L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’octubre del 2012

Rajoy deixa continuament en evidència a Fabra i al PP valencià




Les sessions de control en les Corts Valencianes al president de la Generalitat són una gran incomoditat per al PP valencià.  I és que promesa que fa el president per callar les crítiques de l’oposició, va el Govern de Mariano Rajoy i deixa a Fabra en evidència. Això fa que, l’oposició repetesca que el president de la Generalitat és un servidor del Govern central i no dels valencians. De nou Fabra intenta desmentir les crítiques amb una altra promesa i hores o dies després, algun alt càrrec deixa de nou al PP valenciè amb el cul a l’aire, com se sol dir.

Això va passar ahir en la sessió de control de les Corts Valencianes. Fabra va prometre presentar esmenes als pressupostos generals de l'Estat del 2013 per valor de 144 milions d'euros i millorar la inversió al País Valencià. Només unes hores després l'agència EFE emetia una informació on deia que el Grup Popular en el Congrés dels Diputats ni tan sols ha decidit si presentarà esmenes als comptes del Govern.

Ahir, en el debat de control al president de la Generalitat, se li va recriminar que la inversió estatal del 2012 serà un 35% menor que la d'enguany i se li va acusar de comportament deslleial amb els valencians  per ajornar en el Congrés dels Diputats dues iniciatives,  la reforma de l'Estatut que reclama majors inversions a l'Estat i una proposició legislativa per a canviar el finançament autonòmic. 

En el debat es va comentar que set autonomies tindran inversions superiors al pes de la seua població.  Així Galícia amb el 5% de la població tindrà el 12,5% de la inversió estatal mentre que els valencians ens conformarem amb el 6’1% inversor quan son el 10’8% de la població.  O siga que les promeses electorals que fa eel PP en la campanya gallega, part la pagarem els valencians.

Davant això, Fabra va anunciar que els diputats valencians del PP demanaran 144 milions d'euros d'inversió addicional de l'Estat presentant esmenes. Com hem dit, l'alegria de la noticia li va durar poc. Hores després, el Grup Popular assegurava que no ha abordat el debat sobre possibles esmenes parcials als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2013.

I es que una cosa semblant li va passar el mes passat: va posar data a l'arribada de l'AVE a Castelló i al tercer carril del corredor mediterrani. Al cap de poques setmanes, el Ministeri de Foment ho va desmentir.

Simplement és que com algunes vegades ja hem dit, el president Fabra no pinta fava, politicament parlant, en el PP estatal i davant el govern de Rajoy. 
-
-