L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 12 de novembre del 2012

Al nostre país la pluja no sap ploure o per ara ens hem escapat

Vista del riu cap a la mar des del pont, abans i després de les pluges d'anit

Vista del riu cap a Benifairó i Simat des del pont, abans i després de les pluges d'anit

La passada nit va ploure a bots i barrals. Durant hores. I avui podíem vore el Vaca ja mig ple i, en alguns punts del seu recorregut com és el cas de la zona del Vadell, a punt de desbordar-se.

El Tol·lo

El Vadell
Com altre vegades també hem vist canal de desembocadura del riu a la mar ple de gom a gom. No només en el canal entre Tavernes i Xeraco, també a altres canals, com els de desaigúe de les partides. 

Canals i comportes
 I una vegada més, i com a demostratiu de quanta n'ha plogut, el llac de La Goleta fins adalt del vas. 
Llac de la Goleta
 Però hem tingut sort. Per ara ens hem escapat d'inundacions i destrosses, però... ¿I si en comptes de parar el diluvi que queia sobre la Valldigna a les 4-5 del matí s'hagués allargat unes horetes més, per exemple fins a les 10?  Millor no pensar-ho. Les fotografies, i ja havien passsat prou hores quan han estat preses, són el millor testimoni de com seria la pluja d'anit. 

Una cançó de Raimon diu que "al meu País la pluja no sap ploure". No cal ni dir que Raimon no entra dins de la nòmina de cantants que sol contractar i potenciar el PP i el seu Canal9. Més bé el contrari. Potser per això el PP i els seus dirigients no es plantegen mai en pla seriós la canalització del riu Vaca ni les mesures complementaris per evitar riscos d'inundacions a Tavernes i al camps de la Valldigna i Xeraco. I per facilitar la legalització del Vergeret, que això no cal oblidar-ho tampoc.
I mentrestant  estem en temps de pressupostos. Hi haurà adjudicació del projecte de canalització del riu Vaca?  Per a quan?
-


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon article señor/a cotorra, are bé, crec que l'ultim paràgraf, l'ha cagat un poc. Però de totes formes i llevant la politica per davant, podem donar gracies que no han fet mal les plutges i esperem que promte es duga endavant la canalització que tan esperem

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com diu la dita castellana:
"Andaremos y veremos el engañado quién será".

No podem llevar la polítca, perquè el problema que hi ha ara mateix és polític: Si no hi ha solució amb un projecte acabat, aprovat i licita, és per manca de voluntat política de qui governa la nació i l'autonomia.

I tu (vosté) saps que el projecte quan es faça - i esperem que no siga perquè el riu torne a inundar mig poble- serà com a resultat d'una decisió política.

Salutacions.