L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 17 de desembre del 2012

Tavernes habilita tres zones urbanes on dur els gossos sense corretja

Zona habilitada als Sequers

L’Ajuntament de Tavernes ha habilita unes zones i horaris especials on es permetrà que els propietaris dels gossos els puguen dur solts, a excepció dels considerats potencialment perillosos segons la legislació vigent. El consistori ha publicat un ban de l’alcalde on s’especifiquen les zones i els horaris.

L’ajuntament ha estat informant els veïns sobre la normativa que estava vigent des de l’any 2002 i que obliga a dur els gossos sempre lligats per la via pública així com a arreplegar els excrements de les mascotes. Tot això va ser l’objectiu de la campanya “Tavernes és de tots i entre tots l’hem de cuidar “ que ja ha acabat la seua fase informativa i per tant en aquests moments la sanció per incomplir-la pot oscil·lar entre 30 i 600 euros, d’acord amb la normativa vigent.

No obstant, l’Ajuntament s’ha fet ressò de les propostes d’uns quants propietaris, els quals havien sol·licitat algun lloc específic per a dur-los solts, propostes que eixiren al voltant de les sis reunions veïnals realitzades el passat mes de novembre. Així, a partir d’ara l’Ajuntament ha habilitat tres espais perquè els gossos puguen estar sols en l’horari entre les 6 i les 8 hores del matí i entre les 21 i les 24 hores de la nit. Aquestes zones es troben en la urbanització dels Sequers, entre la zona de serveis i els carrers del Camí de la Dula, Monestir de la Valldigna i Constitució. Un altre és l’espai comprés entre l’avinguda de les Corts Valencianes i el riu Vaca, en el tram entre els carrers del Riu i l’avinguda Marjaletes i el tercer és la zona reservada a parc públic de la xarxa primària vora el mur de defensa.

La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha informat que “l’Ajuntament treballa per a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i es mostra sensible a les seues necessitats. Hem escoltat les diferents recomanacions i suggeriments, perfectament compatibles amb l’ordenança i amb la nostra intenció de reduir el nivell de brutícia d’excrements d’animals domèstics pels nostres carrers, i hem habilitat 3 zones específiques dins d’un horari controlat de matí i de nit per a poder soltar els gossos que no entren dins de la categoria de races perilloses”.

Però atenció: El ban especifica que els gossos hauran d’estar acompanyats pels propietaris, que estan obligats a arreplegar els excrements dels animals. El gossos que segons la llei siguen animals potencialment perillosos, especialment en estes zones han de portar cadena o corretja no extensible de menys de dos metres i, a més, una persona no pot dur més d’un gos considerat perillós, els quals han de portar obligatòriament el boç apropiat a la raça de l’animal. 
-

23 comentaris:

Una propietaria de gosset ha dit...

El diàleg que ha tingut amb els propietaris de gossos responsables de tindre un animal de companyia que ha de tindre uns llocs de comunicació i moviment entre iguals ha estat magnífic per part de l'ajuntament, esperem no fallar ara els propietaris dels animalets, ja que mai ells tenen la culpa. Gràcies en nom dels animalets que també son del poble, i volen un poble net i organitzat. Gràcies senyora Llum.

Enrique Estruch ha dit...

Doncs a mi em pareix, i també soc amo de dos gossos, que amb este horari poc usuaris faràn us dels llocs assenyalats.
A més, em pareix que resultaría inclús perillós el transitar per algun d'ells a eixes hores,salvo que portes un gos de defensa.

Anònim ha dit...

Normal l'horari, no Enrique? o vols que siga l'horari en que poden estar les persones o xiquets jugant o passejant per allí? Normal que siga un horari on no hi haja gent en els llocs destinats.
Ara, sempre queda anar a l'horta, allí no hi ha horaris.

Anònim ha dit...

Perillós transitar per algun d'ells? Enrique, en quin poble vius? Fest-te vore eixa por, que no és normal

Robinjut ha dit...

