L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 19 d’abril del 2013

Avui divendres es clausura la XVII Setmana Ciutadana


Avui dia 19, l’alcalde de Tavernes Jordi Joan, clausurà de la XVII Setmana Ciutadana en un acte que servirà per a presentar el llibre de Maria Jesús Llinares “Víctor Calatayud Tortosa, un model de mestre i escola nova”, que patrocina l’Associació de Veïns, i la inauguració d’una exposició al·lusiva a l’Escola de Xiquets Nº 3, que va regir aquest mestre. 


El catedràtic d’aqüicultura de la Universitat Politècnica de València, Miguel Jover, ens ha parlat avui a partir d’un títol tan suggerent com “Els avantatges de consumir peix de granja” d’una industria que té un bon present i un gran futur des del moment que les tones de captures de peix pels mètodes tradicionals s’han estancat els darrers anys.

Miguel Jover ens ha parlat d’aqüicultura, un nom que pot semblar rar però que de manera senzilla podem dir que és la cria d’animals de mar (peixos, mariscs, moluscos...) en granges condicionades dins de la mar.

I es que, com indicava, la demanda de peix en les llars s’ha duplicat els darrers anys mentre la pesca extractiva és estable. A partir d’aquesta realitat, el conferenciant ha anat desgranat des de les especies que s’hi cultiven, molt diverses per exemple a Japó o la Xina, a les que es crien a Espanya, passant per característiques de les instal·lacions, distingint si són d’aigua dolça cas de la truita en els rius, o la dorada o el llobarro en la mar, i indicant el tipus de menjar que es dona als peixos fins el procés de comercialització. 


La conferencia ha resultat entretinguda, molt interessant i fins i tot curiosa per ser una activitat de la qual no es parla encara massa en els mitjans de comunicació tot i que el seu producte el podem vore en les grans superficies i presentat de mil formes diferents, fins i tot a filets i precuinats.

Jover ha adobat la seua explicació amb una incursió en el món de la diètica i nutrició, sobre tot quan ha parlat dels avantatges per a la salut, sobre tot per la quantitat d’omega3 que aporten els peixos que ací a Espanya es venen i es crien, i destacant que pel tipus de menjar que reben no porten mai anisakis. Arribats ací ha indicat que si es vol menjar el peix marinat o quasi cru, per tal d’evitar l’anisakis el primer a fer es traure les visceres a l’animal i congelar-lo com a mínim 48 hores.

La conferencia ha acabat amb un torn de preguntes que ha gaudit d’una bona participació dels assistents. 
-