L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 27 d’abril del 2013

Els punts damunt les is (II) o qui no vulga pols que no vaja a l’era: El PP va tornar 32.977 euros de Renda Garantida a la Generalitat els tres darrers anys de govern, uns diners destinats a famílies necessitades valleres.


El PP, que ha acusat al govern municipal de tornar diners de la Renda Garantida per a families, va tornar a la Generalitat 32.997 euros per eixe concepte els darrers anys del seu govern.

Una nota oficial de l’Ajuntament informa que l’any 2009, d’un import anual per als veïns de Tavernes de 26.381euros, la Generalitat nomes en va concedir 4.539,50 a les famílies sol·licitants garantida euros i, el govern del PP en va tornar 21.848,50 euros.

També l’any 2010, la Generalitat va concedir 60.749,80 euros, però sols en van entregar 49.879,73 i el govern del PP de Tavernes en va tornar 10.870,07 euros i per tant no van ser pels veïns necessitats de la localitat. L’any 2011, últim del govern del PP, es van concedir 25.408,24 euros, dels quals la Generalitat nomes en va autoritzar 25.129,09 i se’n van tornar 278,34.

el PP de Tavernes, en nota de prensa, va acusar fa uns dies a l’alcalde Jordi Joan i al regidor d’Hisenda Víctor Borras de ser responsables de que la Generalitat no hagués concedit a families del poble el total destinat a Renda Garantida i haver tornat 10.193’04 euros.

Nosaltres ja indicaven que això no era cert perquè és la Generalitat qui aprova el programa social, les quantitats de cada localitat i qui concedeix les ajudes als veïns que les sol·liciten.

Això és també el que explica la nota oficial de l’Ajuntament recordant que els procediments de tramitacions de renda garantida amb la Generalitat són reglats, d’acord amb la llei i no discrecionals, i que la competència d’autoritzar les ajudes i els imports és únicament de la Generalitat. Per tant, l'Ajuntament de Tavernes no pot actuar de forma discrecional.

L’Ajuntament, per tant actua a mode d’intermediari entre la Generalitat i els veïns de la ciutat que sol·liciten la Renda Garantida, és a dir, les ajudes de caràcter social que atorga a famílies desafavorides i que compleixen una sèrie de requisits.

La Generalitat, a través de la Conselleria de Benestar Social, no ha autoritzat enguany el 100% de les ajudes anunciades per a Tavernes, i a més ha deixat d’atendre peticions per haver canviat el termini de concessió. Així, dins de les retallades del PP, les ajudes es computen al mes següent a la concessió i no des de la data de sol·licitud, i això fa desaparéixer la retroactivitat. Conseqüència: moltes families han vist prescrits mesos de les sol·licituds presentades, cosa que en el cas de Tavernes afecta a 12 de 33 famílies, és a dir, a més del 35% de les ajudes demanades en l’any 2012.

En poques paraules i en clar: Serveis Socials de Tavernes va tramitar en el 2012 les sol·licituds d’ajudes de 33 famílies que complien els requisits, i encara que sumaven un total de 59.733,92 euros, la Conselleria en va concedir 44.331’16 euros, però finalment només en va aprovar 34.138 euros i són eixos 10.193 euros el que s’han hagut de tornar.

Laa devolució de la diferència és un acte reglat i, l’Ajuntament l’ha de complir, vulga o no, perquè no complir-ho comportaria conseqüències jurídiques contra l’Ajuntament i efectives als sol·licitants. Cal indicar que la Conselleria ha deixat els expedients de Tavernes paralitzats fins a rebre els diners sobrats, un fet que demostra el poc interés del govern del PP en les persones.

A banda de les valoracions que es poden fer sobre el procediment emprat per la Generalitat, el que és lamentable és vore com el PP de Tavernes, que va actuar també així per ser una norma reglada i va tornar 32977 euros els darrers anys del seu govern, acuse al govern actual per complir la llei, amb la qual cosa demostren un total desconeixement del motius pels quals acusaven, més lamentable quan ells van haver d’actuar igual, perquè és la llei.

També es lamentable i vergonyós que el PP haja polititzat un tema tan sensible i que afecta a tantes famílies, un problema que té a vore amb les necessitats bàsiques i vítals, i damunt de manera totalment falsa i sobre la qual l’Ajuntament, com cada vegada demostren mes les dades, poc té a vore i menys encara en poder de decidir.
- Dades numériques i termes legals de la nota de premsa oficial
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Que esperaveu?. El nom ho diu tot PP "partido peligroso". Amb la llengua del imperi, per supost.

Anònim ha dit...

Que esperaveu. El nom ho diu ben clar. "Pp = partido peligroso", amb la llengua de l'imperi, per supost. Els que esteu al voltant dels 60 anys, ATENCIO!!!!!, hi ha una paraula que en boca dels de les ales vos ha de fer tremolarrrrr.SOSTENIBILITAT!!!!, de les pensions. Ja ho va dir l'Évole.

Anònim ha dit...

A veure si ens aclarim. Borras va dir en el ple que havia tornat els diners perquè no acceptava xantatges de la Generalitat.
Ara diu una altra cosa. Este xic ens mareja. Una altra vegada que calle com va fer l'Alcalde i conteste quan ho tinga clar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres pensem que està ben clar. I s'han de vore les paraules en el context i quan i perquè va dir xantaig en el plenari.

I en el text que publiquem també es diu:

Cal indicar que la Conselleria ha deixat els expedients de Tavernes paralitzats fins a rebre els diners sobrats, un fet que demostra el poc interés del govern del PP en les persones.

Ací estava el xantaig que deia el regidor: la Generalitat a través de la Conselleria no tramita cap expedient més fins que Tavernes no li torne els diners sobrats, que es quan en el plenari Borras va dir que com demanaven això quan la Generalitat li deu a Tavernes 1 milio.

Anònim ha dit...

Jo crec que el BORM està molt polititzat per l'actual govern... se que tots els que em contestareu sereu leials al govern especialment al de Jordi Juan... pero he de dir que si en lo que estan descuidant aquesta ciutat haguera aumentat el dèficit seria per a matar-los, ja que, podem trobar unes festes del poble penoses, els carrers i claveguerams brutissims, la platja descuidada ... i no seguisc perque no soc qui per a dir el que tenen que fer. Espere que es baixe el deute d'aquest poble pero sense abandonar a aquelles persones que l'han votat que molt de criticar a tots els partits de han fet allo i han fet lo altre pero començem a vore el mateix tracte que a l'anterior govern.
Señors lectors de la cotorra o afins a aquest partit (Bloc), deixeuse de criticar que fan els altres i feu la vostra politica, fent oïds sords a tots.

Anònim ha dit...

No anem a barallar-nos per les opinions de cada u pero si este govern tinguera 5 milions i pico mes en el presupost com tenien abans per gastar i aixina i tot van deixar un milló i mig de factures sense pagar segur que farien virgueries. Aixina no han de fer mes que pagar i usaes que han fet virgueries en un any.