L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 de febrer del 2013

Tractat sobre llestos i malinterpretadors de realitats


Tothom sap que l’exalcalde Manolo Vidal no reconeixerà mai que va deixar en la ruïna el seu poble, Tavernes, ni reconeixerà que per culpa de la seua nefasta gestió l’Ajuntament va presentar un Pla d’Ajust per aconseguir un préstec de l’Estat i fer front al pagament de part dels 6.359.000 euros que es devien de factures o altres documents.

Tothom sap també que a finals del 2011(últim any de la legislatura governada per l’exalcalde Manolo Vidal) sumant el negatiu de tresoreria, els bancs i el pàrquing del Passeig del País Valencià, l’Ajuntament tenia un deute sobre els 24’5 milions d’euros.

Com a contrast a aquesta nefasta gestió, en el plenari de dilluns ens assabentàvem que tots no gestionen tan malament: el govern de l’alcalde Jordi Joan tancarà el 2012, el primer pressupost totalment seu, amb un superàvit sobre 1’8 milions.

Sabíem que era cosa de dies, que intentaria justificar la seua mala gestió fins l’any 2011. I sabíem que ho intentaria en base a posar dubtes als números avalats pels informes de Tresoreria i d’Intervenció Municipal i del Ministeri d’Hisenda d’Espanya. Repetir el mateix que quan es va aprovar el Pla d’Ajust i el Pressupost del 2012.

Així avui, el senyor exalcalde Manolo Vidal manifesta als diaris Las Provincias i Levante-EMV que “la situación del consistorio no era tan grave como la pintaba el tripartito”. I es queda tan panxo. Dit això, pensem que s’està desinformant els ciutadans perquè el qualificatiu de greu es desprén dels números dels informes de la Intervenció, la Tresoreria, avalats pels tècnics del Ministeri d’Hisenda. I sí, deuria ser greu, molt greu, quan el Ministeri d’Hisenda de Madrid concedeix un préstec per a pagar els proveïdors, majorment els mateixos proveïdors als quals el PP va deixar sense pagar la passada legislatura.

Ara cal que s'ho pense, perquè una de dos: O vosté, senyor exalcalde Manolo Vidal, reconeix que amb eixes paraules ha deixat en mal lloc els tècnics, i ve a dir-los que no han sabut interpretar els números de l’economia municipal, o... implicitament reconeix que són molt llestos Jordi Joan i el seu govern!!!. Tan llestos que són capaços fins i tot d’enganyar a tot un Ministeri d’Hisenda de Madrid i aconseguir un préstec quan “la situación del consistorio no era grave”. Ja veu si són llestos, que Tavernes serà l’únic poble en tot l’Estat en aconseguir un préstec amb una situació econòmica ben bona.

I pensem que greus, bastant greus són les acusacions que vosté fa també quan manifesta: “temas de gran importancia no passan por el pleno y ha estrangulado a la ciutadania con impuesto más de lo debido”.

Senyor exalcalde Manolo Vidal, als plenaris pensem que van els punts i temes que han d’anar, segons les lleis. Ni un de més, ni de menys. ¿És aixi? I els impostos suposem que també segueixen les lleis. Si està pensant en l’IBI, tal vegada hauria de recordar que és el seu govern de l’Estat, el del PP, qui ens pot abaixar el valor cadastral i de rebot l’impost.

Davant la seua acusació, com a ciutadans i veïns de Tavernes, primer que res l'emplacem a que diga públicament quines coses no es fan segons la llei i segon, si realment el govern de Jordi Joan no fa les coses segons les lleis... Cal que ens explique: ¿que pinta vosté en l’Ajuntament? ¿Per què no ha anat a denunciar-ho on correspon? Ens fa la impressió que amb eixes paraules no deixa en molt bon lloc la Secretaria General que, si no estem equivocats, ha de garantir que es complesca sempre la llei en les actuacions de l'Ajuntament.


Més informació:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/05/el-ministeri-dhisenda-aprova-el-pla.html
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/07/plenari-de-juliol-informe-dalcaldia.html
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/04/intervencio-de-lalcalde-de-tavernes-de.html
-

3 comentaris:

Bowie ha dit...

Jo continue esperant que ens explique la errada de 20 milions d'euros del pla de ajust que el Sr. Vidal va detectar. Per altra banda Manolo ha anunciat que es presenta a la presidència del PP, i ahí és on s'enganya el partit, perquè Manolo ja està caducat, es un fòssil, així, i per sor per a Tavernes a les pròximes eleccions no tenen res a fer.

És el mateix que comenta un altre blog local, que no publica post que no siguen de la causa, on ressaltava la "magnifica" llavor com a polític de Eugenio. i jo en pregunte, ¿és el mateix Eugenio que va construir triplicant el cost inicial la casa de la cultura o és el mateix que va permetre el pas de l'alta tensió ( a canvi de que)

No bufen bons vents per a la gent del PP, si no fan una neteja, de dalt a baix, i entra gent jove amb idees noves, i que no tinguen que estar sotmesos al dinosaures que tenen dalt, ho tenen clar i per molt de temps.

Anònim ha dit...

Doncs si, i per sort per a Tavernes. Son moltes les causes que podriem tirar-los encara: deute i ruïna, parking, la piscina, l'alta tensió, els troyanos, vivendes vergeret (finques amb mes altures de les que toca a canvi de que per al regidor de turno?) Per exemple, i amb un llarg etc... Sincerament, una gran desficaci, per a que ara vagen posant-se medalles. Quan "el gran alcalde" va utilitzar el seu càrrec per al seu benfici particular. Oh! Q grandiós! Ja veus... El que mes m'indigna d'aquest partit es que utilitzen temes socials tan sensibles
com el desnonament fals d'aquesta veïna de Tavernes per a fer populisme barat, la seua millor arma que ja no cola. Quan son els primers que han donat tot el poder a la banca i han permès aquestes injustícies, junto con el otro gran partido del estado.

Anònim ha dit...

Més valdria que se n'anaren a casa. Jo ho tinc més clar que l'aigua, no tenen ni p... Idea de res. Només sabien que malgastar i de gestionar res de res. Encara s'atreveixen a dir que si el deute no era per a tant després d'estar criticant sense parar les retallades als clubs esportius i a les associacions, ha calgut fer un gran esforç per conseguir reduir el dèficit i ho han fet els funcionaris de l'ajuntament i membres del govern. Ell com cobra d'assessor segur que no ho ha fet. Manolo go home!!