L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 9 de novembre del 2012

El PP retalla en els pressupostos del 2013 el 59% dels diners dedicats al funcionament dels centres musicals



Escola de música de Tavernes
 El PP, que s'autoqualifica com el màxim defensor de les senyes d’identitat del poble valencià no ho demostra en els fets i activitats tan nostres, com és la musical, està sota mínims a causa del desinterés i falta d'ajut oficial.

El 2013 serà el tercer any consecutiu que el PP retalla els diners a un senyal cultural tan valencià com és la música. El 2013 és el tercer any consecutiu de retallades i les subvencions del 2010 i el 2011 encara estan pendents de pagament

La Generalitat del PP a través de la seua Conselleria d’Educació,  ha retallat a més de la meitat els pressupostos dedicats a l’ensenyament en centres musicals, atacant greument un dels senyals d’identitat dels valencians i valencianes. Les bandes de música, conservatoris i tot el sistema educatiu musical valencià ja han qualificat la retallada com una destralada sense precedents, però cal pensar que no hi haurà canvis. Al PP la música, les bandes i la formació musical no li interessa.

Compromís ha criticat la mesura i ha avisat que “les dades llancen un panorama poc esperançador per a un dels col·lectius que més viva manté la cultura popular valenciana”.

Les retallades suposaran el col·lapse de 62 centres que fan perillar prop de 1.200 llocs de treball i 10.000 alumnes  “es veuran obligats a reconvertir les escoles de música en centres elitistes perquè les matrícules seran més cares, les taxes pujaran i les quotes també. I tot açò, sempre que no desapareguen” ha apuntat Josep Maria Pañella, diputat de Comprpomís.

Compromís ha presentat els darrers anys una sèrie d’iniciatives presentades per a la protecció del teixit cultural del nostre territori i, per això, ha demanat al PP i a la Generalitat que es revisen els pressupostos dedicats a cultura i a les nostres senyals d’identitat “que són aquestes", ha recordat Pañella i no altres, com la Formula 1, la Copa de l’Amèrica,  la Volvo Ocean Race, el Master de Golf o de Tennis.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ecclestone ha sigut cobrant any rere any, no? I quantitats ben considerables, que jo recorde. Ara voldria vore els peperets que deien: "si, però amb la F1 es donen llocs de treballs i es coneix més València". Encara s'ho creuen això?
Menstrestant en la música cada vegada menys diners...Sort que ells són els "defensors" de los intereses valencianos. Cínics

Enrique Estruch ha dit...

Es dir, em canviat el sorrol dolç i armoniós de les nostres agrupacions musicals pel sorrol estrepitós de la F1 .
I es que lo segón ix per la tele i lo primer no, i lo que ix per la tele es lo que ven .

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria coneixer quans grans corredors de F1, golfistes, regatistes i altres d'aquests esports minoritaris i molts d'ells elitistes ha donat València. Perque si realment el PP defensara la nostra cultura sabria que de músics en son un bon grapat, i no precisament d'aquells "del montó", si no de primer nivell, i un bon exemple d'açò és La Valldigna.