L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 7 de febrer del 2013

PLENARI DE FEBRER: Jordi Joan va informar que, a falta d’ajustos comptables, el pressupost del 2012 pot acabar amb 1’8 milions de superàvit, una bona retallada dels 4’4 milions negatius que va heretar en el 2011.

El plenari d'anit

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va informar anit del control del pressupost del 2012 a data de 31 de desembre, i ho feia amb la notícia positiva que, a falta de diversos ajustos comptables, es pot tancar amb un superàvit de 1’8 milions d’euros.

L’alcalde, en la seua explicació, va destacar que les mesures econòmiques del govern municipal van donant el seu fruit i remarcava com el control, ajustar al màxim les despeses i una bona gestió dels ingressos es pot traduir en què el pressupost del 2012, el primer complet del nou govern, acabe amb un superàvit al voltant de 1’8 milions d’euros.

L’any 2011, el darrer de la legislatura amb govern del PP, es va tancar el pressupost amb un remanent negatiu de tresoreria de 4’4 milions. Per tant, si després dels ajustos comptables, es mantenen aquests 1’8 milions de superàvit, el govern de Jordi Joan hauria aconseguit fer-li una molt bona retallada al remanent negatiu de la caixa municipal.

L’alcalde donava a conéixer dades de la situació tot informant que mentre en el 2011 es van efectuar pagaments per valor de vora 5’7 milions i hi havia un pendent de pagament de 5’2 milions, ara, en el 2012, han estat 7’9 milions els pagaments i queden pendents 1’4 milions.

Jordi Joan assenyalava que de cara als proveïdors era interessant que es coneguera que l’Ajuntament havia rebaixat el temps dels pendents de pagament. Així, en el 2011 era de 261 dies i ara s'esta pagant novembre i d'ací poc desembre, però ací l’alcalde matisava que hi ha factures que es paguen en mes i mig, sobre tot quan hi ha disponibilitat en tresoreria perquè l’Ajuntament rep diners per alguna transferència.

L'alcalde va donar a conéixer els rebuts pendents de reconeixement de pagament: mentre en el 2011 era de 1’1 milions, a finals del 2012 era la petita xifra de 2.046 euros.

Després d’aquesta explicació, només va intervindre el portaveu del PP, Manolo Vidal per dir que “calia felicitar-nos” pels bons números i tot seguit ho atribuïa “a les mesures i el bon govern” de l’Estat de la Nació “i de la Diputació”.

Sorpresa majúscula la dels presents que es miraven els uns als altres, no sabent si riure o plorar davant això. Ara resulta que calia felicitar-nos, tots, o siga ells, el PP també, pels èxits d’un pressupost que ells no aprovaren; per l’èxit inicial d’un Pla d’Ajust Econòmic que ells no aprovaren a pesar de ser els causants de la greu situació que (encara) té l’economia municipal. I damunt haguérem d’escoltar que tot això era gràcies al govern de Rajoy, que està ofegant els Ajuntaments, i en el nostre cas i com exemple, recordar quin tractament té projectes com el riu Vaca. 


I sobre això que deia M. Vidal que gràcies també a la Diputació... Diu el refrany castella que “Es de bien nacidos ser agradecido” i tots sabem qui li paga el sou al portaveu del Partit Popular.


Més informació sobre el pressupost del 2012:


-

13 comentaris:

Robinjut ha dit...

Sembla clar que el govern local ha fet una bona retallada al deute municipal. Això ho pot vore fins l'oposició, com han dit. També han acurtat els periòdes de pagament, ja resta menys per als terminis legals. I Manolo diu que gràcies a ells. Cal puntualitzar les seues paraules, fora de la interpretació interesada del PP o com es vol fer ací, del Bloc.
El gran retall ha vingut marcat per la política nacional, amb els plans d'amortitzacions dels impagaments amb financiació de la caixa central. Tampoc tenien altra eixida els consistoris, donada la falta de financiació i caiguda d'ingresos per impostos. Així que en part ahí té raó. En quant a la Diputació, Rus està sent seriós al ser de les poques administracions que sol pagar dins dels 90 dies i intenta finançar a la seua manera on no apleguen els pobles. Infinitament millor que Generalitat, que està per a donar-li de menjar apart. Tot el PP no sap ni vol gestionar igual. No defense la política del PP, però sense el finançament de Madrid no haverem eixit del pou, clar que això s'havera fet independentment de qui manara, no és mèrit del PP.
Independentment dels números, ni PP ni govern local han fet una reforma profunda que augmente la productivitat (no es tracta sols de pagarla o no) ni canvie el funcionament de les coses, s'han quedat en els retalls pressupostaris sense tocar l'estructura. Cal gestionar com a empresa cosa que en el Bloc no tenen massa clar com es fa. També al poble han fet retalls socials i han finançat grans events. El mateix que critiquen a altres llocs.

