L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 16 de desembre del 2012

Milers de persones es manifesten a Castelló de la Plana en commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló i contra l'avantprojecte de llei d'educació del PP i del ministre espanyol José Ignacio Wert.




La marxa, a la qual van participar quinze mil persones, anava encapçalada per una gran senyera i la pancarta 'Que no et retallen la llengua. Pels drets lingüístics i socials', amb tres objectius fonamentals. D'una banda, mostrar el rebuig a l'avantprojecte de llei d'educació espanyola del PP i del seu ministre José Ignacio Wert, que deixa les “llengües cooficials” a una posició secundària; reclamar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que solucione la interrupció de les emissions de TV3 a les terres valencianes i la denuncia de l'intent de privatització de Canal 9, una televisió que hauria de ser pública i plural, amb més presència del valencià. 

Al final es va llegir un manifest que va posar com a exemple 'la lliçó d'unitat' de les Normes de Castelló i va cridar a revifar eixa unitat en un context d'atacs a la llengua duts a cap pel PP. 

Recordant les Normes del 32, contra Wert 

Fa vuitanta anys que les principals institucions culturals valencianes signaren les Normes de Castelló i per a commemorar-ho s'havia convocat la a Castelló de la Plana, en defensa de la llengua, justament en un moment en què és més atacada que mai. De fet, la manifestació també era una resposta popular a l'atac contra l'ensenyament en valencià del govern espanyol del PP. 

La jornada ja havia començat al matí amb conferències i a les sis de la vesprada la manifestació va eixir de la plaça de la Independència fins a la Pèrgola, on després van començar les actuacions d'Obrint Pas, Agraviats i KOP. 

Prop de dues-centes entitats han donat suport al “Manifest per la llengua”, on es recorda el context d'atacs sense precedents a la nostra llengua i s'hi denuncia que l'avantprojecte del PP de la Llei orgànica de millora de la qualitat de l'educació (LOMQE) pretén relegar a la resta de llengües peninsulars a una posició d'indigència i marginalitat en els sistemes educatius en el que és l’intent del poder central de trencar el compromís de convivència entre les llengües i les cultures en el marc de l'estat.
-