L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 6 d’abril del 2013

El PP continua desmantellant l'escola pública. El pròxim curs hi haurà 567 llocs menys de treball en l'ensenyament de primària valencià

Catàleg 2013-14 a la Valldigna



El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la modificació de plantilles i l’eliminació de unitats en els centres de primària. La Conselleria d’Educació, que dirigeix Maria José Catalá del PP, aplicarà el pròxim curs unes modificacions que impliquen una plantilla de 567 llocs de treballs menys per a mestres i 99 aules menys, que es la diferencia entre les que se suprimeixen i es creen.


Hem usat com imatge la situació dels centres de la Valldigna -  Barx no està inclós en el document -, però podeu consultar tota la relació a:   




El document no anem a dir que ha estat publicat amb nocturnitat, però sí recordar que, una vegada més, la Conselleria d’Educació del PP ha aprofitat un periode vacacional per donar a conéixer decisions totalment negatives per a l’escola pública. 


FAPA-València remarca eixa circumstància i ha denunciat que aquest nou atac del govern del PP a l’escola pública siga publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, justament en període de vacances escolars. Les xifres més alarmants, segons FAPA-València, són la pèrdua en l’Educació Infantil de 80 places, 348 tutors en Educació Primària, 258 professors de francés i 151 professionals de pedagogia terapèutica, els quals com es conegut atenen les necessitats educatives especials. La resta correspon a especialistes en música, educació física, anglés, compensatòria i audició i llenguatge.  

FAPA-València considera que amb aquest nou retall a l’escola pública l’atenció a les necessitats educatives especials dels alumnes es veu "greument minvada. Més problemes en l'ensenyament públic pel fet que l'alumnat amb necessitats educatives especials està escolaritzat majoritàriament en l'escola pública i, per tant, és ací on es necessita incrementar els recursos per a atendre'ls adequadament". I el govern del PP està fent precisament el contrari.


La federació de pares considera perjudicial l’eliminació de places de tutors i ha dit que "la Conselleria sols pensa en criteris econòmics, no pensa en el perjudici que causa a les comunitats educatives amb les noves retallades de professorat". També ha indicat que la mesura continua el procés de desmantellament de l’escola pública quan és "l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat".
-