L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 27 de març del 2013

El diputat i portaveu de Compromís en les Corts Valencianea, Enric Morera, ha visitat les zones afectades pel foc a les poblacions de la Valldigna.




Enric  Morera ha declarat que el successos d'aquests dies "són un símptoma del que està passant al nostre país, on un mal govern ha malbarat els nostres recursos i les brutals retallades ens ha deixat totalment desprotegits socialment i també mediambientalment, com ens ha ensenyat el foc".


 "Per a nosaltres és un motiu de molta preocupació que a l'inici de la primavera passe un incendi de les característiques com el que ha passat, perquè fa que ens plantegem la pregunta de si realment estem preparats o no per a combatre el foc quan vinga l'estiu". Morera comsidera que la manca d'inversió de la Generalitat en prevenció i en la creació de llocs de treball per a silvicultura preventiva "al final el que passa és que ens gastem molt més en extinció i perdem el nostre medi ambient".

 El síndic de Compromís al parlament valencià ha estat acompanyat per l'alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis; el secretari d'Organització de Compromís de la Safor-la Valldigna, Jordi Puig i la secretària local de la coalició a Simat, Anna Company, i han constatat totes les deficiències que Compromís ha denunciat en les Corts Valencianes, com ara les retallades en mitjans humans i materials per a la vigilància, la prevenció i l'extinció d'incendis. 



Morera ha anunciat que demanarà explicacions al Consell per esclarir els fets que provocaren el foc a Barx i que va afectar a diferents termes municipals. Segons el portaveu de Compromís, "per moltes excuses que ens donen, no poden amagar les brutals retallades en els pressupostos que han fet que no comptem amb suficients brigades per a l'extinció, ni mitjans materials, ni voluntariat per a fer prevenció.... I tot això és important perquè són llocs de treball i si tenim els nostres recursos naturals vius, tenim vius els nostres pobles".


 Morera ha anunciat que des de Compromís continuaran treballant per a reclamar les millores en inversions necessàries per evitar que incendis com el de Barx "mai tornen a passar en qualsevol indret del nostre país". També, ha avançat que la formació " ens posicionarem en contra de les mesures que vol impulsar el PP per a requalificar els terrenys cremats o que determinades empreses puguen aprofitar-se de la fusta de les zones afectades".
-