L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 16 de gener del 2013

PLENARI DE GENER: L'alcalde Jordi Joan informa dels compters del Festivern

Festivern. Carpa muntada en les instal·lacions municipals
L’Ajuntament no és l’organitzador del Festivern. Qui organitza és una empresa privada i l’Ajuntament garanteix l'acompliment de la llei, a més de vigilar i donar-les autoritzacions si es compleixen totes les normes, de seguretat i altres, que marquen les lleis vigents. Per tant, no correspon a l’Ajuntament el subcontractar amb empreses de catering, seguretat o de serveis de so o il·luminació. Això és tema de l’empresa organitzadora del Festivern, que repetesc, no és l’Ajuntament l’organitzador sinó només autoritza si es compleix tota la legalitat”. Més o menys eren les paraules que deia l’alcalde Jordi Joan en el plenari de dilluns per la nit. I perquè quedarà clar les va repetir dues vegades. 

Pep Gimeno "El Botifarra" i Miquel Gil. Casa de la Cultura
I també va aprofitar la resposta que donava a una pregunta del PP per remarcar que tant la carpa, com l’entaulat, com el sistema de seguretat i tot el que envolta el Festivern estava certificat que complien la legalitat i les normes pels arquitectes i també per la Conselleria de Governació que presideix Serafin Castellano, del PP.

Era la resposta a un prec del PP que demanava que l’Ajuntament contracte empreses del poble per el sopar de càtering  i per la seguretat “en els actes festius de Cap d’Any...”, que era l’expressió que va usar en repetides ocasions el PP per no dir mai la paraula Festivern, un acte festiu que sembla ser s’ha convertit en l’enemic número dos del PP de Tavernes. 

Abans de seguir, fem una pregunteta: ¿Hi ha empreses de càtering a Tavernes amb eixa capacitat de servei per a la Nit de Cap d’Any?. Perquè si no n'hi ha, dificil serà que es puga contractar.

Concert de Pau Alabajos Pavelló Usos Múltiples
I  l’alcalde Jordi Joan va aprofitar per informar dels comptes del Festivern. 

L’alcalde indicava que l’Ajuntament s’havia implicat amb un conjunt de celebracions esportives i culturals que, sumades al Festivern, havien donat vida i activitat a Tavernes i havien propiciat que el nom de Tavernes aparegués en la premsa, ràdio i televisió, amb la promoció que comporta. També ressenyava els beneficis al comerç i hosteleria, així com el fet que centenars i centenars de joves de Tavernes i del voltant, tenien un lloc segur i atractiu per passar la nit, evitant els problemes dels trasllats en cotxes. Per tant considerava que el cost global de tots els actes al voltant del Festivern i del mateix festival era una inversió positiva per a Tavernes. 

Despeses de l’Ajuntament els 4 dies d’actes al voltant del Festivern (Els actes que no es diuen tingueren un cost 0 (zero))


Castell inflable i jocs infantils al Passeig .................. 600 euros
Llorenç el contacontes ............................................ 250 euros
Pep Gimeno “Botifarra” i Miquel Gil (tot inclós)....... 1.250 euros
Hores extres brigada municipal tots els dies.........     883 euros
Hores extres policies tots els dies.......................         1.728 euros
Neteja extraordinaria.............................................   1.700 euros
Autobús Tavernes-Platja ............................................ 650 euros
Policlins....................................................................  820 euros 

Ingressos dels actes del Festivern 

Concert de Pep Gimeno i Miquel Gil ........................ 1039,50 euros
Ocupació via publica carpa ......................................... 585,20 euros 

COST DELS 4 DIES DEL FESTIVERN: 6.256 euros

Campions de Futbol 7. Camp El Vergeret

L’alcalde Jordi Joan, després d’informar dels números, li va dir al PP que els documents estaven a la seua disposició. Tambe va recordar que sense el Festivern, l’Ajuntament pagava també activitats per als xiquets els dies de Nadal, i també els policies i la brigada feien hores extraordinaris amb motiu de Cap d’Any (“encara que menys” reconeixia l’alcalde), l’empresa de neteja també feia un treball especial i el servei d’autobús gratuït a la platja es posava tots els anys, amb la qual cosa la repercussió real en hores del Festivern seria molt menor que eixos 6.256 euros.

