L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 8 de novembre del 2012

PLENARI DE NOVEMBRE: ¿Què deuen les administracions i Generalitat a l'Ajuntament?



 

L’alcalde Jordi Joan va explicar en el plenari de dilluns quina és la situació respecte als deutes que tenen les administracions amb l’Ajuntament. Arran de la moció d’exigència als Ajuntaments  -que hem explicat en un altra notícia-  i com a complement l’alcalde recordava al plenari com el seu grup a les Corts Valencianes havia sol·licitat a la Generalitat la relació detallada dels deutes que manté amb cada ajuntament. Aquesta sol·licitud de Compromís no havia estat atesa per la Generalitat, però els càlculs parlen de vora 250 milions de deute el total amb els ajuntaments valencians.

Jordi Joan confirmava que el passat mes d’octubre la Generalitat tenia un deute amb l’Ajuntament de Tavernes de vora 1’3 milions d’euros i que si li sumàvem el deute de l’Estat, la quantitat total era de vora 1’4 milions.

Aquesta xifra total – 1.388.408 euros –feia dir a l’alcalde que tenint en compte que l’Ajuntament de Tavernes deu a proveïdors la quantitat de 1.298.000 euros, si la Generalitat fera efectiva el seu deute l’ajuntament podria pagar tots els proveïdors i no tindre cap factura pendent.

L’alcalde va recordar també que l’Ajuntament avança i paga els diners de les nomines de les persones contractades dins dels diversos plans d’ocupació autonòmics i estatals, i que gràcies a que l’Ajuntament posa primers els diners poden cobrar tots els mesos sense problemes. Tant el SERVEF com el Servicio Público de Empleo Estatal reemborsen posteriorment a l’Ajuntament les quantitats, però ara estan pendent de pagament.

També va assenyalar que per al grup de Bloc-Compromís és una prioritat que els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) es destinen a pagar el deute dels Ajuntaments. “Un Ajuntament sanejat és una garantia per a la recuperació de l’economia municipal i una garantia també per a les petites i mitjanes empreses que treballen per als Ajuntaments” concloïa.


Agencia Valenciana de Turisme        110.194
Generalitat                                      428.636
SERVEF                                         170.670         
Agencia Valenciana de l’Energia       34.500
Agencia Valenciana de Turisme        25.000
Generalitat Valenciana                    432.962
Institut Valencià de la Música             4.000
SERVEF                                         91.417
Servicio Público Empleo Estatal         91.028

                    
TOTAL 1.388.407 (+ 1 euro dels cèntims)
-

3 comentaris:

Ignorant curiós ha dit...

Perqué eixen dues vegades quantitats d'una mateixa administració morosa?
Generalitat i Generalitat, SERVEF i SERVEF, Turisme i Turisme.
Són deutes de dos anys diferents o en conceptes diferents?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ixen dues vegades perquè són conceptes diferents.
Es com si algú de nosaltres deguera a l'Ajuntament l'IBI i la taxa de fem. També apareixeria el seu nom en dos llocs, perquè són dos conceptes diferents.

Anònim ha dit...

Ixen dues vegades diferents perquè corresponen a convocatòries d'ajudes diferents.