L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 12 d’abril del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Amb perdó



AMB PERDÓ
Imaginem-nos un sistema on els electors del partit polític que guanya les eleccions s’hagueren de fer responsables de la gestió d’eixe partit tant en les coses bones com en les dolentes. Més clarament: que la factura dels desastres que estem patint les hagueren d’assumir aquells qui van votar al PP i, en bona part, els qui abans van donar el poder al PSOE, és a dir, els partits del sistema. Si se seguira aquest sistema, segurament les fidelitats electorals serien unes altres. Com no és així, els qui mai hem votat al PP ni al PSOE, però sempre hem anat a votar, ara som ciutadans tan pagans com aquells.
L'altre dia, en un mercat municipal, vaig demanar al fruiter del que sóc client des de fa més de vint anys, que tinguera la decència de demanar-me perdó per totes les vegades que havia votat al PP, el partit que ens ha dut a esta situació tan catastròfica. Per ser exactes, la magnitud de la desfeta és obra del PP i el PSOE, una combinació letal per molt que alguns ens vulguen crear la ficció de què són partits diferents. Sols s’ha de vore que a l’hora de legislar actúen en la mateixa direcció. I és que la factura del desastre ara és a càrrec de tots, no solament d'els qui han votat els seus causants.
Ja entenc que el sistema és complicat de canviar, però alguna cosa s’haurà de fer perquè cadascú assumisca les seues decisions i les conseqüències que se’n deriven. En cas contrari, passa com ara: ningú és responsable de res i, al cap i a la fi, una mateixa acció pot convertir-se en un delicte greu o en un sense la més mínima importancia,  perquè l'experiència ens indica que hi ha moltíssima més gent en la presó per delictes menors que per haver-ne comés cent mil vegades majors. Sobretot pel que fa a temes monetaris.
I és què com estem veient dia rere dia, no és el mateix robar amb el codi penal en contra que amb la llei a favor. En l'últim cas, la cosa és més agraïda i els problemes més fàcils d'esquivar. Es tracta de sostraure quantitats menudes, però a moltíssima i diversa gent. Té menys risc que sostraure de colp una suma elevada a un incaute qualsevol. El risc es dilueix perquè no totes les víctimes tenen la mateixa capacitat de reclamar el que és seu. I la satisfacció del delinqüent ha de ser molt major. Tant, com la burla social que representa.
Pere Mayor, President de la Fundació Valencianista i Demòcrata “Josep Lluís Blasco”.
fundacio@paisvalencia.org
-

1 comentari:

Bonic ha dit...

Crec un poc amb la justicia pròxima la que es fa al pobre del poble, però no en l'alta, la que fa el ric que posa els magistrats. Ara tots ho tenim clar. Però no pot seguir igual, sols si canviem de les cambres legislatives podrem tornar a creure amb que la justicia es cega. En principi no tots , ni totes som iguals. Qi més roba te més possiblitats de salvar la justicia, no hi ha per tant dret. Fora corrptes de tto signe. Tens raó Pere.