Entenc a Enrique quan diu lo de la por, donat que a les 6 del matí o 12 de la nit en hivern no és massa recomanable anar tot sol per vora riu o sequers, zones de les reservades a este servei.
Tú estaries tranquil si fora la teua filla o dona la que havera d'anar, últim anònim?
Evidentment han posat estes zones per ser de la perifèria i el que millora en no molestar a la gent ho perd en seguretat. Per això no han posat el Passeig ni la zona de Colon.
Solució, canviar la zona o allargar una mica els horaris.
El que diu anar a l'horta, com ho fem casar amb la seguretat? Molts dels que van amb gossos o a correr van amb gaiato o bastó, per si d'acàs.

Anònim ha dit...

Jo he dit això de l'horta.
Vaig tots els dies a caminar 2 hores, pel Cambro uns dies, pel camí Gandia uns altres, pel riu fins a vora Xeraco, uns altres. I ni porte gaito i ni m'ha passat mai res. I se ben be el que dic perquè porte 8 anys pràcticament anat tots els dies, fins i tot els de festa.
Ara els que com tu voleu trobar pegues, sempre em trobeu.

Anònim ha dit...

Resposta al robin. La meua dona ha passejat el gos vora riu i muntanya de nit, i res li ha passat. No sé que pretens tu i l'altra amb el tema de la por. Crec que veus massa tele, on hi ha molta de ficció. Si lliges els diaris, voras com poca cosa passa de dia o de nit per a que tingues tanta por de passajer per Tavernes. Intenta-ho i voras com no passa res. Si vols, i per si de cas, pots duur l'arc.

Robinjut ha dit...

Al de l'horta,
Enviaries per la ruta que fas tú a un familiar teu a les 6 del matí o 12 de la nit?
Crec que ni amb tres bastons.

Anònim ha dit...

No sigues tan docte, Robinjut.
Sóc el de l'horta.
L'horta no té horari, ni cal anar a les 6 del mati ni a les 11 de la nit. A l'horta pots anar quan et ve de gust, i de fet hi ha gent que veig passejant amb el seu gos i són hores molt competents, be del matí (no de la matinada) i de la vesprada ( no a poqueta nit o de nit).
I a vore si justifiques millor que el que dius te ben poc de trellat. Anar a les 6 del matí... Si que estem aviats!

pipican ha dit...

Jo entenc perfectament que l'horari no casa amb les zones, no són zones recomanables per anar a eixes hores a passetjar tranquilament. Qui diga el contrari, pareix mentida que siga del poble, que no hem nascut ahir.
Em pareix molt bé que es vullguen adaptar zones per a dur els animals solts, per això mateix trobe en falta en aquest poble un pipi can. Un solar o una zona vallada per tal que els animals puguen estar allí y correr sense perill siga l'hora que siga. En tots els llocs que he viscut els he vist i funcionen molt bé.
Crec que és una bona opció per als animals, per als amos i per a les persones que estàn al carrer i no volen animals prop.

Robinjut ha dit...

A l'anònim de l'arc,
dir-te que de paranoies res, no ix res a la premsa, ni robatoris ni incendis, ni vandalisme amb mobiliari urbà. Ni s'enrecordeu de l'assassinat a 500 mts. del poble, no?
Jo no vullc ser tremendiste, però pel poble no es va com fa vint anys, i açò no és culpa de ningú, ho preneu tot com a crítica als polítics i no té perque anar sempre per ahí.
Per qué hi ha tants pares a l'eixida dels col·legis, quan abans amb 4-5 anys tornaven tot sols a casa? Perqué va gent major amb gaiatos per l'horta? Perqué ningú ja deixa el cotxe o casa a portes obertes?

A l'últim anònim dir que per l'horta no deuries anar amb el gos solt, pot provocar un accident pels caminals. També han furtat taronges a plé hora del dia. I estem parlant d'uns horaris que posen al poble, dic a les 6 o les 12 perque és l'hora que marca l'Ajuntament. Esperar-se a les 9 nit o matinejar massa no els pot vindre bé a tots i damunt en zones apartades del poble.

