L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 26 de novembre del 2012

Compromís va homenatjar Joan Fuster en el 50 anys de l’edició de "Nosaltres els valencians".




El diputat al Congrés, Joan Baldoví, el síndic i la portaveu adjunta de la coalició al parlament valencià, Enric Morera i Mònica Oltra, participaren als actes, durant el qual Morera va destacar la important aportació a la consciència valenciana que va fer Fuster, però també va deixar clar que la visó del 1962 no és aplicable al 100% en el 2012, amb una societat molt canviada, però que moltes de les reflexions de Fuster, "continuen vigents".

Morera va recordar com Fuster "va denunciar amb una claredat admirable, la falta d'una política valenciana, és a dir, basada en els interessos valencians” i com això  és el punt que interessa especialmente perquè Fuster “va posar damunt la taula la desvertebració del país. I, a més, va mostrar com les classes dirigents del nostre territori eren incapaces de mantenir unes posicions reivindicatives fermes i decidides a favor dels valencians enfront del poder central".

 La necessitat de defensar-nos com a poble que Fuster manifestava fa cinquanta anys és la que ha animat tanta gent a comprometre's amb la nostra realitat, continua essent clara i això seria un dels motius de l’existència de Compromís.

Morera va recordar la gran manifestació d’Octubre de 1977, amb el lema de “Llibertat Amnistia i Estatut d’Autonomia“ i mig milio de valencians omplint els carrer de la ciutat de València. Joan Fuster ja va alertar sobre el gra i la palla de la manifestació.

Morera deia que després s’ha vist la la palla en tota la plenitut: Els consensos estatutaris entre els forces centralistes ens ha dut a la desvertebració del País; hem vist com han enfrontat el nostre poble estimulant el conflicte “polític” sobre la llengua; hem constatat com treballen per desconnectar-nos dels veïns amb els que compartim llengua i cultura; han aconseguit que ací  mentre es pot sintonitzar la televisió del règim de l’Iran (Hispan TV) siga imposible exercir el dret de sintonitzar amb total llibertat la TV3.  El diputat de Compromís ho va dir clar: la política feta pels polítics valencians dels partits majoritaris els darrers 30 anys, "s'ha fet en contra del poble valencià”.

Morera va denunciar les campanyes d'intoxicació contra Compromís: "saben que Compromís va a més i no saben com parar-nos. No saben què inventar per dividir-nos i enfrontar-nos i han posat en marxa l’estratègia de la intoxiació. Davant les seues intoxicacions, molta transparència. Davant la mentida, la veritat i la informació. Davant els interessos partidistes nosaltres avantposem el projecte, el gran equip que forma el conjunt de persones que han assumit un Compromís".
-