L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 26 de gener del 2013

La reunió d'AVA confirma que un jubilat pot treballar les seues terres. Les forces de seguretat donen pautes per evitar robatoris.

Un jubilat treballant a l'hortet

La reunió convocada per AVA a la Casa de la Cultura va estar molt concorreguda donat l’interés dels agricultors per conéixer tant la situació de seguretat i altres temes derivats de la venta de taronja i dels robatoris al camp com les solucions a la problemàtica dels jubilats si treballen al seu camp.

El responsable del departament laboral d’AVA va deixar clar que “Un agricultor es sempre l’amo del seu camp, estiga o no jubilat” i per tant no té problemes per a treballar les seues terres. També va deixar clar el que ací en la Cotorra ja vam dir temps arrere, arreplegant l’opinió de l’altre sindicat, la Unió de Llauradors i Ramaders: tota persona que no siga propietària del camp i no estiga jubilat pot treballar si està donada d’alta a la Seguretat Social.

En aquest punt es va comentar també la situació del jubilat si no treballa en un camp seu, i es va recodar que abans podien treballar fins a 90 jornals, però ara eixa limitació no existia però també s’indicava que no hi ha res legislat i per tant es podia caure en un buit legal.

Sobre la taronja i la seua venta, AVA es de l’opinió que quan es ven a resultes, es demane al comerç la taxació de preus i comprove que es paga allò que correspon. També es va parlar sobre l’assegurança que permeta cobrar els costos si finalment no es ven la taronja, una reivindicació del sindicat.

La reunió va comptar amb la presència de la regidora d’agricultura, Carmen Canet, i dels representants de les forces de seguretat, Policia Local i Guardia Civil, que aconsellaren telefonar al 112 o directament si es coneix el número si veuen alguna cosa sospitosa als camps.
 
Un dels consells que es van escoltar és fuguir d’enfrontaments i baralles amb els presumptes lladres i prendre dades com matricules, marca i model de cotxe i colors i característiques de la gent estranya que veuen. Igualment es va insistir en l’ús de la Guia Conduce on estan les dades del camp i propietarisls i van informar del muntatge de llocs de control en llocs concrets, entre els quals indicaven “les pelaores”.

Durant la reunió es va confirmar que un jubilat de Tavernes havia estat sancionat per la inspecció, però finalment al igual que amb els de Xeraco la denuncia no havia anat endavant. 


Més informació:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/01/els-agricultors-jubilats-poden.html
-


 

1 comentari:

Robinjut ha dit...

Aleshores, els inspectors de Xeraco, tenien raó o no?
I si no en tenien, quina pèrdua de temps. Després diuen a hisenda que els manquen mitjans.