Anònim ha dit...

Jo no he dit que els animals vagen solts pels camins i al seu aire. Poden provocar accidents com en provoquen els cotxes. I no són animals irracionals els qui condueixen.
Simplement he dit que a l'horta (dit en sentit genèric( hi ha molt d'espai per correr els gossos i no cal siguen només els camins.

Anònim ha dit...

Robinjunt, continues sense tindre criteri. Agafa l'arc quan tingues que ixir de casa. Dius massa mentires. Tot el que dius de robatoris, vandalismes... passa tot per eixes zones i horaris concrets? Eixe fet desgraciat que nomenes, no va passar a les hores que tu dius, com tots conèixen. No es pot agafar un fet puntual, i alarmar a la gent d'eixa forma, com si este poble fora el regne de les mafies i el terror... massa peliculetes veus. Ves al metge i que el pegue una miradeta.

Anònim ha dit...

Jo estic a favor de que façen un pipi-can en condicions, on poder dur a passetjar les nostres mascotes, funcionaria genial en el poble i tindriem que obviar estes lleis absurdes de hores i demés. Els animals necesiten correr, i no només de mati i de nit (a migdia que fem)? L'horari em pareix absurde i desproporcionat.

Robinjut ha dit...

A l'anònim que diu:
"Simplement he dit que a l'horta (dit en sentit genèric( hi ha molt d'espai per correr els gossos i no cal siguen només els camins."
Dir-te que no la proposta de l'Ajuntament és per donar una millora de servei als amos de gosos, si hi ha alguna pega de zona o horari i dius que la solució és anar-sen a l'horta, crec que la finalitat de millorar no s'aconsegueix, l'opció d'anar a l'horta o el clot ja la teniem, amb els seus desaventatges inclosos.

A l'altre maleducat qie diu:
"Robinjunt, continues sense tindre criteri. Agafa l'arc quan tingues que ixir de casa. Dius massa mentires. Tot el que dius de robatoris, vandalismes... passa tot per eixes zones i horaris concrets? Eixe fet desgraciat que nomenes, no va passar a les hores que tu dius, com tots conèixen. No es pot agafar un fet puntual, i alarmar a la gent d'eixa forma, com si este poble fora el regne de les mafies i el terror... massa peliculetes veus. Ves al metge i que el pegue una miradeta."

Dir-li que jo puc equivicar-me, però no dic mentides. Els fets de vandalisme es produeixen al poble, no a la granata ni a l'ombria. Quan cremen canyes són les del riu, al costat del poble, també van cremar al Cambro, prop de vivendes. El fet desgraciat no va passar a les hores que pot haver-hi més soletat pel poble i les rodalies, no. Va ser a plé sol del dia. Encara més motiu, em dones la raó. És un infortuni aillat, però ningú deixa anar sols cap xiquet al clot (tampoc abans de que passara), però jo si m'en recorde de que fa temps si anèven tots els xiquets sols pel terme, en bici al clot i la mar, i jugar pel Cambro i la pedra plana del Muro. No sé si eres massa jove per no coneixer-ho, però tot això ja no és així i és un fet, no una opinió. Ara cadascú que li pose l'adjectiu que vullga.
Jo no alarme ningú, jo dic que els horaris no casen del tot amb els llocs, i no sols jo, tembé altres afectats com p.e. l'anònim que va darrere el teu comentari. A estos no els contesteu, ni son del PP, ni són trolls, ni els envieu al metge, no podeu discutir-los res, encara que diguen el mateix que jo. Però com ja teniu diana, és més fàcil atacar al mateix que entrar a valorar les opinions dels demés.
Participació ciutadana. En este poble? Ho veig dificil.

Anònim ha dit...

Crec que ets el millor exemple de la no participació ciutadana. Sempre darrere les teues opinions amagues una crítica negativa o si no es així, vosté disculpe, a mi sí que m'ho sembla.

