L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 23 d’abril del 2013

El PP ha dit “no” a la proposta de Compromís de reduir l’IVA als monuments fallers i a les fogueres. Joan Baldoví, diputat de Compromís, acusa el Govern de Rajoy de perjudicar seriosament la riquesa que generen les falles i altres festes populars.

Dirigents del PP en una falla valenciana (Foto: El Mundo)



Joan Baldovi, diputat de Compromís, havia presentat al Congrés una proposta perquè el govern de Rajoy no augmentara l’IVA a tots els sectors relacionats amb les festes populars valencianes. El PP ha rebutjat la proposta a pesar de una petició que havien fet també des de els seus representants les falles, el Gremi d'Artistes Fallers i d'altres coŀlectius vinculats amb les festes populars valencianes.


Joan Baldovi ha lamentat el vot en contra i ha dit que "el PP ens ha deixat clar que no pensa ajudar ni el més mínim possible a la indústria vinculada a la festa valenciana i ha fet gala, una vegada més, de la seua xuleria i prepotència al recordar que és el PP qui governa amb majoria al País Valencià i a Espanya i per això no es tindran en compte mai estes propostes. Realment, és d’agrair que facen estes declaracions, que des de Compromís fem arribar al món de les falles, un món que tant defensen de boqueta els dirigents populars i que tant castiguen a l’hora de la veritat, amb inspeccions d’Hisenda o ara pujant l’IVA d’una forma brutal i desproporcionada”.

El vot contrari del PP a la proposició de Compromís serveix per a demostrar que  "el govern de Rajoy l'única cosa que volen de les falles i d'altres festes valencianes és recaptar i recaptar, sense tindre en compte la importància de les nostres festes en l'economia".

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, havia registrat el passat mes de juliol una Proposició No de Llei en el Congrés de Diputats perquè el govern no augmentara l’IVA a tots els sectors relacionats amb les festes populars valencianes. 


La proposta de l’únic parlamentari d’obediencia estrictament valenciana al Congrés es basava en què "amb l’augment de l’impost, es perjudica seriosament la inversió en aquestes festes que són part de la nostra identitat i que, en especial, són un motor cultural, turístic i econòmic per al País Valencià”.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El món de li'nrevés. Ara el PP demanarà exempcions fiscals per als xirimiters, cantautors en valencià i els castellers?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs no. Ja han votat que NO avui.

Tot això estava dins del text de la proposta i de la intervenció de Baldovi.

Baldoví des de la tribuna del Congrés: “moltíssimes famílies valencianes viuen de la indústria festera, una indústria que s’ha configurat a través dels segles amb les nombroses i riquíssimes tradicions que mantenim vives en els pobles valencians gràcies a la tenacitat de fallers i falleres, foguerers i barraquers, Gaiates i Colles, comparsistes, majorals, clavaris, festers, músics, artistes, pirotècnics i ciutadans i ciutadanes en general… I ha de ser una prioritat dels governants i de les administracions públiques el facilitar que estes tradicions que tant ocupació i riquesa generen tinguen les majors de les facilitats perquè any rere any, tornen a eixir als carrers i places dels pobles i ciutats de les comarques valencianes”.

Baldoví ha instat, sense èxit, al Govern Central a que aplique l’IVA reduït “a la indústria festiva i cultural valenciana: artistes fallers i foguerers, artistes gaiaters, indumentaristes, pirotècnics, bandes de música, agrupacions de música tradicional i de folklore, conjunts musicals, productes gastronòmics tradicionals, floristeries, impremtes, empreses de lloguer i construcció de carrosses i vestimentes tradicionals, espectacles de “Cant Valencià d’estil”, representacions teatrals populars i tot aquell servei o producte que acredite la seua vinculació amb les festes populars i tradicionals valencianes”.

Anònim ha dit...

O siga, quasi qualsevol empresa i per a quasi qualsevol cosa. Havera estat més coherent dir només que tornara l'IVA anterior quedant-se com estava per a les activitats culturals i entreteniment.
Esta ocurrència del Bloc és netament electoralista, donant-li al PP on més mal li fa. A dintre del Bloc poden estar conformes amb l'estratègia, però també és sabuda i reconeguda la antipatia cap el món faller entre els seus afiliats i simpatitzants. I entre moltes altres manifestacions tradicionals valencianes també.
Llengua i xirimiters i prou.

Anònim ha dit...

Un altre dels tòpics que la dreta ha fet servir sempre i que alguns s'ho creuen a peus junts: que la gent del Bloc és antifallera.

Mira si són antifallers la gent de Compromis-Bloc que el Sr. SanMarti, regidor i cap de llista fa mols anys del PNPV, partit nucli del Bloc, va ser fundador i molts anys president de la Falla Portal i militants del Bloc hi ha en les falles de Tavernes, com hi ha d'altres partits.

Jo pense del que dius que ha segut sempre al revés. Hi ha hagut gent de la dreta que polititzava les falles a partir de la llengua, i negaven i trabaven l'ús del valencia en les falles, etc. i qualificava la gent que es preocupava de dignificar el seu us en les falles, cartells, llibrets i retols com a traïdors, venuts a l'or català i catalanistes per defensar la nostra llengua. ¿O no te'n recordes?
Una cosa que ha passat a l'oblit des del moment que el món faller l'empra el valencia amb total normalitat.

Anònim ha dit...

El que jo dic saps que es cert, no val a dir lo del PNPV ni que gent de la Portal es del Bloc ni que la Oltra siga fallera. Son fets puntuals i no generalitzats al pensar a dins del Bloc.
Així que de tòpic res, no m'ho conta ningú de la dreta, ho he vist i sentit de vostres boques.
Altra cosa es que et done raó totalment amb tot el que dius a l'ultim paràgraf, llevat de l'última frase que depèn de si la dius al poble o a València. Pero una cosa no lleva l'altra.