L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 18 de gener del 2013

Els agricultors jubilats poden traballar al camp en determinades condicions

La Inspecció de Treball i Seguretat Social de València ha  donat a conèixer que no hi haurà sanció alguna contra els dos jubilats formats expedient per treballar les seues terres i tot quedarà en un advertiment avisant que el treball incompatible amb les pensions no es pot efectuar, un fet que seria més greu en l'actual situació de desocupació.

Aquests aclariments venen després del rebombori que havia aixecat, tal com La Cotorra va informar fa uns dies, del fet que dos agricultors jubilats de Xeraco havien sigut expedientats per treballar les seues terres. Fins i tot, rumors no confirmats parlaven que també havia sigut format expedient un agricultor de Tavernes. 

Actualment, segons la mateixa entitat, existeixen tretze equips d'Inspecció de Treball que visiten els camps durant la campanya citrícola. No obstant, l'objectiu no seria descobrir els jubilats sinó lluitar contra el frau per mà d'obra irregular, cas d'emigrants explotats per algunes ETT en la recollida de la taronja, com han publicat diversos mitjans aquests últims mesos.

Hem de saber que existeix una normativa, bastant desconeguda en el sector agrícola, que diu que un jubilat pot treballar les seues terres quan no obtinga pel treball uns ingressos a l'any superiors al Salari Mínim Interprofessional. En concret: quan l'hort no proporcione més de 9.034 euros a l'any (645 euros x 14 pagues). Si el rendiment és superior, el jubilat no pot treballar i la solució seria contractar a algú per a realitzar el treball o renunciar a la pensió en entendre's que el jubilat té un negoci agrícola i treballa per a estalviar-se jornals.

Cal també saber que un agricultor jubilat pot treballar en el camp d'una altra persona si compleix quatre condicions: jubilar-se pel règim especial agrari (per un altre règim no pot), menys de 90 jornals a l'any; no treballar més de sis dies seguits i que la persona que li ha contractat ha de cotitzar-li la Seguretat Social i donar-li d'alta i de baixa. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això ja és altra cosa. De totes maneres, es quedaran encara molts fora de la llei (jubilats i no jubilats) i no crec que s'interesen massa en declarar beneficis o donar-se d'alta quan siga el cas, estant com estem a un Pais de llestos.
I no és excusa el temps de crisi, abans ja es feia igual.

Anònim ha dit...

Incumplir la llei es mes facil del que tots penseu. Veg a sovint comentaris en foros,blogs i altres webs en que la gent s´ompli la boca parlant de que les lleis son per a respetarse, que son per a tots igual, que son justes i sincerament crec que no son conscients de lo facil que es transgredirla i ficar-se en munto de problemes. Per aixo, tots deuriem ser mes cautelosos a l´hora d´opinar, i de demanar "justicia", ja que algun dia, senese donar-nos compte pot ser algu siga tant vehement contra nosaltres.

Anònim ha dit...

ES A DIR QUE ELS JUBILITATS ALS NETS O A BENIDORM, PERQUE SI VAN AL SEU CAMPET O AL DEL GENDRE TENEN QUE COTITZAT.
MES CLAR AIGÜA.