L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 23 de febrer del 2013

Falles 2013: Ahir per la nit va ser la Nit d’Albaes i avui se celebra la cavalcada del ninot.



 

La FdF Junta Loca Fallera iniciava ahir els actes fallers d’aquest cap de setmana amb la celebració anit  de la Nit d’Albaes, que enguany ha comptat amb la participació del popular cantant xativí Pep Gimeno, “Pep el Botifarra”.


La Nit d’Albaes estava previst que s’iniciara davant l’Ajuntament, a la plaça, per tal de cantar a la Fallera Major de Tavernes 2013, Raquel Mafé i Ausina, però la pluja, encara que no copiosa, ho va impedir i es va haver de traslladar a la planta baixa de la Casa Consistorial. La fallera major va estar acompanyada per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, com a president nat, i pel president de la FdF Ximo Felis i Alberola, membres de la FdF i de la corporació de Tavernes.




En aquesta primera parada, les albaes s’iniciaren destinades a l’alcalde, per continuar amb les dirigides a la fallera major i tot seguit al president de la FdeF, glosses que foren molt aplaudides pels fallers i falleres que omplien a vessar la planta baixa consistorial.


Tot seguit la comitiva iniciava la visita als casals fallers, seguint l’ordre establert i amb un oratge ja més permisiu.


Avui dissabte a partir de les 17.00 està previst que comence la Cavalcada del Ninot. La comitiva s’iniciarà davant el pavello esportiu i la cavalcada serà l’ocasió perquè traguen al carrer la sàtira, critica i disfresses amb les quals volen expresar la situació social i económica que estem patint en aquests moments.

El recorregut d’enguany serà el mateix que en la cavalcada de reis, és a dir, Passeig Colom, C/ En Jaume, C/. Valencia, C/ La Mar, C/. Major fins la Plaça Major que és on es celebrarà el fi de festa amb una discomòbil.