L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dimecres, 5 de desembre del 2012

Compromís demana un impuls al Pla del Xúquer per evitar inundacions. Tavernes es beneficia del Pla en ser la zona costera fàcilment inundable pels desboradaments del riu Xúquer.

El grup parlamentari de Compromís en les Corts Valenciana ha denunciat la paralització del denominat Pla de Recuperació del Xúquer i ha informat que presentarà una proposició no de llei on reclamarà al Consell que done un nou impuls al procés de participació pública per a la millora ambiental del riu i perquè els projectes d'actuacions enfront de les inundacions estiguen finalitzats “al més prompte possible”. 

Compromís ha advertit del risc d'inundacions que comporta la paralització d'uns projectes destinats a evitar-les, i el seu portaveu en temes mediambientals Joan Ponce ha recordat que al maig del 2010 es va constituir una taula de participació per a tractar aquests temes amb participació de les Administracions, grups ecologistes, sindicats, organitzacions agràries, regantes i entitats ciutadanes. Aquesta taula es va reunir en quatre ocasions entre 2010 i 2011 i es van deixar “pendents i programades” sessions “sobre temes importants” que no s'han celebrat. “El pla està paralitzat des de fa un any” ha denunciat Compromís.

Aquesta paralització ha portat implícit el retard de projectes relacionats amb les defenses contra inundacions i "suposa posar en risc a les persones i béns de les zones afectades que en qualsevol moment poden patir noves avingudes amb danys irreparables".

Arribats a aquest punt, potser us preguntareu: I açò té a veure amb Tavernes?. La resposta s'endevina simplement en mirar el mapa que il·lustra aquesta notícia (cliqueu damunt per agrandir-lo), un mapa que per cert és original i no s'ha modificat ni afegit ni un punt. En ell, s'aprecia com la part del terme de Tavernes situada entre la carretera nacional i la platja (La Partida, Marenys…), constitueix el derramadero natural al sud del Xúquer, des de la localitat de Fortaleny, afectant  zones agrícoles però també a la urbanització de la platja, amb l'efecte afegit  que les aigües poden dormir en el nostre terme i platja durant dies, cosa que ja va ocórrer en la greu inundació del 1982.
-