L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 30 de novembre del 2012

Les entitats que atenen els discapacitats, damunt que no cobren, són expulsades de Les Corts Valencianes pel president Cotino (PP) quan reclamaven ser escoltats.



Un moment de l'expulsió (Foto EFE)

El president de la Corts Valencianes, Juan Cotino, del PP, va ordenar ahir dijous desallotjar als representants de les entitats i centres que atenen a discapacitats. El desallotjament es va produir quan l'oposició exigia al Consell del PP que responguera a quan pensava escoltar i negociar el deute amb aquests representants.


Va ser aleshores quan un dels representants de la discapacitat va exclamar: “Quan anem a cobrar?” i va dir en veu alta que el conseller de Justícia i Benestar Social, Jorge Cabré, no estava responent. Una altra persona va dir: “Per què cobra vostè i jo no?”. Cotino va ordenar desallotjar la tribuna de convidats on estaven aquests representants, que van ser expulsats entre els aplaudiments de suport de l'oposició.


La cosa no va acabar ací. EU va criticar el deute de la Generalitat amb els sectors més desfavorits i va recordar la frase de la parlamentària del PP del Congrés, Andrea Fabra: ¡que es foten!, i  el comentari de la diputada autonòmica Pilar Sol sobre la compra de televisions de plasma per part dels beneficiaris de la renda mínima garantida.


Cotino va donar la paraula al portaveu del PP, Jorge Bellver, “per al·lusions” i va acusar a l'oposició de pretendre “rebentar el plenari”. Els grups de l'oposició van protestar i Cotino va justificar la paraula a Bellver per eixes al·lusions, però tot seguit la va negar a la resta de portaveus, amb la qual cosa l'oposició va respondre amb veus de “tongo, tongo!”. El president de les Corts es va posar nerviós, es va perdre en donar les paraules, la sessió se li va anar de les mans i quan es va tranquil·litzar, es va confondre de punt de l'ordre del dia.


EU va acusar a Cotino d' “incapacitat” i de "tarannà antidemocràtic" i va anunciar una queixa en la Junta de Síndics contra Cotino. El portaveu socialista, Antonio Torres, va dir que Cotino “no sap imposar la seua autoritat” i Mònica Oltra, de Compromís, va dir que encara que el reglament impedeix intervenir des de la tribuna de convidats, va defensar als representants de la discapacitat desallotjats. “La presidència de les Corts i el PP han perdut l'oremus”, va assegurar Oltra, que va afegir que "el reglament també diu que els consellers han de respondre a les preguntes”.


El cap del Consell, Alberto Fabra, va anunciar que pagarà 10 dels milions que deu la Generalitat i es va comprometre a pagar uns altres 30 milions abans d’acabar l’any.
-