L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 1 de febrer del 2013

INFORME: L’Ajuntament de Tavernes ha reorganitzat els equips operatius de la Policia Local per dotar de més efectius la vigilància rural.



L’Ajuntament ha reorganitzat el gener d’enguany (2013) la vigilància rural i la resta d’activitats es centralitzen ara des dels grups operatius, essent la Prefectura qui planifica el servei de forma que els efectius es dediquen on cal, segons les necessitats, siga a zona rural, la població o la platja. La millora: la zona rural té una atenció constant les 24 hores hores del dia, cosa que abans no passava, i amb una completa i eficient coordinació amb les patrulles de la guàrdia civil en la zona rural.

La reorganització no ha eliminat el vigilant rural que passa a ser assignat a la Regidoria de Medi Ambient  perquè, per no ser agent policial la inclusió dins del cos, la conducció de vehicles policials i prestar servei junt als policies, com es feia abans, és considera de dubtosa legalitat. Ara fa les funcions depenent d’una regidoria més acord amb la legalitat.

La patrulla rural policial tampoc s'elimina, tot al contrari, s’ha potenciat perquè ara la vigilància rural depén dels efectius policials de servei i no d’uns pocs com abans. També s’han adaptat els mètodes de treball i horaris a les necessitats de la zona i la potenciació ha donat resultat molt positius: en pocs mesos hem pogut llegir en premsa les incautacions de les peladores i la incautació de coure, la tasca feta en prevenció de robatoris taronges, motors, casetes...

La dinàmica de millora representa un canvi substancial respecte a passades legislatures, quan el PP organitzava la vigilància rural segons un pla d’ocupació que contemplava nou policies i el vigilant rural (10 efectius en total), però mai no es va complir i només tres efectius era la “unitat”: el vigilant rural (no és policia local), feia torns de vesprada setmanes alterns i quan tenia vacances no es cobria el servei, i dos policies locals, amb treball la setmana contraria al vigilant, també de vesprada, i sense relleu en vacances ni baixes. Les demés patrulles tenien l’activitat com a residual.

La tasca de vigilància rural tampoc era considerada important ni es potenciava en anteriors legislatures i, si ens atrevim a dir-ho, és perquè eixe pla d’ocupació influïa en la nòmina i la dedicació rural estava entre les menys valorades i menys pagades. Cap població, excepte Tavernes, contemplava un tipus d’organització com aquest, que es mantenia anys i anys a pesar de demostrar-se ineficaç i ineficient. I bona prova són la infinitat de robatoris de passades legislatures, que van obligar a tallar camins i fins i tot a intervindre el conseller de Governació, com ja ho expliquem més endavant, al segünt punt.

Com a conclusió, el govern municipal actual manté i ben potenciada la vigilància rural i amb la nova reorganització dels equips operatius tots els agents i les patrulles s’hi dediquen i, com hem dit, manté el guarda rural, això sí, destinat a una regidoria més acord amb la legalitat de la seua tasca.

Vista de Tavernes i part del terme

El PP no s’assabenta 

Avui llegim al diari Levante-EMV que el PP i el seu regidor, Mario Enguix, diu que s’ha retirat el guarda rural,  que no s’ha destinat “ningún dispositivo específico para luchar contra el robo de naranjas”, que cap patrulla té “dedicación exclusiva con el campo” i que posa “la zancadilla a los agricultores, a los que ha dejado muy desprotejidos”. 

El regidor responsable de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni, a més dir que el PP no s'assabenta, ho deixa ben clar: "s'ha triplicat la vigilància perquè ara estan implicats tots els agents de l'equip operatiu" . El regidor confirma la reestructuració de la plantilla perquè la vigilància rural forme part de les tasques policials quan fins ara, com hem dit abans, "el guarda feia torns de matí o vesprada, però hi havia setmanes on no hi havia vigilància".

I és que com es pot comprovar, i més després de llegir l’anterior informe, ni el PP ni Mario Enguix s'assabenten. I el que és pitjor: no s’han preocupat ni de contrastar la “desinformació” que li han manifestat al diari. I que eixes acusacions vagen en boca de Mario Enguix, persona que quan era responsable d’agricultura va destinar un nombre mínim, testimonial, d’agents.

