L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 26 d’abril del 2013

Avui dissabte, manifestació del 25 d'abril amb el lema "Per un finançament just per al País Valencià".



Representants de les entitats convocants
  "La retòrica ja no és suficient: cal que el Govern valencià defense els interessos dels valencians, perquè és una qüestió de justícia i no es plegue al dictat de Madrid". Així pensen Acció Cultural, sindicats i plataformes socials, convocants tots de la manifestació avui a València a les 18 hores amb el lema “Per un finançament just per al País Valencià”.


Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV); Paco Molina, secretari general de CCOO-PV; Conrado Hernàndez, secretari general d’UGT-PV; Vicent Mauri, portaveu d’Intersindical Valenciana; Elvira Múrcia, de la Plataforma per la Llei de la Dependència; Reies Juan, presidenta de Mildenou-Plataforma d’Afectats per l’ERO de RTVV; Matías Alonso, de la Comissió Cívica pel Retorn de la Fe a Campanar; i Jaume Esteban, portaveu de la Cimera Social, han comparegut en roda de premsa per a presentar el “Manifest de la societat valenciana a l’Hble. Sr. President de la Generalitat valenciana” i convocar la manifestació que demà dissabte eixirà de la plaça de Sant Agustí, a València ciutat, a les 18 hores, amb el lema "Per un finançament just per al País Valencià".


Els convocants alerten de la situació d'emergència econòmica i social que viu el País Valencià, on tots els indicadors presenten xifres pitjors que la mitjana estatal, amb una desocupació altíssima i una baixa protecció social, i on la crisi té una incidència especial i insisteixen a reivindicar el deute històric per millorar la situació. 


Els representants de les organitzacions convocants de la manifestació i autors del Manifest han apuntat "la mala gestió dels darrers governs autonòmics i la corrupció (ja no es pot parlar de casos individuals i aïllats) com a dues causes immediates", però també han destacat que aquesta explicació no és suficient: "totes les xifres indiquen que patim un finançament insuficient". 


El manifest denuncia que tant els ingressos que rep la Generalitat com la renda per cap del País Valencià són molt inferiors a la mitjana estatal. El text afegeix que la balança fiscal desfasada i l'error en les polítiques de creixement han abocat el País Valencià a la situació actual.
-