L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 19 de febrer del 2013

Parlen i usen el valencià només en la intimitat.



Protesta davant la Conselleria pels drets lingüístics del poble valencià
El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha dictat una nova sentència que qüestiona el criteri de la conselleria d’Educació regida pel PP a l’hora d’autoritzar les línies en valencià en els centres escolars.

No cal ni recordar que el valencià no és precisament un sant de la devoció del PP a l’ensenyament i els dirigents a Educacióp habitualment han imposat el seu criteri i decidit quines línies havien d’haver als centres, encara que això impliques anar contra la voluntat de pares i mares, del consell escolar i de tota la comunitat educativa del centre en general. I ja sabem quin idioma oficial ha eixit sempre perdent i el resultat: milers i milers d'alumnes es queden tots els cursos sense poder acudir a línies en valencià.

Això, no autoritzar una línia en valencià, va passar a l’escola Sant Cristòfol de Picassent i ara ha passat a l’escola Rei en Jaume de Xirivella, on la conselleria del PP va denegar una línia en valencià malgrat el consens de la comunitat educativa. En ambdos casos el TSJ ara li esmena la decisió a la Conselleria, dóna la raó als pares i l'obliga a aprovar, abans d'un mes, el programa d'ensenyament en valencià que fa tres anys no va voler aprovar. I sembla ser que no seran els únics casos, perquè encara hi ha uns quants pendents de sentència al mateix tribunal per les mateixes causes.

Compromís considera que la sentència que obliga a crear línies en valencià “demostra que, amb la llei en la mà, la Generalitat ha estat actuant en contra de la llibertat de pares, mares i alumnes de poder triar en quina llengua volen que reben la seua educació els xiquets i xiquetes i, a més, demostra que la croada contra el valencià del PP és una il·legalitat”.

Compromís demanarà la compareixença en les Corts Valencianes del responsable de negar la línia en valencià a Xirivella l’any 2010 i que, ara, és el secretari autonòmic d’educació. A més, sol·licitaran la compareixença de la consellera Maria José Català perquè explique la política que seguirà a partir d’ara la seua conselleria “quan no té més remei que aplicar sentències i crear les línies en valencià que han tancat o que han negat”.