L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 3 de febrer del 2013

La crema de la foguera iniciava la celebració de Sant Antoni del Porquet

L'alcalde, acompanyat dels regidors presents, es dirigeix als assistents

La Festa de Sant Antoni va començar ahir amb el passacarrer i la crema de la foguera al Passeig del País Valencià. L’acta va comptar amb la presència de l’alcalde, Jordi Joan, i regidors del governs municipals. 

El president de la festa de Sant Antoni, Juanjo LLácer, es va dirigir als assistents a la crema de la foguera per llevar-li la culpa a l’Ajuntament desmentint tot el que s’havia dit sobre el retard de la celebració de Sant Antoni.  Públicament va exculpar l’Ajuntament i a més li va donar les gràcies per tota l’ajuda rebuda. Va assenyalar que el trasllat de la festa havia estat una qüestió d’organització de la pròpia comissió de festes per tal d’adaptar-se al calendari de les celebracions de les poblacions veïnes i facilitar l’assistència.

L’alcalde, Jordi Joan, va donar les gràcies a la comissió per mantindre la tradició de Sant Antoni i va recordar el respecte i l’estima que hem de donar als animals de companyia.


Jordi Joan i Pilar Altur encenen la foguera
 Mossen Marcelo es va dirigir els presents per recordar que Sant Benet va iniciar el monacat a la nostra civilització i que l’origen de cremar fogueres estava en la creença antiga, quan es cremaven davant de les cases per foragitar els mals esperits i també protegir els animals. I afegim nosaltres, un costum que encara es manté viu a algunes comarques valencianes sota el nom de “Santonada”, com a Forcall (Els Ports).

El llançament d’una traca va servir per calar foc a la foguera que va cremar sense problemes. Després va haver repartiment de mistela i torrà de carn.

Crema de la foguera
Avui diumenge és el dia principal. A les 9:30 hores hi ha anunciada una cercavila amb xaranga i el trasllat de la imatge de Sant Antoni des de la casa del sant a l’església de Sant Pere on es farà la missa. Tot seguit, a les 11:30 hores, hi haurà cercavila amb dansada a càrrec del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes, i després la benedicció de les cavalleries i dels animalets mascotes, sobre les 12:30 hores en el Passeig de Colom, a l’esplanada de davant del poliesportiu. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero el mes destacat de la nit fou, que a pesar de que l'horari oficial deia que la crema era a les 20:00, que la plaça a eixa hora era de gom a gom inclus els carrecs puplics tambe hi eren la crema de l'arbre es produi a les 21:15, una hora i quart aguantant el fred i el fort vent que feia eixe dia.
I tot gracies a la poca formalitat del senyor marcelo.
En fi per la il.lusió dels xiquets cal aguantar el que siga.
Ara si la festa es per el poble, el poble havera estat mes agraït a la comisió de festes. Si ho havera fet com estava programat i el retor si no li pareix be una altra vegada que espabile, en organitzarse millor la seva agenda.
Ara com sol pasar si no te consequencies, pues a l'altra el doble

Anònim ha dit...

A mi em sembla totalment desafortunat el teu comentari i el que li dius al bonàs de Marcelo.
Prou fa el pobre home acudint a tot i fent de tot perquè el "señor rector titular" sembla que passe de tot allò que siguen tradicions.
I així veiem a Marcelo en tantes i tantes coses i a D. José Vicente, en res. Això si, cada dia D. José Vicente està més d'esquena a Tavernes, als fidels, a la gent i als mateixos creients.
Crec que hauries de demanar disculpes pel comentari. O millor, primer parla amb la gent que sapia i després opina.
Ah, i jo no sóc de missa, ni d'esglesia, ni vaig a processons, ni estic en cap confraria ni cosa semblant, però les coses com siguen.

Robinjut ha dit...

A l'esglesia sol passar a la política, hi ha gent molt valida i amb valors de servei cap la comunitat, pero en cap dels dos llocs solen pintar res. Millor dit, no els deixen pintar res.