L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 4 de gener del 2013

El Govern valencià del PP no assoleix l’objectiu de déficit i la valenciana és l’autonomia que menys ha reduït la despesa. Davant això: es reduirà el sou el president Alberto Fabra, tal com va anunciar si no complia i tots els alts càrrecs?


Ciscar (esquerra) i Fabra (dreta) un desastre de gestió


El PP que governa la Generalitat Valenciana ha fracassat en el seu pla de reequilibri dels comptes i necessitarà un nou programa d'ajust perquè només ha retallat les despeses un 19 %, o siga, 266 dels 1.435 milions anunciats.

El Consell ha recollit un fracàs estrepitós i així ho va certificar ahir el Ministeri d'Hisenda, en constatar que al tancament del tercer trimestre de l'any passat, els territoris valencians governats perl PP van incórrer en un dèficit de l'1,6 %.

El govern del PP de la Generalitat lidera la classificació autonòmica quant a incompliment de les pròpies promeses d'estalvi. Així, va anunciar una retallada de la despesa d'1.435 milions per a 2012 i al tancament del tercer trimestre amb prou faenes s'havia aconseguit rebaixar la xifra en 266.

El grup Compromís, a través del seu sindic Enric Morera ha dit que “després de l’empobriment i l’augment de l’atur provocat per les retallades imposades pel PP i comprovar que no es complirà l’objectiu de dèficit imposat pel govern central corroboren de forma definitiva què les mesures econòmiques que s’estan prenent no són adequades per revertir esta situació”.

Compromís ha reclamant que no es facen més retallades i que el President Alberto Fabra es plante davant el govern central i exigisca els 12.000 milions d’euros que l’Estat deu al poble valencià pel model de finançament insuficient, insolidari i injust que estem patint.  

Morera ha recordat que el President Fabra es va comprometre, en el ple de Les Corts del 22 de març de l’any passat, a reduir el seu sou, el dels consellers i els dels alts càrrecs, si no aconseguia complir amb l’objectiu de dèficit fixat. “Exigim a Fabra que complisca amb la seua paraula i es retalle les retribucions i les del seu govern en consonància amb la incompetència que estan demostrant” ha conclòs el portaveu de Compromís.
-

1 comentari:

Enrique Estruch ha dit...

A qué no , què apostem ?

Ara que s'està parlant del sous dels càrrecs públics, sobre tot el dels Alcaldes, tal volta sería l'hora de fixar un sou per objectius i amb referéncia al pressupost muncipal de cada administració, i no de la població doncs dos poblacions amb el mateix nombre de ciudatans poden manejar uns pressupostos ben diferents i portar menys o més feina reals als seus dirigents, com ocorreix per exmple amb les poblacions amb platjes front a poblacions amb economía rural, sous amb una basse i uns bonus-malus depenent de la bona o mala gestió que d'eixe pressupost es faça: A que no els interessa ?.