministraments d’aigua potable i de llum ni la depuració d’aigües residuals, i era impossible urbanitzar... Tant és així que, huit anys després, només un agent urbanitzador, el del Sector 12, està a punt d’acabar les obres d’urbanització”.

L’alcalde assenyalava com ja l’any 2002, abans de l’aprovació del PGOU, l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) va informar del PGOU que es volia aprovar que no era suficient amb les tres depuradores existents, i això va obligar a fer  una reserva de sòl de 20.000 metres quadrats per a construir una nova depuradora pròxima a la línia del ferrocarril.

El 2007  no s’havia urbanitzat res però els PAIs La Vall del Mar i Granata Golf, obligaven a canviar l’emplaçament d’aquella futura depuradora i a incrementar la reserva de 55.000 metres quadrats de sòl  en la partida del Tancat.

No va ser fins a febrer del  2009 quan es va signar el conveni entre el nostre Ajuntament i la EPSAR per a finançar i construir la nova estació depuradora de Tavernes amb finançament a càrrec de la Generalitat ( l’EPSAR) de  36.667.297 euros. Però no va ser fins al 17 d’octubre de 2011 quan l’alcalde, Jordi Joan, va adjudicar la redacció de l’avantprojecte de la depuradora i altres projectes i estudis tècnics.

Manolo Vidal i el conseller firmen un conveni que mai no va avançar (febrer 2009)
O siga que el PP es va passar més de dos anys parlant en premsa de la depuradora, ens va omplir pagines i pagines en els diaria, pero en eixos més de dos anys (febrer 2009 – juny 2011) va ser incapaç d’adjudicar cap dels projectes del conveni firmat. Serà el nou govern qui ho faça en octubre 2011.

Els estudis encomanats en octubre del 2011 els rebia l’ajuntament el passat 31 d’agost. El passat 7 de setembre es lliura a l’EPSAR l’avantprojecte de la depuradora i el 24 de setembre la memòria d’impacte patrimoinal perquè l’òrgan competenet de la Generalitat emeta els seus informes.

Però ara va el millor: tothom sap que la Generalitat no ha inclós ni un euro en els seus pressupostos del 2012 per a la depuradora de Tavernes (¿Ho farà en el 2013, amb la que ens plou de retalls i crisis?) i el mes passat l’alcalde, Jordi Joan, la regidora d’urbanisme i els tècnics municipals es reunien amb el gerent de l’EPSAR, José Luis Martínez Muro,  el qual mostra la seua preocupació per les dificultats econòmiques que té l’EPSAR (Generalitat)  i que a curt i mitjà termini li impedeixen finançar les obres. Inclús, va plantejar modificar els termes del conveni en la part econòmica.

O siga l’EPSAR, que depen de la Generalitat, els diu clarament: no tinc un euro, no puc fer la depuradora, si voleu tot el que hi ha firmat queda en paper mullat i firmem un altre conveni i canviem les condicions econòmiques.

L’Ajuntament, millor dit el nou govern, ha complit. I tant com ha complit!!! En poc més d’un any ha fet tots els informes que calia i els ha presentat. El PP va ser incapaç d’avançar res des del 2002, quan l’EDAR ja va anunciar que el PGOU calia d’una nova depuradora. I més fort encara: el PP firma en febrer del 2009 el conveni i quan deixa el govern municipal, juny del 2011, no ha firmat res. 

El planol de la nova depuradora exposat abans durant temps a l'Ajuntament
 
I ara què  passa? La pilota està en el camp de l’EPSAR que ha d’informar i avançar. Quan estiguen els informes, s’ha de fer la tramitació i aprovació conjunta del pla especial i dels projectes d’obres i la sol·licitud d’autorització d’abocaments a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. I després vindrà aprovar definitivament el pla especial, cosa que ha de fer la Comissió Territorial d’Urbanisme. Si tot va be, un mínim més de dos anys.

I després d’eixos mínims dos anys, i amb el pla especial aprovat, s’ha de contractar el projecte constructiu de la nova estació depuradora, contractar el projecte d’expropiació forçosa i expropiar els terrenys afectats per a la construcció de la nova depuradora i els col·lectors generals. A continuació, cedir els terrenys a l’EPSAR i aquesta contractar la construcció de la depuradora i col·lectors generals, si és que la Generalitat té diners. O siga que ¿10 anys, 12 anys perquè estiga acabada?, Tot això sempre i quan la Generalitat pose els diners que això és una altra cançó. Ací parlem de passos administratius i de projectes i plans.  

I arribats ací  es comprén el perquè es va tornar el préstec de 900.000 euros d’expropiacions. Eixa devolució ha estat criticada pel PP en comunicats, declaracions i notes de premsa acusant  al govern de falta d’interés en la depuradora quan els fets demostren tot el contrari: qui no es va preocupar va ser el PP de Tavernes i el PP de la Generalitat.  

