L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 18 de gener del 2013

PLENARI DE GENER: ¿Quina millor planificació urbanistica que desenvolupar el PGOU?


L’alcalde, Jordi Joan, havia dit al final de la seua intervenció en el punt de l’ordre del dia sobre desestiment de la revisió del PGOU, que cal posar sensatesa en l’urbanisme de Tavernes: fer un urbanisme al servei de les persones i del territori, lluny de l’electoralisme. I recordava que hi ha molt a fer en el PGOU, que serà una tasca complicada, però és l’instrument legal amb que compta Tavernes.


El PP, en el debat, va posar dubtes a la planificació urbanística del govern municipal i a la gestió urbanística que es durà a cap. Per un moment va semblar que en el PP, potser perquè durant anys s’han preocupat només dels PAIs, desconeixen la problemàtica de l’urbanisme del poble.


L’alcalde Jordi Joan els ho va deixar clar: hi ha una planificació urbanística clara i no és altra que el desenvolupament del PGOU. Unes paraules que contrasten amb la realitat de passades legislatures: des de l’any 2004, data d’aprovament del PGOU, no s’ha treballat en els sectors de la platja, els grans oblidats del PP, ni tampoc en altres qüestions urbanístiques.


Tot seguit l’alcalde recordava que, en sòl urbà, cal solucionar els problemes de “Marina Azul”, amb recepció parcial, i pendent de resoldre l’enllaç amb la CV-605 i l’accés nord a la platja; o el sector “La Sardina” pendent d’urbanitzar i amb un contenciós administratiu per una possible caducitat de programa urbanístic; o la Zona Industrial del Teularet, pendent de programa i de solució a l’afecció de la via pecuària i la CV-50 o el cas de la Residencial San Pablo, de reforma interior, que està en tràmit. 


En sòl urbanitzable, Jordi Joan assenyalava que cal solucionar el cas del Vergeret, pendent de recepció, i amb problemes pel riu Vaca i per la sanció de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; o el sector El Golfo, pendent de recepció, per insuficiència energia elèctrica. També esmentava el cas d’El Cambro o el Sector Pla 2 amb diverses afeccions bé per la comarcal CV-50, el riu Vaca o la futura ronda, sense oblidar casos, deia, com el d’Asfaltos Chova o el de Don Hierro, semblants, amb problemes per conexió amb carretera, o el cas del sector Marjaletes-Fontetes amb un conveni firmat amb l’IVVSA i sobre el qual l’alcalde indicava "que ni està ni se l’esperava", fent referència a la dificultat que hi ha de poder comunicar amb ell des de l'Ajuntament de fa anys. Recordem que ací el PP va prometre la construcció de 850 vivendes socials del total previst en els sectors sobre els 1500 habitatges.


Hi ha també el cas del Teularet II, pendent de programa i amb problemes amb la via pecuaria, la CV-50 i l’AP-7, però sobre tot hi ha la problemàtica dels sectors 13, 14, 15, 16, és a dir, els sectors de la platja, oblidats en passades legislatures, i que en la pràctica estan sense cap tipus de gestió des què es va aprovar el PGOU en el 2004. 


I això sense oblidar el Sector 17 (els Marenys), un dels fracassos més cridaners de la política urbanística de les passades legislatures, amb anys i anys paralitzat a pesar que la previsió del PP era iniciar-los el 2003-2004, amb problemes d’inundabilitat i de depuració d’aigües. 


Problemes individuals de sectors, però també altres de conjunt pendent de resolució, com el subministrament d’energia elèctrica, aigua potable, telecomunicacions i gas, on calga, i a més tot el problema derivat de la inundabilitat dels sectors de la platja i el drenatge d’aigües pluvials. 


I ací l’alcalde parava i deia: “per no seguir més...”. No calia seguir. ¡Ausades, que hi ha un bon tall de treball urbanístic a fer!.  


Davant tots aquests punts d’actuació que té per davant l’Ajuntament, i que tot el món sap existeixen, com també tot el món sap que els arrosseguem anys enrere, ens atrevim a preguntar: ¿què ha fet el PP per l’urbanisme de Tavernes en els 12 anys de govern de majoria absoluta? ¿Com va ser capaç el PP de treballar només pels PAIs i oblidar tots els sectors i problemes urbanístics que té Tavernes, recordats per l’alcalde en el plenari? 


I damunt de fer poques coses, les fetes en 12 anys d’urbanisme de majoria absoluta han acabat com el ball de Parra: malament. Recordem: aparcament del Passeig, la piscina, urbanització El Vergeret, la ronda de circumval·lació, el Parc del Cantalot, la remodelació de l’avinguda de la platja, inundada quan plou per no haver fet el col·lector... 


Ens ve a la memòria una frase dita per un professional del sector, per cert no gens afí al govern actual, però molt responsable i seriós en la seua faena: “Tavernes patirà durant 100 anys els efectes de la mala gestió urbanística duta estos anys pel PP”.


¡¡I el PP diu que no veu clara la planificació del treball urbanístic!! Normal, no es poden vore clares les coses a les quals no es dedica el temps. I a les proves dels resultats ens remetem. 

 Com veieu, hi ha tasca per a anys i anys encara que ells no les veieren. Esperem que el 2014 no demanen que el govern actual les hagen solucionades quan ells no ho feren en 12 anys a pesar de governar en època de vaques grosses i de diners a cabassos. I meés complicat ara, quan han deixat l’Ajuntament com se sol dir “més pelat que el cul d’una mona”. Temps al temps.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cotorra, t'has oblidat afegir una cosa:
Quants diners ha costat haver pasat en les passades legislatures una regidora a temps parcial amb l'excusa que havia de dur endavant tots els comptes i assumptes de Marenys2A i els PAIs? Almenys això van dir en el seu dia com a justificació d'aquella dedicació parcial.
Quants diners a costat ampliar el departament d'urbanisme del poble per tècnics per atendre eixos temes i quant ha costat el treball fet pels tecnics atenent els PAIs? I ara estem cansats d'escoltar que és un departament sobredimensionat perquè cap de les expectatives s'han complit. I com si que dius, l'urbanisme general de Tavernes completament deixat de la mà de Déu (i del PP) durant 12 anys.

Complicades les respostes i dificil de valorar, però la qüestio ahi està. Si algú s'atreveix a valorar-la, endavant.