L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 30 de novembre del 2012

Desconvocada la vaga indefinida de les farmàcies valencianes



Les farmàcies del territorio valencià han decidit desconvocar la vaga indefinida que realitzaven des de fa quatre setmanes en protesta pels impagaments de la Generalitat, després de cobrar un avançament el dimecres de 114 milions d'euros i amb el compromís que el Consell del PP aprovarà avui divendres el calendari de pagaments restant. Ahir dijous en les assemblees celebrades a la nit s'ha adoptada aqueixa decisió.

Els farmacèutics afirmen que es mantindran vigilants als compliments dels compromisos adquirits i han donat les gràcies als pacients per haver suportat el tancament de farmàcies i, a més, haver estat al seu costat en aquests moments.
 
El vicepresident del Consell, José Císcar, va informar el dimecres que el Govern valencià del PP té previst donar llum verda al pla per a anar saldant els seus deutes amb aquest col·lectiu. Císcar es va comprometre, en nom de la Generalitat, al fet que el pagament pendent a les farmàcies es normalitze amb càrrec al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que el Govern central posarà a la disposició de les comunitats en 2013, tal com va anunciar la setmana passada el Ministeri d'Hisenda.

Tal com hem informat ací a La Cotorra, la proposta de Sanitat després de pagar eixos 114 milions d'euros
del FLA quedaría a pagar-ne uns altres 114 a final de desembre i un tercer, sobre els 139 milions, a un maxim de gener. El quart pagament, sobre 85 milions d'euros, es pagarà del pressupost de la Generalitat.

Ara bé, cal dir que queda pendent el pagament dels mesos de setembre, octubre i novembre del 2012, que no s'ha determinat amb exactitud com s'abonarà, i cal tindre en compte que cada mes el deute s'incrementa uns 120 milions, o siga que quan arribem a la fi de gener,  s’haurà de comptar ii sumar els pagaments de desembre del 2012 i de gener del 2013. ¿Atendrà la Generalitat tots els pagaments al dia o d’ací uns mesos tornarem a la mateixa situació? Temps al temps perquè d'incumpliments, els farmacèutics en saben molt.