L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 15 de gener del 2013

El govern valencià del PP perd una nova batalla judicial en el tancament de la TV3



El Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) ha ordenat al govern valencià del PP que retire la tercera multa, de 300.000 euros, a Acció Cultural del País Valencià. La sentència és un altre revés judicial al govern valencià del PP en l’afer del tancament de TV3 i se suma a la sentència del Suprem que obliga al Consell a tornar els diners de la primera multa, també de 300.000 euros, en base a que el Consell no té competències i no pot sancionar ACPV.

Precisament ahir s’ordenava l'execució de la sentencia i se li ha donat dos mesos al Consell per tornar els 300.000 euros. I avui ha arribat la sentencia del TSJCV sobre la tercera multa, també de 300.000 euros, a favor d’ACPV. Hi ha pendent el recurs contra la segona multa, de 100.000 euros, i tot fa suposar que serà de nou a favor de l’entitat cultural en base a les sentències anteriors.

ACPV ha estat ofegada econòmicament a base de multes pel govern del PP de la Generalitat només per defensar el dret dels valencians a usar la pròpia llengua com a vehicle de cultura. Ara, cal esperar que la Generalitat li torne els diners tan ràpidament com li va exigir a ACPV que li pagarà, amb amenaces d’embargament del Centre Cultural Octubre de la ciutat de València.

ACPV considera que les decisions judicials deslegitimen la persecució política i econòmica impulsada per Camps contra l'entitat i ha lamentat “l'intent fracassat de censurar la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa, de reduir encara més l'accés de la nostra llengua als mitjans de comunicació i acabar amb una associació cultural sense ànim de lucre”.

El PP ha perseguit ACPV i li ha tancat els reemissors, mentre permet que pul·lulen per l’aire els senyals de televisions il·legals, de tarot i porno, sense cap problema ni sanció. Tampoc el govern valencià del PP es preocupa de fer complir la quota de pantalla en valencià a les televisions que emeten a l’àmbit geogràfic valencià, tal com estava marcat quan els va concedir la llicència. 
 
- Fotografia: emissor del Mondúver, que dóna el senyal de TV3 a la Valldigna 
-