Anònim ha dit...

Dius que cal puntualitzar. No cal puntualitzar res més que el PP i els seus alcaldes han dut al poble a la ruina i els fets parlen. I era en temps de bonança econòmica.

I encara sort que estos no saben gestionar com empresa, dius tu. Bé, jo em ric d'això: perquè si passar de -4'4 milions a +1'8, segons les meues matemàtiques de batxiller, és una diferencia de 6'2 milions en un any en el concepte de gasto. I això que no saben. Si arriben a saber...

I quan a si han tocat o no l'estructura t'ho diré en pla senzill i perquè la gent ho comprenga:
L'Ajuntament és com un malalt greu de càncer. Ara, Jordi Joan li està aplicant un tractament de xoc i urgent (radiciacions, quimioterapia i tot això). Després vindrà la fase segona, larecuperació, convalescencia i l'adaptació a la nova vida que això serà tocar l'estructura si les lleis ho permeten, que de vegades tot no es parlar. Estan encara en la fase primera.

Ara si tu vols que en un parell d'anys enderecen tot lo que han entortillat els nostres amics del PP en 12 anys de majoria absoluta.... els miracles a Fátima o Lourdes!!!
Salutacions amic i ningú t'ha acusat de que defenses la política del PP. Ho confirmes tu mateix: justificatio non petita...

Anònim ha dit...

Robinjut el que defensa a capa i espasa es la política econòmica de dretes, eixa que tant li agrada. Eixa que amb diners públics es fan totes les animalades que a qualsevol polític de "tres al cuarto" se li acut. És surrealista que ara el PP diga que la reducció del dèficit és una cosa de la qual tots ens hem de de felicitar, tots?????? I que és gràcies al govern central i a la diputació. És pot ser més cínic?? I més mentider?? Porten mesos criticant les retallades del tripartit i ara diuen que es cosa de Rajoy (i los sobres de Barcenas) i de Rus. És pot ser més patètic??

Anònim ha dit...

Cotorra podries investigar si els del PP de Tavernes també han cobrat sobres (de Barcenas o de qui siga) per què clama al cel fer un parking que no serveix per a res i donar-li a una empresa de xixa i nabo la construcció d'una piscina igual que la de Gandia. VERIUEHO!!!!

Anònim ha dit...

Mare meua el que hi ha que llegir. I va i diu que no defensa al PP. A Tavernes hi ha una retallada important del deute; però com mana un NO PP, el mèrit és de la contencio imposada pel govern central del PP. Però resulta que, en altres poblacions pròximes, on el govern és SI PP, el deute ha pujat... i la culpa de qui és? Seguint eixos arguments "independents", segur que la culpa és del PSOE o de qui manara abans. MARE MEUA! Vaja despropòsit d'argument que fa el defensor pprobin. Hi ha una evidència: a Tavernes s'han fet les coses com cal i ahi estan els resultats. Però clar, les ments quadrades del PP, no aneu a reconeixer-ho en la vida. Sou el que sou, i així ho demostreu tots els dies. Un deu per Jordi i els seus, i bofetada per als del pp i el seu "no defensor".

Robinjut ha dit...

Em sembla que alguns dels que contesteu no esteu a l'altura del Bloc, on triunfen els intelectuals, perque no sabeu o no voleu llegir bé, cegats pels prejuis cap qui us argumenta.
Torne a dir.
Cal puntualitzar i no amagar que la reducció del pagament sobretot a proveidors l'Ajuntament pot fer-lo perque s'acull al Plà de pagament a del govern espanyol. I no ho dic com un mèrit del PP, era precís perque no s'afonaren la majoria d'ajuntaments. Està clar qui havia fet el deute al poble (igual que en altres pobles canviant les sigles dels malbaratadors que manàven, també hi han pobles progressistes malpagadors i del PP que van al dia), però a J.J. se li oblida al plenari anomenar el fet del rescat de Rajoy. El de menys és que el fera Rajoy. I eixe Plà OBLIGA a ser prudents i fer com han fet, perque sino t'ho lleven dels impostos que rebem de l'estat. Vullc dir que no cal tirar-se flors per fer la FEINA BEN FETA a este cas, ni tirar enrere culpant el PP. Ja sabem bé com va anar la cosa i per això votàrem i per això hi ha hagut canvi. Però no val dir que el d'ara és tot bo i justificar-ho tot. No val tan sols amb serel menys roin. Eixe és el missatge.
A l'anònim de les 12:15 dir que gestionar una empresa no és només rebaixar el deute. És cosa molt important,però hi han altres coses,gestions,organització,inversions,algunes de les quals no es mesuren sols amb diners. Ni amb nombre de vots. També dius que el malalt era terminal i només porten 2 anys curant-lo. Perfecte. Però jo trobe que a estos casos un bon metge intentarà una cura de xoc, a lo millor en 2 anys més torna el "matasanos" i acaba de rematar el ferit. Cal sentar bases fortes per al futur, i quan abans millor, com també deurà passar a la política nacional o tot seguirà igual.
Al de les 18:40 dir-te que no em coneixes ni t'enteres. Jo economia de dretes? Pa economia de dretes la del PSOE i també el Bloc, quan sobre algunes activitats de caire social al poble, estimen que han de ser "rentables" i que s'han de autofinançar, com el PP amb l'educació i la sanitat. I els únics que s'han de felicitar pel Plà als proveidors són els bancs que encara han pesigat els interesos entre les administracions central i locals. Els demés són ximples espectadors i cadascú farà el que podrà amb el deute i els diners que tindran.
I l'últim anònim li lleva la raó al primer en lo de "justificatio non petita", no calia esperar molt per vore eixir al doberman (o galga) del govern ironitzant sobre si defense al PP o no. No enteneu res del que la gent li demanem a la política, amb eixa tossuderia del "i tú més", no sabeu el favor que feu a les dretes parlant sempre d'elles. Cal oblidar-les i construir. Sense caure en l'errada de que en política tot val, el poble acaba passant comptes a l'esquerra perque es pressuposa que la dreta està en política per a fer negocis i les esquerres fan xanxullos de poca monta. Ja ho deia irònicament un mestre d'economia: si saps segur que no et pillaran, no la faces menuda, fes-la ben grossa!
Defensor sí, de les meues idees. De persones ben poques mereixen que les defensen, i a més a més, qui fa el que deu no necessita guardaespatlles. Ni palmeros.

