L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dijous, 28 de febrer del 2013

La Diputació de València aprova una moció de Compromís sobre el treball dels jubilats als seus camps.


El plenari de la Diputació de València ha aprovat una moció de Compromís on trasllada el seu malestar i oposició al Consell de la Generalitat Valenciana perquè els inspectors de Treball destinats de les activitats agrícoles vagen acompanyats de la Guàrdia Civil quan les persones a les quals s’han dirigits en els seus camps no incomplien cap llei i només hi feien treballs de manteniment.
 
La moció de Compromís aprovada en la Diputació contempla la retirada de les sancions a les persones jubilades que realitzen treballs només amb l’objectiu de cobrir els costos de manteniment i producció dels seus camps. També es demana la creació i aplicació d’un pla real i efectiu que garantesca la recuperació del sector agrícola valencià, amb l'objectiu de convertir-lo en un motor per a la recuperació econòmica del nostre territori i generador de llocs de treball.
 
El diputat de Compromís, Emili Altur, va lamentar “el desencert de les polítiques del PP en no voler reconèixer que el manteniment de molts camps valencians depèn de persones que a pesar de no obtindre més que els guanys justos per cobrir costos de manteniment i producció, decideixen mantindre els seus cultius en el millor estat possible”. També que no es creen més mesures de protecció i potenciació eficient del sector agrari valencià. 

Els fets
 
Com ací hem informat, dos jubilats van ser sancionats amb 700 euros i a pagar un mes de l'assegurança d'autònom per estar treballant les seues terres. La multa contradeia la llei que es va aprovar el juliol de 2011 que estipulava “percebre la pensió de jubilació serà compatible amb la realització de treballs per compte propi, els ingressos anuals totals del qual no superen el Salari Mínim Interprofessional, en el còmput anual uns 9.000 euros” i s’indicava que “qui realitzen aquestes activitats econòmiques no estaran obligats a cotitzar per les prestacions de la Seguretat Social. Les activitats especificades al paràgraf anterior, per les quals no es cotitza, no generaran nous drets sobre les prestacions de la Seguretat Social”.

2 comentaris:

Estruch ha dit...

Però si després no es verifica amb una llei, que depen del congrés nacional en este cas de legislació laboral, quedem igual, no cregueu ?

I no se si el PP estarà per la llavor a nivell nacional ...

bonic. ha dit...

Que bo es tindre parlamentaris a peu de ciutadà. És una vergonya aquestos atacs a la poblacio mentre furten els partits majoritaris diners al poble. Una vergonya. Però tots i totes no son iguals , necessitem politics i politiques valentes per afrontar la miseria moral de no deixar treballar una persona perque cobre 400 euros. Vergonya de lleis, sols van contra el poble pla. A per ells Jordi i compromís.