L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 27 de desembre del 2012

El tren Gandia-Dénia-Alacant haurà de continuar esperant. Mentre, els ciutadans de la Safor-Valldigna continuem sense poder desplaçar-nos en tren a les comarques d’Alacant des del 1969.

Una imatge de l'antiga linea de tren que passava per Tavernes


Compromís-Bloc de la Safor ha denunciat l’oblit –una vegada més- i l’ús electoral que venen fent des de fa anys el PP i el PSOE sobre aquesta infraestructura "tan necessària des del punt de vista social i econòmic per vertebrar les comarques de La Safor-Valldigna i La Marina Alta" i de la qual aquests partits només l'esmenten en periode electoral.

Una vegada més la Generalitat, i més en concret els diputats del PP, han rebutjat una esmena del Grup Parlamentari Compromís als Pressupostos de la Generalitat de 2013 per tal de iniciar la línia ferroviària. ¡¡Sembla mentida que molts dels diputats, alcaldes i regidors de les comarques afectades, siguen capaços de votar en contra infraestructures que beneficien els seus propis pobles!!

El PSOE i el PP s’han alternat durant anys i anys en les administracions, però només s'han recordat en períodes electorals” recorda Compromís, que igualment ha fet pales com des dels anys 90 és una promesa incomplida i des del primer govern d'Eduardo Zaplana.

Compromís ha lamentat la desorbitada quantitat de diners que s'han invertit en projectes infrautilitzats, com ara l'AVE o inservibles, com l'aeroport de Castelló, mentre es margina el tren per la costa, tan necessari a més com a potenciació del turisme de la nostra comarca.

Quan el tren de via ampla va arribar a Gandia, es va dir que continuaria tot seguit fins a Dénia i després a Alacant per unir per la costa les dues capitals, València i Denia. Han passat anys i anys, dècades... i els veïns i veïnes de la Safor-Valldigna continuem esperant. 
-

1 comentari:

Robinjut ha dit...

Vergonya. Mentres el PP de Valencia diu recolzar l'eix mediterrani, a Madrid continuen amb la política radial des dels temps de Franco. Que no estiguen enllaçades les terres costaneres d'Alacant i València es tercermundiste, tampoc autovia debades. Ara, de Madrid als xalets d'Alacant ja fa a monto d'anys que es va còmodament per l'autovia d'Albacete. Ningú havia caigut?