Anònim ha dit...

Més valdria que l'oposició local en compte de criticar i posar en dubte tot allò que fa el Bloc, ajudara una mica i deixara de posar entrebancs que ja en posen prou els de la Generalitat i el Govern Central com per a ficar més els nassos i no aportar res de bo. Tots sabem fer paelles gegants per a la gent major dies abans de les eleccions, però l'arròs ha eixit passat i no hi ha qui se’l menge ja, és més ara la gent acudeix a organitzacions caritàries per la seua mala gestió, vergonya.

Anònim ha dit...

Em pareix molt correcte que discutiu dels deutes del poble,....em sembla que aço es el JOC DE CONILLET AMAGAT tant la POLÍTICA BARATA que governa aquest poble,com l'autonomía y com l'Éstat.
Ja sería HORA que s'en adonaren de que la gent necesitem treball... ja esta be de economia i pardals..... Feu mes política d'ocupació Que aço s'en va de mares.....

Anònim ha dit...

A mi em sembla molt bé que demanem polítiques d'ocupació, però fem-ho a aquells que poden fer-les perquè mentre no canvie la llei l'Ajuntament no té cap potestat en política d'ocupació ni res que se li assemble. Ja farà prou mantenint els treballadors que té i no tirar-ne cap al carrer.

I caldria també que explicares a l'Ajuntament i tots els que llegim aci com pot fer polítiques d'ocupació l'Ajuntament sense tindre en compte l'economia i la situació economica que té. Per tant això de "ja està be d'economia i pardals" no casa ni a la de tres.

Anònim ha dit...

Robinjut, m'ha dit un pardalet que l'Ajuntament ja t'ha pagat. no?

Robinjut ha dit...

No se. Em devia algo?
Es que com que no t'avisen de res quan es per a pagarte...
Ara, per a cobrar t'envien l'agutzil, cartes certificades, et cobren recàrrec i interessos, i si cal fins t'embarguen com els del carrer Alacant.
Després diu Juancar que la ley es igual para todos!
Ací lo que importa no es si em pilleu o no, sinó les veritats que dic que piquen a alguns i no poc. Jo no he de donar cap compte al poble. Altres si.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Desafortunat el comentari. Considerem que perquè un ciutadà done compters al poble primer cal demostrar que té "atributs" i ser valent per donar la passa i si li ho proposen presentar-se en unes llistes electorals, com han fet els regidors que tenim.

A nosaltres ens ha ha indignat i simplement pensem dóna pels i senyals de com eres el comentari que fas sobre el Carrer Alacant. Sembla mentida que una persona tan docta i sabuda com tu, no sàpiga que això és un simple procediment administratiu, i d'eixos se'n fan milers i milers tots els dies en milers i milers de ciutats i pobles d'Espanya. Simplement és una anotació en el registre de la propietat per a dir que eixe habitatge no està lliure de càrregues. Per tant no es pot vendre fins que no quede en pau bé en l'Ajuntament. I eixa anotació es posa quan no es paguen els impostos, però també per exemple si has estat demandat per la Comunitat de la Finca si no has pagat la quota o tens una demanda judicial pel que siga.
Ara tu tires la pedra i amagues la mà... com quasi sempre.

Anònim ha dit...

Robinjut, robinjut: et creixerà el nas com a Pinocho.