En resum, transparència davant un plenari ple. Podrà o no agradar el Festivern però ningú podrà dir que no se li ha donat tota la informació i que el govern de Jordi Joan no és transparent.
Llorenç el Contacontes. Passeig País Valencià

Actes de l’Ajuntament pagats dins dels 6.256 euros de cost total. 

Dia 28 
Projecció documental “València necessita una cançó” i debat obert-taula rodona sobre la música en valencià amb membrs de la Gossa Sorda, la Casa Calba, Obrint Pas i Borja Pons, director del documental. 
Dia 29 
Castell inflable i jocs per a xiquets
Contacontes
Copa Festivern de Futbol 7
Concert de Pep Gimeno “Botifarra” i Miquel Gil 
Dia 30 
Exhibició de pilota valenciana
Debat sobre l’ensenyament en valencià i la nova llei
Partida de raspall 
Dia 31 
Copa Festivern de raspall
Espai del Concert de Pau Alabajo 

-

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo soy madre, tengo dos hijos que este año y el pasado, han ido con casi todos sus amigos al Festivern.
Y son dos nocheviejas que he podido estar tranquila, porque sabia que no iban a coger el vehiculo ni la moto para salir del pueblo, como otros años han hecho. Yo no se si es bueno o malo que este Festivern se haga en Tavernes, lo que si se es que yo estoy mas tranquila. Y segun mis hijos, se lo pasaron incluso mejor que el otro año.
Por mi, que lo repitan siempre que quieran.

Pepe G. ha dit...

Açò és el que jo dic un govern transparent, chè!!
Tinc 51 anys i es la primera volta que estic enterantme de totes estes coses. Vos done un deu a tots els que esteu manant. Lo unic que vec es a uns treballant y fent be les coses i als atres sempre queixanse de tot. Tindran mala escopeta!!!

Anònim ha dit...

Yo solo digo una cosa: que me monten un Festivern cada semana, que donde hay que firmar. Yo no voy a entrar que si esto, que si lo otro, que si catalanistas ni leches en vinagre. En mi negocio nos ha dado un respiro que te cagas, y eso es lo que hay que hacer, Trabajo y ideas para que no nos comamos las uñas.
Si es un Festivern, como si es un festival de villancicos, me da igual. La cuestión es que hemos trabajado un huevo este fin de año y la gente se ha quedado en Tavernes. Por mi, de p.m.
Lo dicho, traedme un Festivern todas las semanas, por favor...

Anònim ha dit...

5.000 euros de despeses? a veure, 5.000 persones, gastant-se 5 euros al dia,...quants diners han entrat en el poble?
Serà cas de tindreu en compte, no?

Anònim ha dit...

en els 200.000 euros que van tirar els peperos al fem amb un carril bici que no va a cap lloc, es podrien fer uns quants festiverns, no?
i dic jo,...en un Festivern participa més gent que ciclistes passaran pel carril bici de marres en tota la seua existència.
I esta gent, amb la porquera que han deixat i el mal que han fet, encara tenen la cara DURA i la poca VERGONYA d'anar donant lliçons de moral i de treballar?
Si tingueren dignitat i MORAL, i foren uns bons CRISTIANS, (jo HO SOC), no xafarien el carrer.
Cada vegada que obrin la boca sols es per emmerdar, MAI PEL BE DEL POBLE. I jo, i molts més com jo, ja fa molt de temps que ens hem adonat d'això.
Que es pensaven, que els nostres governants actuals anaven a fer el mateix que ells?
CAGAR-LA UNA VEGADA RERE ALTRA?
Almodovar, per favor, ací tens tema per deu pel·lícules!!

Anònim ha dit...

