L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 1 de desembre del 2012

Gran èxit de la conferència matemàtica impartida a Gandia per V. Fluixa y Jordi Joan a la Casa de la Cultura deGandia

Un aspecte de part de la sala
 La sala de la Casa de la Cultura "Marqués de González Quiros" a Gandia es va quedar menuda per acollir la conferencia que sota el títol "Matemàtiques en la societat de hui: Entre el centre i la frontera” impartien ahir divendres el catedràtic de matemàtiques de l’IES “Jaume II el Just” , Vicent Fluixà, i el professor de matemàtiques a la Universitat de València i alcalde de Tavernes, Jordi Joan.
Un públic entre el qual hi havia també alumnes, professorat, i companys dels conferenciants, omplia de gom a gom la sala, que va haver d'obrir les portes perquè la gent del passadis pogués escoltar la dissertació, molt divulgativa i adaptada a gent no especialista, sobre el món de les matemàtiques i on es va demostrar que qualsevol activitat, fins i tot les menys impensables, tenen i necessiten d'aquesta ciencia.

La xerrada va estar il·lustrada per diverses projeccions, algunes d'elles molt interessants cas de com els models matemàtics estan molt presents en la natura. Així mateix es van abordar punts com les matemàtiques en el sistema educatiu espanyol; la seua necessitat ciencia en camps diversos i que afecten moltes altres ciències, o l'evoluació històrica del pensament interrelacionat amb el desenvolupament de les matematiques al llarg dels temps.
Dues hores de xerrada i resposta d'algunes preguntes que venien a demostrar com aquest món de la Matemàtica, que pot semblar tan àrid, esdevé senzill, comprensible i fins i tot atractiu quan al davant tens dos persones que demostraven amor i estima per aquesta ciència i era allò el que volien transmetre a l'auditori.
-