L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 d’abril del 2013

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, denuncia al Congrés que la Generalitat ha suprimit la prestació farmacèutica gratuïta a malalts crònics i persones amb discapacitat.




Compromís havia denunciat la situació en Les Corts Valencianes i les preguntes efectuades havien tingut com a resposta del govern valencià del PP que el finançament no es pot mantindre per aplicació del Reial Decret 16/2012. 


Joan Baldovi ho ha denunciat ara al Congrés de Diputats i ha preguntat al Ministeri de Sanitat quins són els motius reals pels quals la Generalitat ha deixat de finançar les prestacions després de la resposta tan poc convincent del govern valencià.


Compromís ha indicat que contrastant la informació, segons el web del Ministeri de Sanitat i en referència als canvis del Reial Decret, ha trobat per a la seua sorpresa que es mantenen les exempcions per a malalts crònics, discapacitats i afectats per la Síndrome Tòxica. 


El passat gener de 2013, el govern valencià del PP va deixar de finançar els medicaments a les persones discapacitades en derogar la norma de la llei autonómica 11/2003 segons la qual es reconeixia la prestació farmacèutica gratuïta als menors de 18 anys amb un grau de minusvalidesa a partir del 33% i del 65% per a majors de 18 anys.


Cal remarcar que ara mateix està en vigor la Llei de Drets de Salut de Xiquets i Adolescents, 8/2008, on es disposa que la Generalitat assumirà gratuïtament la prestació farmacèutica dels menors amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33%.


El diputat de Compromís ha manifestat que el PP “no està complint i, milers de famílies, passen per una situació d'extrema gravetat i preocupació perquè el govern autonòmic del PP, qui mes ha balafiat  de la història, fa una interpretació dolenta i malintencionada per a deixar de pagar unes prestacions farmacèutiques, estalviar-se uns milers d'euros en contra de la salut i del benestar de les persones. I això és molt preocupant per ser una mesura cruel i presa amb molta premeditació per a danyar les persones”.
-

2 comentaris:

Estruch ha dit...

A una clienta meua li teníen que haver pagat la segona de les cinc pagues anuals sense interesos per el temps que no va cobrar la llei de la dependència des de que la demanà fins a que li la concediren, un 1900 euros, en el mes d'abril i fins a huí ni un duro .Açò òl mal, no se si la cobrarà.
Això sí, tenim F1 .

AiToR ha dit...

Entre aixó i la revaloració que estem sofrint els depenents...
Anem a pagar el rescat més els interessos a Alemania