Semana pasa esquiant als pirineus, parle amb uns xics joves al remontadors i em pregunten de on eres, i jo "de tavernes un poble al costat de Gandia, coneixes gandia?", resposta. "tavernes clar del festivern"
Aixo no val tots els diners del mon.

Per 5000€ el que s'ha conseguit, che aio o pae jo.

Anònim ha dit...

jo estava ahir al plenari, i quan mirava els xics i xiques nous del pp, em preguntava si serien conscients que ells estan fent seus tots els erros i la forma de, digam per dir algo, governar dels altres que estaven abans.
No tindran estomac o es que no se'n adonen?
em va donar molta pena perque hi ha algunes persones noves del pp que les tenia en altra estima i consideració. Però si fan seua eixa forma de govern, si asumeixen com a propis tots els desgavells que van fer, tots els diners que van dilapidar, tota la roina que ens han deixat, etc.
Si ho asumeixen, es la seua decisió.
I al final, que cadascú siga consequent amb els seus actes.
Enhorabona a l'alcalde per la lliçó que ahir ens va donar de transparencia i de sentit comú, i ja era hora que li cantara les veritats a Manolo, que ja esta be ara d'anar de bona persona. Si l'escoltes ara, és un demòcrata exemplar que governa amb CONSENS. Però si no sabrà que vol dir eixa paraula!.
Governar amb consens és preocupar-se pels que no pensen com tu. Es escoltar a tots els veïns. Es diàleg.Es argumentar. Es tot el contrari que ha fet el pp estos anys de majoria absoluta.
Reitere: un deu a l'alcalde. Men vaig anar a casa un poc tard, però satisfeta per la gent que ens està governant. Això si, un poc llarg el plenari, i soporíferes les intervencions de Vidal, llarguíssimes i algunes, quan estaven parlant dels Pais, en la segona intervenció...no em vaig enterar de rés del que dia! No lin vaig entendre cap!
Déu meu, que va dir? algú m'ho pot explicar? em vaig perdre amb les absurdes divagacions que va soltar. I es va quedar tan panxo...
Si tan de consens defensa... perquè no va fer públics totes les despeses, pagos, etc que van eixir a la llum quan va canviar el govern?
Perquè, com he llegit aci varies vegades, van apareixer tans milions d'euros...MILIONS D'EUROS!!!!!!! de dins dels calaixos? Es que és molt fort!!!
Açò no em dona pena. Em sap molt greu i em produeix vergonya aliena.
Demòcrates de Pacotilla 0, Govern transparent (errat o encertat) 1.

Anònim ha dit...

Crec que el festivern ha tingut molt bona acollida per tot el poble valler en general i que ha donat renom al poble i vida, ja que no s'ha produit ningun incident greu, els comerços han tret benefici, l'ajuntament ha tingut despesses mínimes i jo meu vaig passar pipa ja siga dit de pas.

Anònim ha dit...

Teniu tota la raó. No n'hi ha en el poble cap empresa de catering i, per tant, no té ningún trellat que el PP ho demane, a no ser que tinga previst muntar-ne una.
Tampoc crec que ningun dels restaurants del poble s’atreviria a fer un sopar de Cap d’Any per a varios centenars de persones, perquè no estan preparats i dubte es tiraren avant. No solament és preparar el menjar, sino l’infraestructura, tindre un bon vehicle per a dur-lo, maquinaria calefactora per a mantindre’l en condicions, servir-lo, el café, les taules, cadires, cambrers… No crec que hi haja per ara cap empresa en el poble que ho puga fer, ni menys que vulga el dia de Cap d’Any i a preus superpopulars per al dia que és, sino és una empresa especialitzada que està a totes perquè eixe és el seu negoci, i no com Tomas o Casa Victor, que no és el seu negoci fer un sopar una volta a l'any per a 200-300 ni menys a Cap d’Any.
Y les proves són ben clares: tots els actes que han fet sempre els Ajuntaments, el PP, la Mancomunitat i que han acabat en vi d’honor, una picaeta o el mateix sopar del dia de la Valldigna, ha estat una empresa de fora (Salva, Caterguai…) qui ho ha servit. Mai cap del poble.
Tot això el PP ho sap, perquè ells són sempre els primers que en la Mancomunitat o en les presentacions del partit han usat empreses de fora, per tant és una proposta sense trellat i completament demagógica. Parlar per no callar.

