L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de novembre del 2012

Joan Baldoví (Compromís) és el diputat valencià que més iniciatives presenta en el Congrés de Diputats a Madrid



Un diputat pot fer més faena que molts diputats junts dels grans partits. El balanç del primer any de legislatura dels diputats valencians a Madris ha servit per a demostrar la intensitat i la capacitat de treball de l’únic diputat de Compromís,  suecà Joan Baldoví. 


El passat diumenge “Levante-EMV” publicava que el perfil general del diputat valencià és el d’un polític poc participatiu, amb contades intervencions i preguntes. Però la regla té sempre l’excepció, i aquesta és el diputat Baldoví, tot el contrari del perfil, i que destaca com el paradigma del polític que representa al seu territori per damunt de tot amb, constància i decisió. És igual que haja estat elegit per la “provincia” de València, Joan Baldovi s’ha eregit com el representant, com el altaveu a Madrid, de les necessitats de totes les comarques valencianes, de tot el territorio valencià.


Portem nomes un any des què es va constituir el nou Congres de Diputats que elegia Rajoy com a presendent de la naciona espanayola. En aquest anye, Baldovi ha fet 5 preguntes orals, 202 preguntes escrites, 13 sol·licitud d’informes, una sol·licitud per crear nous òrgans i 112 intervencions en en el Congrés. Entre les preguntes, iniciatives i esmenes, com les dels pressupostos generals de l’estat presentades per frenar l’austericidi o el deute il·legítim, hiha les denúncies com l’assetjament del realitzador de RTVE o la campanya Rescatem Persones. 


I ací no podem oblidar que fins i tot s’ha eregit en el defensor de la Valldigna amb la presentación dues vegades de la modificació de pressupostos de l’Estat perquè s’incloga l’obra del riu Vaca, que no va prosperar gràcies al vot en contra de tots els diputats del PP, inclosos els diputats valencians. 


Les xifres de Joan Baldoví contrasten, i  prou, amb l’actuació de molts dels 33 diputats valencians a Madrid, dels quals 16 no han fet mai cap pregunta en l’hemicicle. I quina casualitat tots són representants del Partit Popular arribats de totes les “províncies valencianes”, i la que menys la seua diputada Belén Hoyo, que només ha participat en la presentación de 9 preguntes col·lectives junt a la resta del partit.


També ha presentat una gran activitat parlamentària, encara que per darrere de Baldoví,  el diputat d’EU, Ricard Sixto, essent els dos diputats valencians “los que más han trabajado durante el último año. La web de la Camara Baja así lo atestigua. I además con diferencia” com publicava diumenge “Levante-EMV”.


Baldoví ha volgut al respecte recordar que això es fruit de l’esforç d’un treball col·lectiu “entre tots formem un equip modest en mitjans però gran en il·lusió. Sóc jo qui apareix a la foto i al titular, però jo no sóc sinó un més, un com vosaltres”, en referencia a la gran tasca que fan els col·lectius de la seua coalició fent-li arribar les propostes, les necessitats i les il·lusions de cada poble i comarca.
-