L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 de desembre del 2012

El professor, poeta i lingüista de Tavernes, Àngel Mifsud Ciscar, ha mort a Maó. (Actualitzat)

Tavernes 27 desembreAvui a migdia, en una cerimònia íntima de la família, els amics i les amigues, les cendres del professor, poeta i lingüista Angel Mifsud i Ciscar, han estat dipositades al nínxol on reposen les despulles mortals dels seus pares.

A l'acte d'acomiadament s'han llegit sengles poemes pel seu germà, Joan, i el seu cosí, Guzman. 

..................
 

El professor, poeta i lingüista Àngel Mifsud Ciscar (Tavernes de la Valldigna, 10 de novembre de 1954 - Menorca, 22 de desembre de 2012) ha mort la matinada del 22 a Maó, segons han confirmat fonts familiars. Membre numerari de la secció de Llengua i Literatura del Institut Menorquí d'Estudis (IME) des de febrer del 2000, va ser catedràtic de Llengua i Literatura catalanes des què, en 1997, va guanyar les oposicions.

El curs 1995-95 es va traslladar a Menorca per a incorporar-se al Institut Joan Ramis i Ramis de Maó. Va intervenir de forma activa en nombroses activitats de dinamització cultural a Menorca i és autor de diversos estudis, publicacions poètiques i crítica literària.



Com a poeta, participà en dues ocasions al recital Illanvers. La seua obra poètica publicada es troba recollida en diversos llibres col·lectius: 'Menorca tot just ahir' (1999), 'Quatre postals sense destinatari' (2004), 'Roques de Menorca' (2005), 'Illanvers 3' (2006), 'Illanvers 9' (2012). Podeu llegir alguns poemes seus al seu blog.

Entre les seues obres figura «La llengua de Menorca, un missatge en un bòtil», un treball de sociolingüística en el qual va analitzar la situació del català en els municipis de l’Illa, i en 2000 va publicar una biografia del metge i folklorista Francesc Camps i Mercadal sota el títol «Vida popular del metge Francesc Camps d'Albranca» en la col·lecció «Petit Format» del IME, a partir d'un text original de Maria Dolors Camps, filla del biografiat, redactat en 1953.

Angel Mifsud va participar en una iniciativa conjunta del Institut Menorquí d'Estudis, el Institut d'Estudis Catalans i Publicacions de l'Abadia de Montserrat per a la publicació de les obres completes de l'il·lustrat menorquí Antoni Febrer Cardona, que va desenvolupar la seua activitat intel·lectual a la fi del segle XVIII.

Angel Mifsud estava casat amb la professora i filòloga Josefina Salord Ripoll, expresidenta del consell científic del Institut Menorquí d'Estudis (IME).

L’equip de La Cotorra lamenta la mort del filòleg valler i des d’aquestes línies volem fer palés el nostre reconeixement a la seua persona i l'agraïment per la lluita, el treball i el ferm compromís en pro de la nostra llengua. El nostre condol a la seua família.

Descanse en pau.

5 comentaris:

un de Compromis en nom de tots i totes ha dit...

Mor un gran amic que desopertà moltes conciències als anys setanta a Tavernes. Bon historiador, ens feu conéixer els fets des del punt de vista obrer, un gran erudit i conversador que ens deixa sense interlocutor per a tants temes. Encara ens queda la seua dona Fina, una personalitat a Menorca, que sabem estima la Vall de Tavernes com l'Àngel, i que ens posem un grup de gent a donar-li el nostre condol i desitjar-li que no deixe de vindre a sa casa de Tavernes per continuar parlant de l'Àngel i la sua obra, en especial la poètica tan interessant com poc coneguda. Descanse en Pau un pensador de Tavernes.Per sempre en la memòria.

FILÒSOF ha dit...

Recorde Àngel quan ens deia que la transició tant a Tavernes com a Catalunya era un continuu sense lluita de classes, i ens feia vore com tots eren familia i així no es construia la democràcia sense eixa representació obrera, i posava com exemple que tots els caps de llista de Tavernes eren familia. BONONAD del PC, BONONAD de la UPV, XIMO GÓMEZ, del PP, i PONS del PSOE. I ens comentava que eixa transversalitat es donava també a Catalunya, on el sr ROCA i el sr SERRA membres del mateix despatx d'advocats es jugaren als xinos qui estaria en cada partit CONVERGÈNCIA o el PSC, ens palava com PIERRE VILAR de la història i es ha fet pensar a molts. No estarà en el cel ja que ell no esperava veure'l però de segur que hi serà a la glòria dels pensadors que els catalans, els mallorquins, i els valencians tenim al bell punt de la mediterrània per a les persones honestes com ell. Una gran persona a mort una memòria comença: ANGEL MIFSUD.

i.f. ha dit...

malgrat la seua absència sempre ens quedaran els recordas ,les imatges i les seues paraules a més dels bons moments viscuts junts

Anònim ha dit...

Si voleu llegir un article interessant en record de l'amic Àngel Mifsud, amb foto d'ell inclosa, escrit per Joan Mascaró, podeu visitar aquesta adreça electrònica de NÚVOL, el digital de cultura:
http://www.nuvol.com/noticies/mor-angel-mifsud-home-discret-i-de-compromis-amb-la-llengua/
Àngel descansa en pau i reviu en la nostra memòria.

Joan Mifsud ha dit...

Volem manifestar la nostra gratitud als components de la Cotorra i els seus col.laboradors per la publicació de l'article referit als nostre germà Àngel, i també als veïns de Tavernes, que ens aquests dies ens dónen el seu suport. Estem segurs que els que l'hem conegut no l'oblidarem mai. Moltes gràcies a tots. Família Mifsud Ciscar