L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 8 de gener del 2013

Un nou escàndol valencià: Entre 50 dirigents del port de València cobren 50 milions (220.000 euros de mitjana) i l'Autoritat Portuària es va gastar 45.000 euros en convidats de la F-1 i 90.000 en una llotja del Palau de les Arts


El diari Levante-EMV ha publicat avui la pressumpta situació de privilegi en què viurien 50 dirigents del port de València, un fet que ha mogut als partits de l'oposició a reclamar a la Generalitat i al Govern les retribucions que perceben.

Segons s’ha publicat al diari, mig centenar d'ells perceben 11 milions d'euros a l'any, és a dir, si fem la mitjana vol dir que cobren almenys 220.000 euros a l'any. Però açò no és tot, i el mateix diari informa que l'Autoritat Portuària de València disposa d’un iot, d’una llotja en el Palau de les Arts que val 90.000 euros a l'any i que s’ha gastat 45.000 euros en atendre els seus convidats al premi de Fórmula 1.

El PSOE ha manifestat que en els moments de crisis que vivim, cada euro que es gasta en l’Administració pública ha d'estar fiscalitzat i ha assegurat que “aquestes despeses del port de València, tant en nivells salarials dels quadres intermedis com en les despeses de representació o uns altres, no estan vinculats directament a l'activitat del port".
 
El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que és “un autèntic escàndol que quan no tenim ni lleixiu per als hospitals, perquè estem en una situació catastròfica, isca a la llum que l’Autoritat Portuària de València es gasta quantitats molt elevades de diners públics en coses de luxe, com ara una llotja VIP en el Palau de les Arts o un iot”.

Segons Morera, “açò no es pot consentir. S'emmarca en el que des de Compromís denominem “deute il·legítim” ja que amb diners públics s’està fent despesa per a un gaudi privat, no per al benestar dels ciutadans i ciutadanes, ni per a prestar uns serveis públics bàsics. Es tracta d’una despesa totalment innecessària i per tant, anem a exigir que això no es pague i els qui han promogut i autoritzat eixe malbaratament paguen de la seua butxaca eixa despesa”.

Morera ha anunciat que el diputat a Madrid, Joan Baldoví, va a presentar una sèrie d’iniciatives per a esclarir la culpabilitat d’un balafiament fet "per uns "pijos" miserables que s’han pagat els seus luxes a costa de l’erari públic”.

EU ha qualificat de "vergonyós" el fet i ha avançat que també preguntarà a l'Executiu de Rajoy en el Parlament Espanyol.

El conseller de Governació i Justícia i secretari general del PP valencià, Serafín Castellano, ha dit que les Administracions han de donar exemple, però ha confirmat desconèixer els detalls del cas, i considera que no es poden podem demanar sacrificis a la gent i no ser els primers a fer-los. 
-

1 comentari:

GEKKO ha dit...

Ací passa el mateix que en els consells d'administració de les caixes valencianes quebrades o en la planta de Pinedo. Quan no hi ha responsabilitat sobre els diners que es gestionen passa el que passa. Privatització JA del port, tots al carrer i que tornen el que han robat.