L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 2 de novembre del 2012

Dilluns, vaga indefinida de les farmàcies en tot el territori valencià.



L’anunciada vaga indefinida de les farmàcies és una més de les conseqüències de la nefasta política que ha portat el PP valencià al capdavant de la Generalitat. Si res no ho remeia i sembla difícil, les farmàcies valencianes tancaran de forma indefinida. Les de Tavernes també.
Les farmàcies de la nostra autonomia suporten el major deute per impagaments de l'administració de tota Espanya, segons ha confirmat el Col·legi de Farmacèutics de València. No som l'única autonomia amb quantitats pendents de pagament a les farmàcies, però si la que arrossega la quantitat més elevada: el govern valencià del PP, el Consell, té un deute de 450 milions, el pagament quatre mensualitats i mitjana, a la qual caldria afegir un mes més, la d'octubre, que es va tancar el dijous.
Al llarg de l'últim any no han cessat les reivindicacions dels professionals valencians que han vist com s'anava acumulant el deute. Tampoc ha faltat el plantejament de calendaris de pagament per part de la Generalitat, però sempre s'han incomplit i quan ha pagat alguna cosa, com va fer el dimarts passat, sempre amb quantitats molt menors al degut total. El dimarts a càrrec del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) va pagar només una mensualitat, 114 milions.
Un pagament com es veu totalment insuficient i lluny del degut total. Per tant no ha pogut impedir que les farmàcies duguen a terme allò que vénen anunciant des de fa mesos com a últim recurs: a partir del dilluns, totes les farmàcies del territori valencià tancaran de ragés indefinida per a exigir al Consell que se'ls pague el que se'ls deu.

¿I només se'ls deu als farmaceutics valencians? No són els únics però no hi ha color amb les quantitats i els terminis d'altres regions: als farmacèutics catalans el seu govern autonòmic els deu «un mes, 90 milions», segons les dades del Col·legi de Farmacèutics de València. Als canaris, el Cabildo els devia l'import dels medicaments dispensats al juliol i agost, una quantitat de 60 milions, i aquesta passada setmana els han pagat 30 i la resta aquest novembre. La resta d'autonomies de la geografia espanyoles estan al dia en els seus comptes. Com veieu també en açò som els millors i els líders a Espanya: en deute a les farmàcies. Gràcies PP per aquest nou lideratge!
Al final tot ix i les conseqüències de les seues polítiques, d’esquena al poble, les paga precisament el poble. ¿O és que ens pensàvem que els aeroports sense avions, terres mítiques, ciutats de les llums, Formules 1, torneigs de tenis y golf a dojo, Gurtels i demés no anava a pasar-nos factura als valencians? Així ens va: educació, sanitat, dependència, desnonaments… cada dia més com els carrancs, arrere!.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és indignant. No és solament un problema dels farmacèutics, és un problema de TOTS. Tots paguem els nostres impostos per tindre els nostres medicaments i ara va i resulta que no ens els donen. Pareix que la gent no se n'adona de la dimensió d'aquest problema.HAURÍEM D'EIXIR TOTS A PROTESTAR. Molta gent pot aplegar a morir per aquest nou capítol de la Barbaritat Valenciana.

Robinjut ha dit...

Ja ha acabat el més d'arrest. Amb la vostra benevolència torne a comentar/publicar.
Així estan la majoria d'administracions, no sols la Generalitat, encara que és la que més ha balafiat. Però se n'han fet en tots llocs i de tots els colors (polítics). Sols ens queda confiar en alguns dels que no han manat mai, és la darrera bala que ens queda. Això o després ja vé el canvi de sistema. Molts indignats directament ja estan demanant'ho.

Anònim ha dit...

Sabeu quines farmacies estaran obertes cada dia de la setmana?
Podrieu informar?
Gracies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho hem publicat com a informació general.