L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 13 d’abril del 2013

Donde dije digo, digo Diego: El PP es mostra favorable a les prospeccions petrolieres després de manifestar-se en contra la passada legislatura



Joan Baldoví, de Compromís, ha defensat en el Congrés una Proposició No de Llei per evitar les prospeccions petrolieres en la costa mediterrània. La proposició es votarà la setmana vinent però probablement no anirà endavant perquè el PP, amb majoria absoluta, ha deixat clar que votarà a favor de les prospeccions, encara que afecten negativament la costa valenciana.

Cal recordar que el PP va propiciar resolucions dels parlaments autònoms en contra de la recerca d’hidrocarburs en els litorals valencià i balear i Baldoví ha recordat els arguments usats pel portaveu del PP, González Pons, per a oposar-se a les prospeccions petrolieres en la costa valenciana i la balear en la passada legislatura, així com la resolució dels respectius parlaments d’oposició per unanimitat, però amb el canvi de govern els dirigents del PP ara accepten les prospeccions.

Baldoví ha dit que Compromís no coincideix amb González Pons i el PP però “estem d’acord en què les prospeccions no serveixen per res perquè l’època de l’or negre ha passat i ara és el temps de l’or verd. Estem d’acord en què no es permeten la cerca d’hirocarburs enfront del parc natural de l’Albufera de València, o de les Illes Columbretes, ni del Delta de l’Ebre o de la platja de Gandia. Segur que PP no ho permetria en altres espais naturals que tenen el mateix valor que els nostres”. 

També González Pons, del PP, va pronosticar que el dia que s’iniciaren les prospeccions s’acabava la pesca, la circulació de cetacis, els nostres parcs naturals de la Mediterrània i s’acabava el turisme perquè amb quitrà no hi ha turisme i que la recerca de petroli només produiria beneficis a una empresa anglesa. Eren altres temps. Aleshores governava Zapatero i no pas Rajoy. I clar “donde dije digo, digo Diego...

Tot continua igual. Res no ha canviat. Només els criteris del PP convertit ara en el gran defensor de les prospeccions en el Mediterrani, demostrant, una vegada més, la doble moral, el doble discurs i totes les falsedats que han sigut utilitzades per l’equip de Rajoy per a arribar a la Moncloa. Ara beneeixen les prospeccions petrolíferes que posen en perill el medi ambient i el turisme de valencians i de balears, com si les experiències negatives de fa alguns anys als EUA no hagen servit d’aprenentatge”  ha dit Baldoví.

El diputat de Compromís ha lamentat “l’excusa molt barata i poc creïble” i ha dit que si la consigna del PP ara és recolzar-les i estar a favor de les prospeccions "que ho diguen i no facen gala de nou d’una hipocresia política sense límits”.


Després de posicionar-se a favor de les prospeccions petrolieres, ¿no els caurà la cara de vergonya als dirigents valencians del PP en escoltar el que deia el seu portaveu fa poc, quan no manava Rajoy?


 -

4 comentaris:

Estruch ha dit...

Solució : Que els ciudatans ens mostrem en les urnes desfavorables a ells .

Anònim ha dit...

Abans d'això no podem ni obrir la boca, Enrique? Merda de democràcia, pues.

Bonic ha dit...

El tema es senzill, dic el contrari quan estic a l'oposició i el mateix que el govern quan governe. Es el mateix A i B. Psoe que PP.
Ara toca aguantar els votants el Pesoe anant a la contra com després demostrarà la Cotorra amb un altre link. Cal trencar amb estos partits ja que el seu intercanvi de papers oposició-govern està caduc, i més quan controlen la judicatura. Tots sabem i estem farts que la justicia no siga cega " la justicia es igual para todos " mentira, " para todos los no poderosos " afegiria jo.

Filòsof ha dit...

Està clar: el que hem de saber i sabem és què tota estructura té la seua diferenciació però fan un tipus de funció canviant segons de la seua psoció actual a l'estructura del poder. Com dos ents d'una mateixa realitat necessària per a existir, però hi ha una reacció al sistema que obliga a una altra realitat funcional a l'actual. Avui petroli, demà banca, elèctriques, i posicionament individual a aquestos consells d'administració dels polítics de l'estructura caduca. Evident.