L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 26 de gener del 2013

Es presenta Compromís de la Safor-Valldigna, la nova formació que suma al Bloc, Iniciativa i Els Verts, a més d’un conjunt de persones fins ara independents i que s’integren en la nova formació política.


Mesa de l'assemblea de Compromís. Al centre, Vanessa Martí
Avui, al Teatre del Raval de la ciutat de Gandia, ha tingut lloc l’acte de presentació de Compromís de la Safor-Valldigna i, a més, s’ha presentat la nova executiva de la nova formació integrada pels col·lectius del Bloc, Iniciativa i Els Verds. 

L’acte ha servit per a presentar igualment l’executiva comarcal, una executiva de consens on s’han integrat representants del Bloc, d’Iniciativa i de les persones que s’incorporen a la nova formació directament, sense haver militat en cap partit dels inicialment constituents.

En la pràctica significa que a partir d’ara, i en un procés que té lloc també en totes les comarques del territori valencià, els tres partits comencen la confluència en una única formació, amb una única direcció, una sola política general per a tot el nostre territori basada en les persones i amb una forma de fer política des de baixa cap dalt, posant les persones al davant de tots els interessos d’actuació. 
Intervenció de E. Morera davant l'executiva comarcal de Compromís
El teatre del Raval ha acollit l’assemblea fundacional de Compromís a la comarca, en un acte que ha servit de posada de llarg de coalició, formalment constituïda, a la Safor. L’assemblea ha constat de dues parts: la primera, ha estat dirigida als militants dels diferents partits de la coalició (BLOC, Iniciativa i Verds) i a les persones adherides directament a Compromís, en el transcurs de la qual s’ha triat l’executiva comarcal i la persona portaveu de la coalició. La mesa de l’assemblea ha estat dirigida per la regidora de Tavernes, Vanessa Martí, i cal indicar que en la nova executiva hi ha tres persones representants dels col·lectius de la Valldigna: de Tavernes, Marcel·li Adsuara, secretari de materials i Encar Mifsud, secretària de Consum i de Simat, Anna Company, secretària de Moviments Cívics. 

L’assemblea, després de l’elecció de l’executiva, ha iniciat un acte obert al públic on a més de presentar aquesta executiva s’han exposat les principals línies de treball en la comarca i al territori valencià, i que ha comptat amb la presència de Mireia Molla i Enric Morera, diputats a Les Corts Valencianes per Compromís. 

La nova formació, Compromís, ha convidat a les persones que vulguen sumar-s’hi, a les que estiguen interessades en escoltar i aportar idees per construir un territori valencià sobirà més sostenible i just. 

Una vegada constituïda la formació a nivell comarcal, durant el mes de setembre tindran lloc els congressos locals que esdevindran el vertader instrument per a sumar els partits i les persones independents que s’hi integren, de manera que es formarà una única formació política amb el nom genèric de Compromís. 
La Moixeranga tanca l'assemblea constituent de Compromís
El futur cal construir-lo amb la gent; i, per això, estem segures i segurs que el nou procés que encetem ara ens donarà una nova oportunitat per fer-lo cada vegada amb més gent i amb noves maneres” deia Pepa Izquierdo, la secretaria comarcal del Bloc i que ha estat elegida com a portaveu comarcal de la Coalició Compromís. 
-