Senyors del PP ¿per a què hem de pagar interessos d’uns diners que tardarem anys en usar? ¿Per a què hem de pagar interessos d’un préstec que es preveia usar el pròxim novembre però que no tardaran anys a gastar-se?  Per a què volem tindre un préstec per a expropiar terrenys i pagar interessos si l’expropiació “ni se sabe” quan es farà?

La nostra conclusió és clara: Aquest govern si que ha avançat, si que ha complit els deures.  Com es diu en el document annex, si el PP va prometre en campanya electoral que faria una depuradora, que era imminent i no ha complit, no es problema del govern actual que treballa, segueix treballant, sense soroll però sense pausa.

Podeu llegir la intervenció completa de l'alcalde en:


-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No ens enganyem això és una bomba per a que TAVERNES no puga fer res, i les bombes hi ha que desmuntar-les i deixar-les a banda per a poder treballar a la platja. Estos del PP ho montaren pensant en grans empreses foranies que son les que els deixen a ells beneficis, però no a les del poble. Ja que diga'm quans plans d'urbanització han fet els de fora? Zero. Però estos del Pp no pensen en el poble, pensen com podeu fore en vendre a forasters el poble nostre. En fí toca a l'ajunatament actual desmantelar el tema per a un futur immediat millor pel poble. O si no se'ns passarà l'arròs per culpa d'estos vaines.

Anònim ha dit...

Uff!!! si es massa llarg, me cansat de llegir

Robinjut ha dit...

Es tan important com es diu la nova depuradora sense cap PAI? Gent no en som molts més a la Valldigna i construccions noves ni empreses tampoc.
No és més adient centrar els esforços en el cabal del riu i els claveguerams de poble i platja?

Anònim ha dit...

El video no és funcional i amb el discurs de l'alcalde tampoc es pot accedir al pdf.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres accedim al pdf i veiem els vídeos sense problemes. Mira si es cosa del teu ordinador o estás treballant amb un pc de lloc de treball que no et deixa accedir a algunes webs.

Anònim ha dit...

El pdf es pot vore, el video no.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per aclarir-nos:
De quin vídeo parlem? Si et refereixes a algun dels dos darrers, de Monica Oltra, clicant l'enllaç es veuen i se senten perfectament.

De tota manera, ací tens els enllaços directes:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eDQURGDrdcs

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E9csA9Y7UhM

Anònim ha dit...

El vídeo és el incrustat al peu del titular d'esta notícia: Intervenció de l'alcalde sobre la nova depuradora. Per això ho comentem en esta notícia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El titular diu:

PLENARI D'OCTUBRE: Intervenció de l'alcalde (en el PLENARI D'OCTUBRE) sobre la nova depuradora.

Intervenció i de paraula com son totes les intervencions, de l'alcalde, del govern i de l'oposició, en el plenari. No sabem quina és l'expressió que dóna peu a pensar que és un video.

bello, urbanista ha dit...

Es tan important el tema de la depuradora que caldria fer una exposició pública de com queda afectat l'urbanisme local, amb tants interessos foranis, per culpa de la depuradora nova, quan ja tenim depuradores que es suprimeixen i estan pagant com urbana. Un caos, ja que uns estan pagant i no van a tindre depuradora, i altres bloquetgen els Plans Urbanístics i no van a donar-nos els diners per fer una depuradora. I no sols això, si no com s'ha jugat amb els propietaris i el poble en el seu programa urbanístic. Però ens falta llum, i tantes altres coses. En fi, un exemple de com hem desfet un territori. Una ponencia pel llibre dels funcionaris urbanistics locals, tan gros i ben presentat sense un apartat com aquest.

Anònim ha dit...

Com bé dic, al peu (o siga, immediatament baix) del titular de la notícia publicada, hi ha incrustada una imatge d'una finestra quadrada amb el logo de play al mig (trianglet). Si això no és un video, expliqueu-ho. jo clique al mig i no reprodueix res.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs podem assegurar-te que no hi ha cap video ni inserirem cap vídeo perquè no el tenim de la intervenció de l'alcalde.
A nosaltres no ens apareix res i fixa't que ningú ha dit res al respecte.

Aço és el que nosaltres veiem, al principi de la noticia i al final. Copia eixe enllaç i tens les captures que apareixen a les pantalles dels nostres ordinadors

http://1.bp.blogspot.com/-cY440KbFspQ/UG1SkFbUKNI/AAAAAAAAI0Q/5WjZKuDPZas/s1600/capturafinal.jpg

Una lectora diaria ha dit...

Pero que passa , la gent vol saber o no vol saber. Si expliques massa es queixen, si no poses res no en saben, i si poses poc es queden en ganes de saber-ne més. Tu a la teua Cotorra, conta tot el que saps i mes, que algunes persones ho agraim. I mira que no sabia el mal que porta la depuradora per l'urbanisme de Tavernes. Avant.