I el resultat va ser durant la legislatura passada una gran quantitat de robatoris de tot tipus, fins arribar al nivell de tallar camins i fer intervindre, fins i tot, a tot un Conseller de Governació, Serafin Castellano. Només per fer memòria, en posem uns quants, només uns quants, dels molts enllaços de premsa de l’època, i els d’un diari poc sospitós de ser antiPP, com a demostració de la nul·la efectivitat dels seus plans. 

http://www.lasprovincias.es/v/20100406/safor/tavernes-cierra-caminos-oliva-20100406.html

http://www.lasprovincias.es/20091215/safor/castellano-pide-control-campos-20091215.html

http://www.lasprovincias.es/v/20101012/safor/ladrones-asaltan-motor-riego-20101012.html

http://www.lasprovincias.es/v/20100318/comunitat/estoy-harto-roben-todos-20100318.html

http://www.lasprovincias.es/v/20100824/safor/tavernes-sufre-robos-gasoleo-20100824.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20080713/safor/municipio-registra-varios-robos-20080713.html

http://www.lasprovincias.es/v/20100824/economia/victimas-robos-cobre-piden-20100824.html 

Com a conclusió: ni el PP ni Mario Enguix van aportar massa a la vigilància rural: un rentat de cara creant una unitat de tres efectius (un vigilant i dos policies). Després de tants anys d’experiència governant i tant de saber de l’horta ¿només eixa magnífica solució? Per a plorar. I damunt “premiaven” als policies de la rural valorant el lloc per davall dels altres, amb la qual cosa ningú volia eixa destinació. I el PP i Mario Enguix sense assabentar-se.

Realment ¿no serien els PAIs i camps de golf, tot el formigó en la zona rural, l'única preocupació demostrada per l’horta?
-

8 comentaris:

GEKKO ha dit...

Jo no crec que els camps estiguen ara pitjor vigilats que abans. I sobre Mario Enguix jo el conec i és una persona honrada i treballadora. No sé com ha pogut actuar d'aquesta manera. La política obliga supose.

Anònim ha dit...

Amb eixe article informatiu, no hi ha molt més que dir: ha quedat tot més que clar. El Pp ha tornat a inventar-se coses, i com no sap construir, es dedica a destruir. Estic amb GEKKO; conec a Mario i res a dir. Està clar que desentona en eixe partit. De segur que s`ho passat mal, al tindre que dir el que realment no sent.

Anònim ha dit...

Jo també el conec i no desentona. Si coneixeu tant a Mario no caldrà que vos diguen moltes coses i sabreu massa bé quant cobrava al mes, durant 4 anys i això fa molta força. Es massa sabut que fora dels jefes era el regidor del PP més ben pagat per comissions, reunions i més.
Si s'ho passa mal, el cami està ben clar, que s'en vaja a casa i ho deixe.
Ara resultara que està en el PP enganyat, que no pensa com ells i que no comulga amb les seues idees. Lo que s'ha de llegir per justificar lo injustificable.

Anònim ha dit...

Jo també pense així. Si personalment té unes idees, però les oblida per aplicar la seua politica pepera, no serà tan honrat. Si està en politica, tan Mario com la resta del seu partit, no és precisament per devoció, com han demostrat els anys que han manat. Ha sabut dir bona cosa de mentires, ja que la vigilància rural no ha desaparegut; hi ho ha fet conscientement. És exactament igual que els seus companys de partit. El que tindria que fer ell i la resta és anar-se`n a casa, que ja han fet prou de mal a Tavernes, en general, i a l'horta en concret.

Un afectat d'altres anys. ha dit...

Hi hauria que vore a qui estan arreplegant la Guardia Civil per furtar taronges. Es quedarieu de pedra. Però mentres estiguen comprant-ne sense control, cosa que la Guardia Civil també ha intervingut, no tenim res a fer els productors. Ara no te res a vore l'anya passat hem foteren quatre fanecades, este any , toquem, ferro, no cap. Però si que he fet denunciar tota furgoneta que he vist pel cami,alguns en bons cotxes davant de les furgonetes parlant castellà i homes i dones per a collir en caixons diferents escampats a ple dia i el primer que he fet amb el mòbil telefonar a la policia municipal que m'ha atés de seguida. Per tant, tots atents, ja que a qui roben es a noslatres i al final hem de dir allò de que fas tu per a que no passe ?

Quan vegen que tots i totes estem per la llavor de defensar lo nostre i el que no es nostre pero demà hem pot afectar a mi, ja no vindran tant aixina pel terme. Però tindrieu que vore algunes cares dels detinguts per la Guardia Civil, no s'ho creurieu.

Anònim ha dit...

El que no entenc jo és com els nous regidors del PP no se'n van a casa, ells no tenen res a veure amb els destarifos i les mentides dels seus anteriors/actuals companys. Per que es donaran compte de quin tipus de política els obliguen a utilitzar: encara estic rient-me de quan Imma Tudela va dir al ple que en el FESTIVERN no serien més de 300 persones, això és negar l'evidència i fer el ridícul. La diferència entre la gent del PP i altres, és que els segons estan en política per servir i els primers es pensen que són els amos i poden arruïnar un poble.

Anònim ha dit...

Mario ha clavat la pata, però no sé per que diu eixes coses si ell, treballador d'horta, sap perfectament que no hi ha menys vigilància. Hauria d'haver-se negat a dir mentides.

Estruch ha dit...

Deu se ser difícil ser concejal del PP en estos moments, i més si no eres un sant devot del partit i de les seues idées, però com no es obligat, a qui no li convenga que s'en vaja a casa, tal i com digueu .