I crec que ací hi ha una discussió com a mínim viciada.
Tots tenim arrelat el concepte de que és l'Ajuntament qui ha de solucionar el nostre problema particular, un problema que ens hem buscat de manera voluntària: tindre un gos o un altre animal de companyia (i dic ens hem buscat perquè en tinc un, de gos).
I no han d'anar per ací els trets, ni les fletxes, senyor Robinjut.
No crec que siga obligació de l'Ajuntament deixar-nos-ho tot a boca bocí perquè nosaltres passegem la nostra mascota i que faça les seues necessitats on vulguem i ens vinga bé, d'hora i de lloc. No és això.

Anònim ha dit...

Ara farà falta modificar l'ordenança per donar suport jurídic a estes modificacions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això no implica cap modificació de l'ordenança i per tant, no cal canviar-ne res de l'articulat.

Robinjut ha dit...

Ah, que criticar no és participació ciutadana. Que si fan una cosa bé i hi ha gent que troba alguna xicoteta pega i vol millorar-la no té dret a dir la seua. Recorde que no he sigut el primer ni l'únic, cosa que sembla no entenen molts, deuria ara si posar-me a trollejar i entrar amb diferents noms a vore si es calma l'oratge. Al que anàvem, ara resulta que com és un problema particular (de molta gent) que sols afecta als que van pel carrer, pues l'Ajuntament no té cap responsabilitat. Per eixos comptes de tres, que no es contracte FCC, és un problema particular de cadascú que embruta. Altra solució perque el tema no passe de ser particular és no traure els gossos de casa o fer una urbanització tancada de sols per als amants dels cans. Sr. anònim si tindre gossos és una cosa generalitzada com ho és, caldrà una normativa com hi han, i ara es tracta de donar millora a una proposta ciutadana, la qual cosa han ampliat o matitzat vàries persones als comentaris d'aquest blog. No és el mateix que el que diu vosté, cadascú que vaja quan i com li done la gana. Estem parlant de poder dur una estona al dia als animalets solts, sense molestar trànsit ni transeunts. No és igual "fem el que volem tots" que "fem tots el que volem".
Parlar, dialogar, discutir no li fa mal a ningú, i de vegades inclòs ix alguna millora. D'on sino de l'Ajuntament poden reglamentar-se les propostes ciutadanes? Això és la participació ciutadana, nosaltres proposem i l'Ajuntament disposa. I si no ho creguem/creuen convenient es queda la cosa com estava. I no passa res.

Frare Tuck ha dit...

Va, ànim, que ja agafem en nombre als comentaris dels policies.

Anònim ha dit...

Sr. Robinjut, no manipule les meues paraules o millor dit el meu escrit:
jo he dit clarament "un problema particular que ens hem buscat".
Si ens busquem el problema, busquem les solucions i no esperem que les done l'Ajuntament.
I ja en tinc prou del tema.

Robinjut ha dit...

El problema per molt que se'l busqueu, segueix éssent de tot el poble, i entre tots han de buscar millor sol·lució. Altra cosa és que cadascú siga responsable del seu animalet, però ací està mirant-se més que no li moleste a ningú dels demés que més bé als amos dels cans.
Jo també en tinc prou.
Bon dia i que tingau sort tots demà a la grossa (més pràctic que els bons nadals, que també us els felicite).

indignada ha dit...

El que no pot ser, es que la gent en animals no faça cas d'aquestes ordenançes. Jo tinc 2 gossos (un gran i altre de tamany menut), i cada dia els passeje per la recta vora riu (que es on pense que menos molestes, no me pareix responsable durlos per el passeig colon), pero cada dia he d'aguantar com diferents gossos d'altres persones van soltos i assoles i inciten als meus a lladrar. A mi no me molesta que vatjen soltos (jo els meus no els asolte), pero si van soltos que vatjen en vigilancia, no cregueu?? Un poc de responsabilitat, senyors!!