L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 5 de novembre del 2012

El Govern Valencià del PP dóna una estocada mortal a l'atenció a persones amb discapacitat.

Una de les moltes protestes del sector
Això no ho diem nosaltres, sinó els treballadors del sector a causa de la situació que pateixen per culpa del deute que amb ells manté la Generalitat, sobre els 15 milions d'euros.

Les comarques valencianes alberguen 16.000 persones que reben algun tipus d'atenció a través de més de 200 entitats, a saber centres de dia, residències, centres ocupacionals i d'atenció primerenca, habitatges tutelats o diferents programes d'oci i respir familiar.
 
En aquesta situació, són cada vegada més els centres que han iniciat Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) i es multipliquen les baixes voluntàries per ansietat i estrès, així com les dificultats per a pagar als distribuïdors d'aliments o fins i tot els rebuts d'electricitat i d'aigua.
 
Els treballadors dels centres porten sense cobrar entre 4 i 6 mesos, i açò afecta a 4.000 treballadors en tot el territori valencià. L'Associació de Discapacitats Capaç de Novelda porta deu mesos sense cobrar i avui dilluns els seus treballadors inicien una vaga indefinida, després de reduir la seua jornada un 47%, a través d'un ERE.
 
I que fa la Generalitat? La Conselleria de Justícia i Benestar Social han indicat la seua intenció de pagar, però no es paga i les organitzacions ja preparen mobilitzacions importants per a les pròximes setmanes. Mentre recorden que hi ha treballadors que ja no poden fer front a les seues hipoteques, que tiren de préstecs i estalvis per a sobreviure, que no tenen ni per a pagar la gasolina dels seus desplaçaments al treball.
 
I més encara, als 15 milions en impagaments de la Conselleria, se sumisca el deute acumulat durant dos anys pel Servef pels programes de formació que els centres han impartit i han pagat dels seus propis fons.
 
I més encara, en els col·legis d'Educació Especial, que funcionen a través d'un concert amb la Generalitat, Educació només ha abonat el primer dels quatre trimestres anuals.
 
Però tot aquest perjudici recau sobre els discapacitats i les seues famílies, en veure que s'han eliminat la major part d'activitats complementàries i els pares i mares han d'assumeixen quotes mensuals mentre el futur dels centres en els quals els seus fills reben atenció queda en l'aire.
-