Robinjut ha dit...

El tema del curs de monitors que oferig "d'amagat" l'Ajuntament no us interesa, no?
Es veu que no aporta cap novetat ni millora la informació oferida.
No teniu bona relació amb el gabinet d'informació del Bloc? Tampoc amb llàcer que no us conta res?
No us atrevireu a publicar açò, com no ho haveu fet ja, us quedarien les vergonyes a l'aire.
Transparència i participació ciutadana.

Anònim ha dit...

No vaig poder estar ahir al plenari pero l'enhorabona al govern municipal per la transparència en este cas. El poble té que saber en qué ens gasten els nostres tributs, si a més des del municipi s'ens està demanant austeritat. Igualment, el Festivern em pareix un bon esdeveniment per celebrar al nostre poble i potser si fora més jove hi aniria, pensant que a més es una manera de donar a conèixer la terra i dinamitzar un poc el necessitat comerç local.

Ja sabem els vallers que el acte no ens costa zero euros i segurament els 6.000 € estaràn ben invertits. Ara si el organitzador és una empresa privada no caldria haver-li cobrat per l'utilització dels espais i llocs públics, com la zona d'acampada que sí cobren als firants, o les instal.lacions esportives o culturals que sí ens cobren a la resta de veïns o associacions? Perque, amb 5.000 participants, bon negoci ha fet esta empresa privada! Supose que açò haurà quedat en els papers de la negociació i si finalment al poble li resulta beneficiós, benvingut siga.

No més cal anar amb compter amb els agravis comparatius i acceptar que, per una banda, s'està retallant a totes les associacions del poble i per altra, gastant en actes com este o la Cavalgada de Reis, que segurament dinamitzaràn molt el poble, però pot deixar un mal regust, quan ara es gasten els nostres diners per afavorir una activitat privada, malgrat siga difondre la cultura, i abans s'ha negat per actes similars a gent del poble, que a més no volen obtindre cap benefici.

Anònim ha dit...

A mi em pareix un comentari desafortunat i en el fons, davall de l'aparença de les primeres frases elogioses, no mes veig anar en contra del Festivern i tu sabràs perquè.

Si com tu dius és una manera de dinamitzar i demés, alguna cosa ha d'oferir l'Ajuntament, i el que ofereix son les instal·lacions, els llocs d'acampada, els polisportius... no voldràs que l'Ajuntament es pague a sí mateix. Això és el que posea l'Ajuntament que per alguna cosa és col·laborador i no organitzador. O vols un col·laborador que no col·labore en res?

I és l'empresa privada organitzadora qui arrisca, si has llegit bé, ARRISCA a que vinga el dia de Cap d'Any i els anteriors, i ens pille un periode de pluges i mal temps i no vinga la meitat de la gent prevista i tot siguen perdues perquè la carpa, els equips, els grups etc. costen el mateix, pero l'afluencia seria molt menys. Què fem? Qui paga les perdues? Això ja va passar a Benifairó que no es van complir les expectatives i l'empresa va carregar amb el mort.
Els negocis són així: tu poses un capital i arrisques, i saps que pots guanyar o perdre. I no hi ha mes volta de full.
I si no prova: tu també pots ser organitzador, i com damunt seràs del poble, mes contents tots. A vores si montes una societat i t'animes. Segur que no.

I quan a la ultima part del teu escrit, ja estem mesclant coses. Que té que vore la Cavalcada amb les subvecions a les entitats.

