L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 11 de gener del 2013

EL Tribunal Constitucional dóna un nou "palo" al PP valencià en desestimarel recurs del govern valencià contra la derogació del transvasament de l’Ebre.


El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs interposat pel govern valencià del PP contra la modificació del Pla Hidrològic Nacional (PHN), que derogava el transvasament de l’Ebre. 

La Generalitat Valenciana havia presentat el recurs el 2004 i fins ara no hi ha hagut sentència, que té data del 13 de desembre i s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat. La sentencia sobre la derogació d'aquest transvasament és ferma i “no pot considerar-se mancada de base ni fonament”, segons el TC. 

La coalició Compromís, a través del seu síndic Enric Morera ha manifestat que confia que la sentencia "acabe amb el conflicte de l’aigua fomentat pel PP de manera interessada” i ha afegit que la guerra de l’aigua, fomentada durant anys pel PP sobre tot en l’època de Camps, només tenia interessos urbanístics i ha considerat la sentència “molt important per a tots aquells que volem una nova cultura de l'aigua, que volem s’acaben els enfrontaments i el conflicto polític interessat que el PP ha sembrat durant tants anys”. 

Compromís espera que la sentencia acabe amb la confrontació estèril com va ser la denominada “guerra de l’aigua”, fomentada només pels interessos urbanístics. “L’aigua no pot ser un element de conflicto entre territoris” ha conclós Morera. 

La diputada d'EUPV, Esther López, ha dit també que confia que la decisió servesca perque no és continuen boicotejant altres infraestructures. Al respecte, ha recordat que el PP ha entorpit i boicotejat durant anys mesures alternatives per tal de treure rèdit electoral, així com altres infraestructures que podrien haver dut l'aigua necessària als agricultors de moltes zones del camp valencià. 
-