L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 de gener del 2013

Tavernes celebrarà el Dia de l'Arbre amb dues acitivitats de repoblació.


Zona cremada a l'estiu i que serà repoblada

L’IES Valldigna i la regidoria de Medi Ambient de Tavernes col·laboren en la repoblació que tindrà lloc divendres que ve, dia 1 de febrer, i que beneficiarà la zona dels voltants on s’ubica el centre educatiu.

L’activitat s’emmarca dins de la celebració del Dia de l’Arbre i té com a objectiu conscienciejar l’alumnat de la necessitat de respectar, cuidar i protegir el medi ambient i l’entorn natural i paisatgístic de la Valldigna. 


Els detalls i planificació de l’activitat s’ha concretat avui en una reunió de la regidora responsable, Vanessa Martí, i el professorat del centre. Segons hem pogut conéixer seran sobre els 60 arbres els que es plantaran, i s’ha previst la presència d’uns 60 alumnes i 10 professors del centre. L’activitat tindrà lloc a les 11’15, després de l’esplai. 

Activitat de repoblació oberta a tothom el 9 de febrer 
 
La regidoria de Medi Ambient i la regidoria d’Esports celebraran conjuntament el Dia de l’Arbre el dissabte 9 de febrer, una activitat que comptarà amb la col·laboració del Centre Excursionista de Tavernes (CETV) i que, segons les previsions, actuarà en la zona de la Muntanya de les Creus que va patir un incendi intencionat el passat estiu. 

El nombre d’exemplars a plantar es també important. Per banda de la Conselleria de Territori i Medi Ambient s’havia confirmat la donació de 200 plançons d’una alçada fins a 20 centímetres, però tot fa indicar que després de les gestions dutes a cap per les regidories implicades davant davant la Conselleria, aquesta quantitat podria duplicar-se i arribar fins els 400. 

A més, cal indicar que es compta amb exemplar més grans, sobre 1’20 metres, i seran 50 pins i 50 carrasques donades per un viver. Serà en aquesta tasca on la col·laboració del CETV serà molt valuosa, car seran els encarregats de fer els forats per als arbres. 

També l’Ajuntament per la seua banda ha adquirit uns altres 200 exemplars i una empresa de Tavernes donarà plantetes de romer i timonet per tal de regenerar la zona amb aquestes espècies aromàtiques tan típiques del mont mediterrani. 

L’Ajuntament confia en que l’activitat esdevinga una gran festa de la Natura i convida a la participació dels veïns en general. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per als amants de la natura i la muntanya, aquesta és una molt bona acció... Bona feina de la regidora de medi ambient!!!

nouValler ha dit...

Donar les gràcies també al Agrupament Escolta Valldigna i a tots els seus membres perquè el darrer dissabte 26 de gener varen repoblar la zona de dalt de l'IES la Valldigna. Moltes gràcies i enhorabona per la vostra llavor educativa. Segiu així!!