I em sap molt greu el que dius el final, que se li ha negat a actes similars a la gent del poble. AIXÒ ES UNA COMPLETA MENTIRA. Estic prou clavat en els temes culturals del poble i este govern no ha negat mai la col·laboració i sempre ha deixat Casa de la Cultura i infrastructura quan algun grup o associació ha volgut fer un acte cultural. AIXÒ QUE DIUS ES UNA COMPLETA MENTIRA.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs sí, Robinjut, n'estem assabentats.
Sabem que un grup de joves estava interessat per fer eixe curs, i va anar al Braç Treballador a vore les possibilitts de fer-lo via Ajuntament i com des d'allí es va informar al regidor que va donar el vistiplau per fer-se.
Tot aquell que ha anat a interessar-se pel curset al Braç Treballador, perquè clar la cosa corre entre amics i conegut, ha tingut tota la informació.

¿Tu has anat també a per la informació al Braç Treballador o estàs enxufat i te la duen a casa?. ¿Vols fer també el curs o tens interés a participar com organitzador? Sino no es comprén...

Però com que hi ha transparència i tots som del poble, sabem també que hi ha cartells preparats per a posar als punts d'informació (igual ja estan posats) i que s'han fet diptics informatius, així com que fa està donada l'ordre que es publicite a la web municipal.

Anònim ha dit...

A este Robinjuanjo cada vegada se li veu més el plomer.
Xatet, que en el poble ens coneguem tots!. A veure...fins quin dia es pot inscriure qualsevol interessat?
Quan de temps hi ha?
Ostras, tu, si hi ha de temps fins el dia 8 de febrer!
A vore...això son...ho senc. No se sumar. Em passa com a tu, que no sume. Per cert, veig que la Cotorra ja t'ha filat!
Si senyor, així m'agraden a mi les TRADICIONS...

Anònim ha dit...

Robinjut està desquiciat... Veu que li tapen la boca en el Festivern i comença a parlar del curs dels monitors.

A vore si demana la presó per als joves que ho han demanat, que jo també els conec!!

PRESÓ PER A ELLS!!

P.D. Brutal que al Festivern, amb tan pocs diners, s'haja portat a tanta gent al poble. ENHORABONA!!

Crec que el Bloc està fent bona gestió, i que el PSOE i EU també estan ajudant. Segur que a les pròximes eleccions es nota i el PP encara trau menys vots. Ja no saben com amagar la "merda" que ens han deixat i ja no tenen arguments per a debatir res!!

Anònim ha dit...

Un tema que hauria de preocupar-se el govern és qui ha filtrat a l'oposició tot el tema del curset quan encara no s'havia repartit la informació. I això segons he sentit dir a gent propera al govern municipal no és la primera vegada.
No anem a posar en dubte la voluntast del govern en informar del curset. Si es fa un curset segur que anava a informar-se perquè no es pot amagar i pel que hem vist aixina és quan en el blog pepero ja posen els fulls informatius i segur que es repartixen hui o demà, pero això no lleva per que la pregunta siga: Qui està informant al PP i fent-li el llit al govern municipal?
Hi ha algú que ha de treballar per l'Ajuntament perquè cobra de l'Ajuntament i realment treballa per al PP?
Preguntar no és ofendre, però li aconselle al govern municipal que no vaja de pardillo.

007 ha dit...

I qui ha filtrat la factura de les cassalles a Pilar?
També té espies el tripartit a l'Ajuntament?

Dr. No ha dit...

007 no t'ho prengues a mal però deixat l'espionatge perquè no tindràs massa èxit si tot ho fas i ho dius igual.

No cal ser cap agent del M16 per saber que Pilar Altur és regidora del PSOE, o siga del mateix partit que el regidor Victor Borràs, responsable d'Hisenda, que és qui controla les factrures, els pagaments, etc. etc.

Això ho saben gats i gossos, tot el món, excepte el 007 valler. I això que Las Provincias ho explica ben clar.

Per cert si eixe dia era el de la despedida de I.M. ni era funcionaria i si personal de confiança, ni estaven allí Jordi Juan ni Carmen Canet.

