L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 2 de febrer del 2013

El PP retalla i retalla, però els seus càrrecs de lliure designació queden igual.

Les Corts no han rebut explicacions de la remodelació del Consell

El passat desembre es va remodelar el Consell. Per cert, el president Fabra encara no ha explicat a les Corts la reducció que va disminuir a 8 les 10 conselleries,  però en la pràctica no ha suposat una reducció real en el nombre d'alts càrrecs i de lliure designació de l'Administració autonòmica.


Hi ha dos consellers menys, i en conseqüència, dos sotssecretaris menys i dos secretaris generals menys. No obstant açò, el nombre de secretaris autonòmics és el mateix que abans, 20. Igual que el de directors generals, que eren 56 en el Consell anterior i segueixen sent 56 en la nova estructura del Govern autonòmic. El nombre de sotsdirectors generals augmenta de 82 a 111 en el Consell que Fabra ha organitzat després de la crisi de la dimissió del conseller d'Hisenda, José Manuel Vela.


El personal eventual, és a dir, càrrecs de lliure designació, han passat de 87 a 91. Els caps de servei, uns llocs que haurien de ser coberts per funcionaris però el nomenament és de lliure designació pels consellers, s'han reduït de 409 a 389. En conjunt, l'argument de la reducció d'alts càrrecs queda desautoritzat per les xifres.


Sense comptar el pagament a la Seguretat Social, els consellers costen en conjunt 460.792 euros; els secretaris autonòmics 1’1 milions d'euros; els directors generals 3’1 milions; els sotssecretaris 444.200 euros; els secretaris generals 404.000; els sotsdirectors generals 5’6 milions d'euros i els assessors més de 3’6 milions d'euros.


El PP va assumir el govern valencià en 1995. Aleshores hi havia 302 càrrecs, ara són 691. El PP no ha realitzat reducció d'alts càrrecs.  L'equip d'Alberto Fabra només aplica la reducció als serveis i prestacions públics, més visibles en àrees com l'educació, la sanitat o els serveis socials.
-