L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 7 de febrer del 2013

PLENARI DE FEBRER: L’Ajuntament anul·la l’Ordenança Fiscal aprovada en el 2008 que regula la taxa per prestació de determinats serveis d’urbanisme.

Una imatge del plenari de dilluns
El consistori va aprovar per unanimitat anul·lar l’Ordenança Fiscal 33 aprovada en febrer de l’any 2008, reguladora de la taxa per prestació de serveis a empreses o particulars en la gestió de plans parcials, projectes de reparcel·lació o d’urbanització, programes d’actuacions integrades per gestió indirecta, expedients per imposició de quotes urbanístiques, entre molts altres. I no podia ser altra cosa quan la taxa ha estat anul·lada pel TSJ valencià.

L’aplicació de la taxa en la urbanització del denominat Sector12-Canal va determinar un recurs per part de l’empresa ESBAF, agent urbanitzador, que va arribar primer al Contenciós-Administratiu i després al TSJ. En ambdós casos el tribunal ha donat la raó a l’empresa i, a més, ha declarat la nul·litat de la taxa imposada en el 2008 tot imposant a l’Ajuntament el pagament de les costes.

Cal dir que la taxa va ser aprovada per tots els grups en comptar amb els informes tècnics positius, , com també cal dir que en el seu moment Bloc i PSOE es van oposar a les quantitats contemplades pel PP per a ella.

Tal com es va dir en el plenari de dilluns nit, la taxa ha estat un fracàs des del punt de vista de la recaptació. Realment, només va servir, sobre tot en la passada legislatura, per augmentar el capítol d’ingressos de manera irrreal. El PP va incloure en el pressupost del 2008 uns ingressos per aquesta taxa de 567.000 euros i se’n cobraven 600; el 2009 es conceptuaven 50.000 i se’n cobraven 0 euros, però a pesar dels números anterior el 2010 el PP augmentava la previsió d’ingressos a 55.000 i es tornava a cobrar 0 euros. El govern actual va rebaixar en el 2011 les previsions de la taxa a 15.000 euros i s’han cobrat 1.100 i al 2012 es va deixar la previsió en 1.500 euros amb un cobrament de 0 euros. 
-

1 comentari:

Estruch ha dit...

Així varen acabar les arques municipals, amb un déficit de més de 4 milions d'euros : Amb este previsions, qualsevol fa un pressupost equilibrat, quant en la práctica no eu es, o no ?