Investiga, 007, a vore si resulta que M.V. ha dit mentires.

Dr. No ha dit...

Si M.V. Ha dit mentides i ha fet mal us dels diners que ara gestionen vostès, directament al jutjat i menys premsa rosa. Sembla que només interessa el descrèdit de l'oponent per a millorar el propi. Ho van fer amb Ginés per una qüestió inferior (faltes per menyspreus vs diners públics per a us privat) i ara no?

Anònim ha dit...

Ací és poden donar opinions i dades:

Opinions. Torne a dir que el Festivern em pareix un esdeveniment adeqüat i per a continuar impulsant, amb un cost molt raonable pel poble per la repercusió que pot tindre.

Dades. A les entitats o associacions que volen disposar de la Casa de la Cultura, Pavelló, Camp esportiu, per qualsevol esdeveniment, l'Ajuntament, si no està ocupat previament, sempre el cedeix, pero pagant la corresponent taxa si amb eixe acte, pretens cobrar una entrada, malgrat siga per subvencionar una entitat sense ànim de lucre.

Dades. Actes programats al Festivern es vullgueren mesos abans organitzar per entitats locals, sol·licitant la corresponent subvenció, sent esta desestimada per que no hi han diners... i és VERITAT.

Opinió. Segurament quí replica sabrà molt més que jo de l'Ajuntament i la Cultura local pero no soc mentider, ni falta que em fà.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem qui replicarà però del que nosaltres coneixem - i també coneixem alguna cosa- tu mateixa ho dius:
"sol·licitant la corresponent subvenció".

Una cosa és una subvenció: que donen diners a entitats per fer una cosa, i una altra cosa que faciliten les coses per poder-lo fer. I tu ho reconeixes:

" A les entitats o associacions que volen disposar de la Casa de la Cultura, Pavelló, Camp esportiu, per qualsevol esdeveniment, l'Ajuntament, si no està ocupat previament, sempre el cedeix, pero pagant la corresponent taxa si amb eixe acte, pretens cobrar una entrada, malgrat siga per subvencionar una entitat sense ànim de lucre.

O siga, l'Ajuntament dóna totes les facilitats però no diners.



Anònim ha dit...

Per això si l'Ajuntament no pot donar diners com subvencions, hauria al menys de facilitar sense cost les instal·lacions municipals per a que les entitats puguen desenvolupar les activitats per un bé comú. Si ho ha fet per a promocions privades externes, amb més motiu ho hauria de fer per a associacions locals, al menys eixa és la meua opinió.

Altre debat és a qué es destinen els diners dels nostres tributs i el criteri utilitzat per destinar-los a unes activitats sí i a altres no, pero aixó pense que ja és una responsabilitat del govern municipal, que per aixó ha estat elegit pel poble i a ell han de donar-li compters.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es diu que quan un no vol, dos no es barellen. I a nosaltres ens passa això: no volem discutir amb ningú.

Ara, pel que dius, ens atrevim a dir que no coneixes massa l'ordenança que regula l'ús dels espais i edificis municipals.
I l'Ajuntament, de sempre, els d'abans i els d'ara, han deixat instal·lacions i Casa de la Cultura per a actes culturals o esportius sense ànim de lucre.
¿Tu vols fer una presentació d'un llibre, una xerrada cultural com assoació o entitat? El deixen lloc a la Casa de la Cultura i debades, sempre que tu no has de cobrar. Si tu cobres, la cosa canvia.
Tema a banda és l'Auditori o Saló d'Actes on hi ha establida una taxa, que es paga religiosament tots partits inclosos, excepte partits en campanya i acte electoral aprovat per la Junta Electoral de Sueca.
Fins i tot el partit de l'alcalde no fa molt mesos va pagar la taxa per fer un acte de partit.

Anònim ha dit...

Aleshores no ens barallarem, tranquil. Gràcies per l'aclariment a un veí ignorant. Tant de bó siga sempre tot així de democràtic.